![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
15 gün önce ektiğim rokaların bugünkü durumu. İnsanın elinin ayarı gözünün açlığına bağlı olursa sonuç böyle çimen gibi oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Roka
Rokalarım oda sıcaklığında çimlendiler. Sormak istediğim şu ki; Asıl yaprağa dönüşmeden açık balkona çıkarmamda sakınca olur mu, Yani soğuklar çok mu zarar verir? Isıtmasız kapalı ve aydınlık ortam imkanım yok. Bilgilerinizden yararlanabilirsem çok sevineceğim. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
teşekkürler Sayın Heyyamola, Aynen dediğiniz gibi serin pencere önündeler de şimdi de aynı ekim iki saksının birinde Cotyledonlar boyunlarını düşürdüler diğerinde dimdik duruyorlar. İkisi arasındaki bu farkı çözmeye çalışıyorum. Ne yaptım ki ben bunlara.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
İç mekanda yetiştirilen yeşilliklerin çimlenme sonrası en hassas oldukları dönem. Çok sıcak olmayan, bol ışıklı ortamda olduklarını varsayarsak, aşırı boylanma sebepleri, çok sık ekilmiş olmaları gibi duruyor. Bu durum sağlıklı gelişmelerini olumsuz etkiler. Boyun bükenleri, fazla uzayanları nazikçe söküp seyreltmek, sulamasını da aşırıya kaçmadan dikkatlice yapmak belki çözüm olabilir. Aynı şartlarda yetişen bitkilerin farklı saksılardaki gelişim farkı için, saksılardan birinin toprağında zararlı etmenlerin bulunması akla geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|