![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Nisan ayında kahvaltıda yenilmek üzere biraz cücüklenmiş olan patateslerin soyulup çöpe atılan kabuklarını naylonla kapladığım plastik sebze kasasına ekmiştim.Okadar çabuk yeşillenip büyüyorduki inanamadım.bitki büyüdükçe üzerine toprak ilave ettim.Ağustos ayı gibi söktüm.Köklerinde 15tane irili ufaklı patates vardı.Enbüyügü mandalina kadar en küçügü küçük bir ceviz kadardı.merak edip köklerinden patatesleri söktüğüm bitkiyi aynı söktügüm yere geri diktim.1ay sonra söktügumde 5-6tane daha patates vardı kökünde.küçük olanlar toprakta kalmış ve hala yeşerip duruyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2014
|
O patatesi ekecez arkadaş dedik ve işe koyulduk. Başta cücüklendirdik, sonra 2 ye böldük ve 20 litrelik boya kovasında toprağa gömdük. Tabi toprağın içine biraz tavuk gübresi de ilave ettim... Şimdilerde topraktan birazcık kafalarını uzattılar. Uzatıversinler bakalım. Peki ama ne kadar daha büyüyünce üstlerine toprak ekelemeliyim ? Yardımcı olacak var mı? İşte resimleri : |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Hafta sonu patatese baktığımda baya bir boy attığını gördüm. Sanırım artık üstüne toprak atma zamanı geldi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
5 cm. toprak ilave edilebilir gibi görünüyor. Selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Aleyküm Selam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Patateslerimde son durum... Sanırım bayağı bir gelişme gösterdiler. Gözle görülür şekilde boyları uzadı. Sanırım ya yerlerini sevdiler ya da normal gelişim süreçleri bu ![]() Bu arada 20 litrelik boya kovasının en alt katmanında yani ilk halde iken çam diplerinden aldığım toprak ve bir miktar tavuk gübresi koymuştum. Şimdi ise baktım boyları bayağı bir uzadı, bir tanışımdan patates yetişmesinde kum'un iyi gelebileceğini duydum. Tabi o dere kumundan bahsediyordu ancak ben gittim denizden yani sahilden kum aldım ve üst tarafa bayağı bir döktüm. Sonuçta ilk kez yetiştiriyorum, artık sonucu beraber göreceğiz nasipse. İçim rahat etmedi ve en üstte de tekrardan çam toprağı ve çok çok az tavuk gübresi attım. Bakalım gidişat nasıl olacak. O bu değilde daha büyürlerse toprak üstüne toprak atma işlemi için ne yaparım planları içine girdim bile... Hayırlısı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
bir heves ektiğim ve gelişiminde bir sorun görmediğim patateslerim malesef bu son soğuklardan kötü etkilendi. havaların bir kaç gün eksi derecede devam etmesinden mi bilmiyorum ama patateslerin yapraklar soluverdi. daha önce yetiştirmediğim için tam olarak ne ile karşı karşıyayım bilmiyorum. umarım önümüzdeki günlerde kendine gelir. iç anadoluda yetişen bir tür olduğundan bu derece kötü duruma gelmesini pek anlamadım. buyrun resimler Düzenleyen bora55 : 12-01-2015 saat 09:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|