agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni29Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-06-2018, 10:42   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-05-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Merhaba, bahçe toprağıyla torf-humus karışımını 50:50 karıştırabilirsiniz. Sadece torfta yetiştirme yapmayın. Yetiştirdiğiniz türler konusunda marka kriterine gerek yok. Zengarden'dan temin edebileceğiniz basit türler hepsi.
Tamam karışım 50:50 olacak. Biraz önce bahçeyi gezdim güzel bir yer buldum. Ancak 4-5 yıldır belki daha fazla hiçbir şey ekilmedi. Kurumuş otlar neredeyse toprağa yapışmış. Toprağın mineral, vitamin ihtiyacı var mıdır, oraya domates ve salatalık ekmeyi düşünüyorum.

kılıcım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2018, 16:19   #2
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıcım Mesajı Göster
Tamam karışım 50:50 olacak. Biraz önce bahçeyi gezdim güzel bir yer buldum. Ancak 4-5 yıldır belki daha fazla hiçbir şey ekilmedi. Kurumuş otlar neredeyse toprağa yapışmış. Toprağın mineral, vitamin ihtiyacı var mıdır, oraya domates ve salatalık ekmeyi düşünüyorum.
Düşündüğünüz yerdeki toprak sıkışmışsa bel küreğiyle belleyip hafifçe toprağı havalandırın. Fide çukuruna bir miktar solucan gübresi ilave ederek dikim yapabilirsiniz. Takip eden 15 günde bir de solucan gübresi (veya sıvı gübre) ve bahçe toprağı karışımını fide diplerine ilave edebilirsiniz. İleriki sezonlar için de civara mineral toplayıcı ve ekim bölgelerine kış öncesi baklagil ekip biçerek diğer sezon için doğal zengin bir toprak elde etmiş olursunuz.

kılıcım beğendi.
its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025