![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Patateslere hazine demek çok yakıştı gerçekten. Benimkiler baya boya gitti. Yavaş yavaş çiçek açıcak gibi mi ne? Patetesleri erken alındığında gerçekten çok tatlı oluyor. Pazardan aldığım küçüklerin tadı öyleydi oradan biliyorum.Sayın limonun da dediği gibi kestane tadında oluyor. Merakla hazineyi çıkarmayı bekliyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, Afiyet olsun. Ne kadar hoş bir duygu bu emek verdiğin birşeyin sonunda mükafatını almak. Tüm aşamaları paylaştığın için teşekkürler. Bayağı bilgi sahibi oldum senin ve arkadaşların sayesinde. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Ama sakın sökmeyin siz. Ben sadece iki kökü söktüm. Onların da yaprakları ve dalları tamamen bozulduğu için. Habibe çiçek tomurcukları çıkmaya başladı. Çiçeği tamamen solup dalları da kuruduktan sonra söküm yapıcaz. İki kökten bu kadar aldığıma göre 3-4 kg alırım galiba ben bu sene ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
Arkadaşlar, Acaba ben eksem şimdi olur mu?Zaman olarak uyar mı yani...Çok özendim sizlerden... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
limon ağzım açık çiçeğine bakakaldım. Hayatımda ilk kez patates çiçeği görüyorum. Ne kadar güzel çiçeği varmış meğer. Çabuk solmasalar bari.. Bakalım benim kumpiller ne zaman çiçeklenecekler ![]() Çok teşekkür ederim çokk |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir bölümde de fotoğrafını çektiğim çok keyifli olanlar var. Onları ellemedim hiç. Kuma ektiklerim çiçek açmadan birden sarardılar. Bakınca ektiğim patatesin çürümüş olduğunu gördüm. Ama yanlarında bir çok minik patatesler topladım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Limon yaklaş bakiim bana doğru şöyle yakana boncuk takıcam Benim patetesler hala aynı ne çiçeği var nede çiçeği uzayan dallarıda yerlere serildiler mayışık ve neşesiz görünüyorlar .. Fvde patates olmasa gidip sökerdim ben de ama kesin çürümüşlerdir. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyüsün diye bıraktığım patateslerimin hepsi zayi olmuş. Yarılarına kadar kemirilmişler. Büyüyememişler de zaten. Önceden topladıklarımın yarısı büyüklükte kalmışlar. İyi ki onları toplamışım Yukardaki patatesler kuma ektiklerim. Diğerlerini toprağa ekmiştim. Demek ki seneye toprağa ekmemem gerek. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2011
|
Alıntı:
patatesleri sulamayı nasıl yapıyoruz, çok su isterler mi? |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2010
|
Çuvaldaki patateslerim
Merhabalar Bu sene 2-3 ay önce çok beğendiğim cinsteki birkaç patates olduğu yerde çimlenmişti kıyamadım ve çuvalda patates denemesi yapayım dedim..Balkonumda elime geçen bir çuvala ektim ve büyüdükçe toprak ekledim. Nişantaşı'nda patates yetiştirilir mi diye alay eden olsada bir bitki aşığı olarak patateslerimi toplamak için sabırsızlanıyorum. Fotodaki boya geldiler. Acaba ne zaman patates toplama zamanı gelir? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
patatesin yaprakları sararıp solduğunda_ kurumaya başladığında_ hasat edilir... Şu anda kökü_ yumruğu _değil, gövdeyi besliyor. Moralinizi bozmak istemem ama çuvala her toprak attığınızda bunu yapacak...toprak altında kalan gövdede, küçük yumrular olarak kalacak... Yani bu yöntemle patatesin yumrusu değil gövdesi beslenmiş olur... Çuvalda patates yetiştirmedim _ dilerim beni utandırır_ sanki bana ters gelen bir şey var gibi... Sonucunu paylaşırsanız sevinirim... Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende 5 çuvalda patates yetiştiriyorum. Aynen bu çuvaldaki gibiler. Ama ilk yumruları ektiğim topraktan sonra bir daha toprak eklemedim. Bazı yumrular topraktan dışarıda bazıları toprağın içinde belli belirsiz görünüyor. Dışarıda olanlar yeşil renkte ve pek büyümediler. Yavaş yavaş dallar sararmaya başladı. Toprak ilave edip etmemekte kararsız kaldım. Öyle çok bir beklenti içinde yumruları ektiğimi söyleyemem. 2-3 kere pişirelim taze taze o kadar. Geçen sene yeşeren yumruları ekmiştim. Ektiğim yumrulardan biraz fazlası taze olarak geri geldi o kadar. Ama tadı şahane ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
-
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
ya bu patates işi için illaki yeşermiş patates mı lazım=) |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Üreticiler tohumdan yetiştiriyorlar ama ben amatör olarak, evde cücüklenmiş patatesleri çöpe atmak yerine, değerlendirme amacıyla açtım bu başlığı. Profesyonel yetiştiricilik konusunda benim bilgim yeterli değil. Bunun için şu başlığa bakmak daha doğru olur. http://www.agaclar.net/forum/showthr...311#post191311 Yeşermemiş patatesi de toprağa gömünce bir süre sonra yeşillenecektir ama evde hazır filizlenmiş patatesi ekmek daha pratik. Nasıl ekileceği konusunu bu başlığa bir göz gezdirirseniz bulacaksınız. Kolay gelsin... |
|
|
|
![]() |
|
|