![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Boş 2 tane 10'lu çikolata kabı vardı. Altlarını deldim. İçine torf doldurdum ve tohumları ektim. Üstünü spreyle suladım. (Tohumları suda nemlendirmedim.) Çimlenip 3-4 yaprak olunca bahçeye şaşırttım. Bir tane de evde cam önünde 1 litrelik saksıda denemek üzere fidenin birini saksıya diktim. Saksının altına biraz derin bir kap koydum. Sulamayı hem üstten hemde alttaki kaptan yaptım. Başka bir şey uygulamadım. Ayrıca yetiştirdiğiniz marul büyüdükçe yapraklarını tek tek koparıp yerseniz marulun ömrü epey uzun oluyor. Siz 1 litrelik pet şişelerde de deneyebilirsiniz. Pet şişeleri siyah poşetle kapatırsanız ışıktan kökler etkilenmemiş olur. Ayrıca pet şişe daha derin olacağı için kökler daha güzel gelişir ve marullar daha gösterişli olur. Bende bu sene denemek istiyorum ama bütün cam kenarları fidelerle dolu. O yüzden bahçeye direkt tohum ekeceğim. Size aktaracaklarım bu kadar. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Alıntı:
marulda şaşırtma aşamasında normal köküyle birlikte alıp mı şaşırtma yapılmalı yoksa topraga yakın yerinden koparılıp topraga mı ekilmeli? ben saksıda yetiştirecegim dedem bahcesinden 1 metrekarelik bir yer bana tahsis edene kadar.. Düzenleyen Cemil B. : 15-03-2012 saat 19:25 Neden: resim eklenmemiş. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumları çimlendirmek için her türlü kap uygundur Çimlendikten sonra 3-4 yaprak olunca yoğurt kaplarınıza şaşırtabilirsiniz. Altlarını delmeyi unutmayın.Ben hep topraklı ve köklü olarak şaşırtıyorum. Kolay gelsin. Bahçeniz de şimdiden hayırlı olsun. 1 metrekarelikte olsa size özel ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Alıntı: