![]() |
|
![]() |
#1201 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2010
|
Sevgili Ayazkentli ilginize teşekkürler. Ve vermiş oldugunuz bu degerli bilgiler içinde ayrıca çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Arkadaşlar bende bugün domates fidelerimi diktim. Çöp kovalarının küçük boylarından almıştım ,tabanlarına delik açtım,öylece ektim. Bakalım nasıl gelişecek merak ediyorum.Fotolayınca paylaşırım sizlerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2011
|
Merhabalar: Tohumdan ürettiğim domates fidelerim var bir tanesinin yaprakları altından morarmaya başladı sebebi nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2011
|
bende çimlendirdigim domatesleri yeni saksısına aldım.bugünde organik gübre koydum.daha bereketli olsun diye.bakalım sonuç ne olcak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2011
|
Sayın Besimaz tohumlarını ne zaman ekmiştiniz? Kaç günde çimlendiler? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili domatesci, morarma gövde'de ise merak etmeyin. İlk başlarda böyle olması normal, fide büyüdükçe yeşil renge dönecektir. Bizimkiler'de hep öyle olur. Yalnız, morarma yaprakların kendisin'de ise, fikir vermesi açısından yaprakların fotoğrafını çekip yüklemeniz daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2010
|
Cam onunde kuvetli gunes isiklarina uzun sure maruz kalip susuz kalmis olabilirler mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2011
|
Susuz bırakmadım ama belkide az su vermişimdir. Ama şaşırtınca morluklar gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-09-2011
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
merhaba doğayı seven insanlar formun yeni üyesiyim çok güzel bir site ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2012
|
bende başlayacağım inşallah bu sene ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
ah şu evlerin balkonlarını daha büyük yapsalar yaaa... yer kalmayacak bu gidişle balkonda... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2009
|
Çileğin türü yedi veren olmalı.Eğer kışın muhafaza edebilirseniz dört mevsim çilek yetiştirebilirsiniz.Benim bahçemde yedi veren çilek fidanı var,üzerini naylon ile örttüm.Fakat çok ilgilenemedim,gübre falan veremedim bu sene.Arada bir çiçek açıyor yinede. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Bu hafta ben de tohumları ekeceğim ama şimdilik içerde olacaklar bir yerleşim planı yapayım da, havalar ısınınca da balkonlarımı şenledireceğim kudret narı, kavun ve domates var düşündüren biber ve maydonoz için saksı/kap sıkıntısı olmaz sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2012
|
Malzemeleri tedariğe başladım sn amatör hobiciden tohumlar ve sn doğalbahçeden gelecek olan karışımlarla pazartesi yeni bir başlıkta sizlerin yardımlarıyla ilk dikime başlarız inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-02-2012
|
Anadolu marka, sırık domates, salatalık, maydanoz ve marul tohumları aldım. 16 Şubatta 4 adet domates ve 2 adet salatalık tohumumu minik pet şişeleri keserek bunlara ektim. Marullarıda minik bir peynir kabına ektim. Üstlerini poşetle kapadım. Biraz büyüdüler, şimdilik evin içindeler. Havalar biraz daha ısındığında balkona götüreceğim. Evimde 5 tane balkon var ve her tarafta çok güzel güneş alıyor. Eşim sebzelerimin olacağından biraz şüpheli, 8. katta oturuyoruz ve buraya arılar çıkıp döllendirebileceklermi acaba bunların çiçeklerini diyor. Açıkçası bende merak ediyorum. Arılar gelmezse saksıları indirip biraz gezdiririz diyede espiri yapmıştık hatta ![]() Kalan tohumlarımın ağzını sıkıca kapayıp bir poşete koydum saklıyorum ama daha sonraki yıllarda da bu tohumları kullanabilir miyim acaba ? Tohumu ne kadar saklayabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Alıntı:
hadi bakalım hayırlısı, insallah tutarlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Balkon Sebzeciliği
Merhabalar, Yaklaşık 1 senedir siteye üyeyim. ancak yeni yazabiliyorum. 3 m X 1,5m boyutlarında bir balkonum var. Burada geçen sene tohumdan sebze yetiştirmeyi denedim. Salatalıklarım çamaşır iplerine dolana dolana uzadılar, çiçekler açtılar, malesef döktüler. ne yazık ki bir türlü meyvesini vermedi. Domateslerim de aynı şekilde uzunlukları boyumu geçti. Sürekli çiçek verdiler ancak bir türlü çüçekler meyveye dönmedi ![]() Sadece nane, maydanoz, birkaç tanecik bamya, birkaç tane de biber alabildim. Güneş yetersizliğinden olabilir diye düşünüyorum. Çünkü balkonum doğrudan güneşi saat 15:00- 18:30 arası alıyor. deneyimli arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum. Güneş ışığının yetersiz gelmesinden kaynaklanıyor olabilir mi? Bu sene de aynı hatalara düşmek istemiyorum. Sizce nelere dikkat etmeliyim, ya da tercih edeceğim sebzeler neler olmalı? Saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
bu sebzeleri yetiştirmek için kullanılan toprağın kalitesi ortalama ne olmalıdır ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2012
|
Arkadaslar ben domates tohumları ektim.3.yaprak cikmaya baslayinca sasirtma yaptim.fideler boyunlarini bükmediler hatta 4. yapraklari da cikti ama yaprak altları morarmaya basladi.neden oluyor bu?can suyunu verdikten sonra 2 gun su vermedim ve ondan sonra hergun cok az su verdim.bunlara ne kadar su vermem gerekiyor?tohumlarim gercek ayaş tohumlari ölmelerini istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Alıntı:
Ama fotoğrafını görmediğimiz için bu söylediklerim sadece lafta kalır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2011
|
Aynı durumbende de söz konusu yaklaşık 15 gündür herhangi bir büyüme de gözlemleyemiyorum fidelerde. Ancak bir cansızlık belirtisi de yok. Süs bitkisi gibi öylece durup duruyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Sevgili Bitki dostu,ben yıllardır balkonumda domates,salatalık,biber,roka,maydanoz yetiştiriyorum.Toprak olarak torf kullanıyorum.Geçen yıl hiç ürün alamadım,sebebi önce salatalıkta sonra diğerlerine sıçrayan beyaz,yapışkan,sanki örümcek ağıyla birbirine bağlanmış bir böcek türü sebebiyle,Geçen kışın başında bitki köklerini tamamen temizleyip toprağı dışarda nadasa bıraktım.3-4 hafta toprağı önce iyice havalandırdıktan sonra başka yerden aldığım tohumlarla yeniden dikim yaptım.Fakat o bahsettiğim böceklerin şu an toprakta bol miktarda gezdiğini gördüm.Henüz tohumlar filiz aşamasında ve yapraklara böcek bulaşmamış.Bu durumda bu böcekleri nasıl yok ederim.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden tüm bitki dostlarına teşekkür ederim.Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bitkilerin yapraklarının altında ki morarma fosfor eksikliğinden kaynaklanır. Bitkinize fosforlu gübre vermelisiniz. Özellikle fide yetiştirme konusuna çok dikkat etmek gerekir. Uygun ölçüde gübreyle beslemelisiniz, yoksa sağlıklı gelişmezler. Hele hele torfta fide yetiştiriyorsanız, ayrıca özenmelisiniz. Ayrıca böcekler için uygun ilaçtan edinip ilaçlama yapmanız gerekiyor, yazık emekleriniz boşa gitmesin. ![]() Bakın bu bitkide fosfor noksanlığı var mesela. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Perdon yanlış anlamışım. Ben fidelerin dip kısmı morarmaya yüz tuttu diye algılamışım sn. filozof76'nın sözlerini. Özür dilerim. Emre İlhan Bey'in dedikleri doğrudur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Yeni Üye
|
Ben balkonda domates,salatalık,,roka,maydanoz,biber yetiştiriyorum,ancak şöyle gürül gürül ürün alamadım yıllardır.Bu yılda ekim yaptım uzun saksılarda 9 adet domates fidanım,12 kök çarliston,12-13 kök salatalık,ve yarı yarıya bir saksıya maydanoz ve roka ektim,şimdilik hepsi filiz aşamasında,tohumlar filizlenip büyüyor sonra ürün bekliyorum.Yanlış birşeymi yapıyorum,filizlere farklı bir uygulamamı gerekiyor,**** gübre olarak ne kullanmalıyım.Cevaplarınıza ve yardımlarınıza şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili magellan, uzun saksılara 9 adet domates fidesi diktim diye yazmışsın. Her bir uzun saksıya kaç tane domates fidanı diktin? Uzun dikdörtgen saksılarda en fazla 1 tane domates fidanı dikmen gerek. Fidanı köşelerden birinin yanına dikip, büyüdükçe gövdeyi boş olan tarafa doğru yatırıp, gövdenin üzerine toprak doldurman gerekir. Böylece kökleri çoğalır ve daha fazla ürün verir. Biberleri'de en fazla 2 adet dikmen daha sağlıklı. Bol hava alırlar ve daha güzel gelişirler. Çok sık sulama yapmaman gerekiyor (özellikle de domatesleri). Sık sık sularsan, meyve oluşumu yerine, boya giderler. Düzenleyen ayazkentli : 21-04-2012 saat 19:12 Neden: Harf hatası düzenleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Biberleri bir köke 4-5 adet tohum ,domatesleride her köke 1 tohum ekme şekliyle dikim yaptım.Şu durumda her ekim yerinden biberler 3-4 kök birden çıkmış durumda,ancak aralarında 15 cm boşluk var,aynı mesafe domates içinde geçerli.Bu durumda bu kökleri ya çıkarıp başka saksılara dikeceğim,**** bir kaç kökü feda edip saksılardan söküp atacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Yeni Üye
|
[QUOTE=maggellan;951036]Sevgili Ayazkentli: Resimleri yükledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maggellan; moralinizi bozmak istemem ama o saksılarda 1, en fazla 2 tane fide yetiştirebilirsiniz. Mesela ben 10 lt lik saksıya 1 tane domates fidesi diktim. 5 lt lik saksıların her birinde 1 tane biber fidesi var. Uzun saksılara üç tane süs biberi diktim aksi takdirde iyi gelişmezler, pek ürün alamazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|