![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
sevgili limon vermis oldugun bilgi icin cok tesekkur ederim.ben bukadar kolay oldugunu bilmiyordum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Rica ederim özlemce73. Konuya siz yazınca farkettim ki patates ekmenin zamanı gelmiş. Aynen geçen seneki gibi evde cücüklenmiş patateslerimizi çöpe atmayıp ekiyoruz. Bakalım ne zaman filizler toprak üstüne çıkmaya başlayacak. Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
selam sevgili limon bende ilk defa olarak dün patatesleri ektim cok merak ediyorum.ama esim benden daha cok merak ediyor.bakalim nasil olucak soucunu sizede bildiririm.görüsmek üzere hoscakalin. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir hafta evvel cücüklenmiş 2 kg patatesi ektim. (ektim mi desem? gömdüm mü? bilemedim ) Geçen sene çiçek açmamıştı. Patatesler ceviz kadar büyüyebilmişti. Toprağını sevmedi sanırım. Bu sefer toprağı daha yumuşak bir yere gömdüm. Bakalım nasıl olacak. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Aldığım her patates bir hafta sonra cücükleniyor. Bende de 3 kg kadar cücüklenmiş patates var. Kayınvalidem patatesleri dörde bölüp ek dedi. Selahattin Hoca uğrayıp görünce cevap verir belki Dörde bölünce de oluyorsa daha çok patatesimiz olur o zaman?Bol patateslerimiz olur inşallah arkadaşlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Dörde bölmek değil de, cücüklenmiş olan olan kısımlardan bölünerek ekilirse oluyor, diye biliyorum. Tabii çürüme riskini de arttırıyor kesmek. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
Bir yerde okumuştum.Patates gibi yumrulu bitkilerin kökleri içindeki küçük boşluklardan çıkıyormuş.Yani biz patatesi kestiğimiz zaman boşluk yüzeyini arttırmış oluyoruz.Dolayısıyla köklendirme işlemi çabuk olmuş oluyor.Tabi bu benim düşüncem Belkide yanlıştır. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
|
selam arkadaslar patatesin dörde bölme islemini burda bahce isinde calisan bir müsterimde,de duydum belki duymussunuzdur almaya patetesiyle mesur almanlarin encok tükettigi yiyecek o yüzden bu islem dogru olabilir.kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2006
|
bende belgeselde izlemiştim genelde 2 ye bölüp gömüyorlardı, |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Patates yumrusu üzerinde minik çukurcuklar vardır ve her patates yumrusunda tanelerce olabilir. Bu çukurcuklardan sürgün gözleri çıkar ve bu gözler gövde ve dal yapma eğilimindedirler. Işık altında nemlendirerek bu gözleri büyütüp sonra bölüp dikerseniz daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca kesim işlemini yaptıktan sonra bir miktar güneşte bekletirseniz kesilen kısımlar hafif kabuk bile yapar. Resimlerde bu gözleri ve bu gözleri tespit edebiliriseniz kesim yapabileceğiniz kısımları belirttim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Annemle patates ekimi hakkında konuşurken, açtığı çukura 2-3 patates koyduğunu söyledi. Böylece daha çok patates oluyormuş. Patates çimlenip toprak üzerine uç verdiğinde o kısımları tekrar toprakla kapatırsan, kat kat bir sürü patatesin olur dedi. Sizlerle de paylaşmak istedim. Ben hala ekemedim patateslerimi ama.... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
|
Patates erken kullanmazsan evin içinde bile filizleniyor. Gerçenlerde filizlenenleri bahçeye gömdüm. Kullanmasam bile yaşama şansı vermek için yapıyorum bunu. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Yıllar önce, komşunun küçük kızı derslerine yeterince çalışmadığı için annesi "madem çalışmıyorsun, bu yaz babanla tarlaya gündöndü teklemeye gidersin" diyor. Kızın cevabı: " Hiç de gidemem, ama patates çıkarmaya giderim" Gerçekten patates çıkarmak hazine bulmaya benziyor ve çocuklar çok hoşlanıyorlar. |
|
|
|
![]() |
|
|