![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
Aslında saksıda kırmızı örümcek sorunu yaşamanız daha muhtemel,ben sürekli kırmızı örümeklerle ve bitlerle uğraştım bu yüzden iyi tecrübe edindim.Organik ilaçlarla veya başka bir ilaçla bu sorunu çözmeniz çok zor balkonda çünkü ortam müsait hava çok sıcak ve sulama düzensizliği var ya ıslak ya kuru ortasını ayarlamak çok zor.Bu durumda bitkiyi strese soktuğu için bitki gardını düşürüyor ne verim alınıyor ne de zararlılarla mücadele ediyor. Benim tavsiyem potasmag isminde bir gübre .Bu gübre potasyum ve mağnezyum içermekte.Direk kayaçtan üretildiği için ekotar sertifikalı ve organik tarımda kullanılabiliyor.Mağnezyum bitkide yaprakları epey kalınlaştırıyor ve renkleri son derece koyu hale geliyor.Yapraklar kalınlaştığı ve mekanik olarak dayanımı arttığı için yaprak biti ve örümcek beslenmesi duruyor ve kısa sürede kayboluyor zararlılar. Şu anda bende biber yetiştiriyorum balkonda ve sıcak havalarda uzun süre çiçek açmadı bunda örümcek ve bitlerinde etkisi var ama şimdi üzerinde belki yüz tane biber var.Reaper geç bir çeşit bu yüzden çiçek açma zamanını serin havaya denk getirecek olursanız daha iyi bir verim alabilirsiniz. Düzenleyen devrann : 12-10-2020 saat 12:39 |
|
![]() |
![]() ![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|