agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni31Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2012, 19:36   #1
Ağaçsever

adonis-'s Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eseslim Mesajı Göster
Merhabalar ben geçenlerde topraga fasülye ekiyim dedim ekerken içine 5 veya 6 tane patlatmalık mısır attım topraga ve fasülyeler büyüdü ondan sonra bakdımki yanından ot gibi bişey çıkıyor dibini kazıdım bide baktımki mısır dan kök felan çıkmış ve bu günde büyük saksıya alarak dahada büyümesini saglayacagım bu benim ilk tecrübemdir(evin içinde sıcak ortamda filizlendi)
Sevgili eseslim

Keşke mısırlarınızı ayırmasaydınız. Köylerde zaten bir mısıra iki fasulye aynı cukura atılarak dikim yapılır böylece fasulyenize sırık ihtiyacınızıda ortadan kaldırmış olurdunuz.

adonis- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2013, 22:06   #2
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2013
Bu yil ilk defa fasulye ve misir ekecegim bahceme. Acaba hangi sezonda ekilmesi daha uygun olur acaba? yasadigim yerde yazlari cok asiri sicak bolge degil (genelde 20-30 derece).
Forumdan ogrendigim kadariyla, herhalde direk ekilecegi yere ekiliyormus, saksiya filan gerek yok herhalde.
Fasulye ile misir ayni donemde mi ekilmesi lazim ve tohumlari yan yana mi koymak lazim yoksa belli mesafe birakmak gerekiyor mu?
Cevaplariniz icin cok tesekkurler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adonis- Mesajı Göster
Sevgili eseslim

Keşke mısırlarınızı ayırmasaydınız. Köylerde zaten bir mısıra iki fasulye aynı cukura atılarak dikim yapılır böylece fasulyenize sırık ihtiyacınızıda ortadan kaldırmış olurdunuz.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 11:43   #3
Ağaçsever

toruga's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zebra Mesajı Göster
Bu yil ilk defa fasulye ve misir ekecegim bahceme. Acaba hangi sezonda ekilmesi daha uygun olur acaba? yasadigim yerde yazlari cok asiri sicak bolge degil (genelde 20-30 derece).
Forumdan ogrendigim kadariyla, herhalde direk ekilecegi yere ekiliyormus, saksiya filan gerek yok herhalde.
Fasulye ile misir ayni donemde mi ekilmesi lazim ve tohumlari yan yana mi koymak lazim yoksa belli mesafe birakmak gerekiyor mu?
Cevaplariniz icin cok tesekkurler.
Bildiğim kadarıyla ikisinde de şaşırtma yapılmıyor.Bahçede olduğu yere ekiyorsunuz.Fasulyelerin mısıra sarılarak büyümesini tasarlıyorsanız önce mısırları ekmeniz lazım,yoksa fasulyeler daha hızlı çimlenip boy atarken mısırlar daha çıkmamış olurlar,mısırlar fasulyeye sarılabilir. !!

Sofii beğendi.
toruga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2013, 12:20   #4
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toruga Mesajı Göster
Bildiğim kadarıyla ikisinde de şaşırtma yapılmıyor.Bahçede olduğu yere ekiyorsunuz.Fasulyelerin mısıra sarılarak büyümesini tasarlıyorsanız önce mısırları ekmeniz lazım,yoksa fasulyeler daha hızlı çimlenip boy atarken mısırlar daha çıkmamış olurlar,mısırlar fasulyeye sarılabilir. !!
tesekkur ederim, o zaman nisan sonu fasulyeleri, mayis ortasi da misirleri ekerim.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025