![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın bahtiyar02, Ben de biraz erken ekim yaptım 1 marttaydı sanırım. Ama plastik bardaklarda torfun içinde en fazla 2-3 tane fide var. Bahçeye dikime kadar ekstra bir şey yapmam gerekli mi? İnek gübre suyu vermeliyim mi? Yoksa o torf yeterli olur mu? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
bahçemin son hali
geçen hafta sebze fidelerinin ekimlerini yaptık bu sene yağmurlardan dolayı istediğimiz gibi gitmedi ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
bu sene biber fidelerimin çoğu soğuktan öldü o yüzden kimseye fide gönderemedim seneye daha fazla fide yapmaya ağırlık vereceğim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
incik biberlerim çoğu çiçek açtı minik minik biberler gözükmeye başladı 10 gün sonra hasat başlıyacak hasat için hazırlık yapmaya başladık çuvalar biberi toptancılerıylada konuşuldu sabırsızlıkla hasatı bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
hafif acılı oluyor şekli dolmalık biberin biraz uzunu gibi olluyor açık sarı renkli oluyor en çok sevdiğim özeliği verim çok güzell |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın limon sever dikimekadar tomurcuk yapan fidelerin tomurcuklarını kopar daha iyi verim alman için şart saygılar |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
biber ile domatesinde ilk çiçekleri kesinlikle koparılmalı verimi çok etkiliyor |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2010
|
Alıntı:
Yani her cins biber ve domates fidesi için bu fideler yetişip çiçeklenmeye başladığında ilk gördüğümüz çiçeklerin hepsini koparıp tekrar çiçek açmasını mı beklemeliyiz? Bunun mantığı nedir? Ne gibi bir faydası oluyor domates ve biber verimine? |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçedemi yetiştiriyorsunuz saksıdamı |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
tavsiyem biberi en az ikili veya üçlü ekmen ben doğdum doğalı bu işin içindeyim benim ailemden gelen bi gelenek gibi senede dönümde 4 ton biber hasatı yapıyorum |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah, siz ticari olarak yapıyorsunuz sanırım. Ben hobi olarak yapıyorum. Evet 2-3 tane gelecek şekilde dikim yaptım geçen sene. Domateste 2li dikmiştim. Gayet güzel verim aldım. Daha önceki seneler normal bahçeye dikiyordum domatesleri ama nerdeyse 2-3 taneden fazla ürün alamıyordum. Geçen sene çuvalda denedim. Fide başı 30-35 kadar ürün aldım. Bu sene de inşallah güzel olur. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
Arkadaslar ikili derken,2 fidemi ayni yere ekiliyor? .Mesela 1 saksida 2 fide gibi? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet 2-3 fideyi bir saksıda dikim işlemi yapabilirsiniz. Ama saksılar 20 litrelik olursa iyi olur. Daha küçük saksılarda verim düşebilir onun için 1 fide yeterli olur. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
inşallah her sıkıntı olduğu zaman yardımcı olurum malum sebze yetiştirmek hiçte kolay değil |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
Cok tesekkur ederim,benim icin cok onemli bir bilgiydi. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
bncede 20 litrlik yeterli olur ben ikili derken biberlebi birleşik dikiyoruz bir saksıda yan yana değil |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Cok inandirici gelmedi, mantiken birbirlerinin besinlerine ortak olup verimi azaltir diye dusunuyorum. Hatta birlesik degil yakin dikimlerde bile kotu yonde etkilenme oluyor. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın macuroğlu'nun tavsiyesi üzerine 2-3 tanesinde deneme yapacağım. Denemekten zarar çıkmaz. Güzel sonuç alırsam bundan sonra birleşik dikim yaparım. Ben hep yakın dikim yapıyorum. 2-3 fide şeklinde hiç de kötü durumla karşılaşmadım. Gayet çok ürün alıyorum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
benden tavsiye biz hep öyle dikim yapıyoruz bu sene dene bidaha hep öyle dikim yaparsın |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
en önemliside tecrübe |
|