agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni781Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2011, 16:05   #1201
Yeni Üye

ilhankuafor's Avatar

Giriş Tarihi: 11-05-2010
Sevgili Ayazkentli ilginize teşekkürler. Ve vermiş oldugunuz bu degerli bilgiler içinde ayrıca çok teşekkürler.

ilhankuafor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2011, 20:53   #1202
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Arkadaşlar bende bugün domates fidelerimi diktim.
Çöp kovalarının küçük boylarından almıştım ,tabanlarına delik açtım,öylece ektim.
Bakalım nasıl gelişecek merak ediyorum.Fotolayınca paylaşırım sizlerle.

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2011, 08:38   #1203
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-03-2011
Merhabalar:
Tohumdan ürettiğim domates fidelerim var bir tanesinin yaprakları altından morarmaya başladı sebebi nedir acaba?

Domatesci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2011, 12:02   #1204
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2011
bende çimlendirdigim domatesleri yeni saksısına aldım.bugünde organik gübre koydum.daha bereketli olsun diye.bakalım sonuç ne olcak

besimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2011, 21:02   #1205
Ağaçsever

ahmetihsan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi besimaz Mesajı Göster
bende çimlendirdigim domatesleri yeni saksısına aldım.bugünde organik gübre koydum.daha bereketli olsun diye.bakalım sonuç ne olcak
Sayın Besimaz tohumlarını ne zaman ekmiştiniz? Kaç günde çimlendiler? Teşekkürler.

ahmetihsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 13:34   #1206
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Sevgili domatesci,

morarma gövde'de ise merak etmeyin. İlk başlarda böyle olması normal, fide büyüdükçe yeşil renge dönecektir. Bizimkiler'de hep öyle olur.

Yalnız, morarma yaprakların kendisin'de ise, fikir vermesi açısından yaprakların fotoğrafını çekip yüklemeniz daha iyi olur.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 14:08   #1207
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Domatesci Mesajı Göster
Merhabalar:
Tohumdan ürettiğim domates fidelerim var bir tanesinin yaprakları altından morarmaya başladı sebebi nedir acaba?
Cam onunde kuvetli gunes isiklarina uzun sure maruz kalip susuz kalmis olabilirler mi ?

Lilinin bahcesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2011, 18:58   #1208
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-03-2011
Susuz bırakmadım ama belkide az su vermişimdir. Ama şaşırtınca morluklar gitti.

Domatesci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2011, 15:56   #1209
psk
Ağaçsever

psk's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2011
Fındık Turplarımı hasat ettim

Sutut beğendi.
psk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2012, 12:03   #1210
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2012
merhaba doğayı seven insanlar formun yeni üyesiyim çok güzel bir site) bende balkonumda bir çok sebze yetiştirdim büyümelerini görmek okadar keyifli ki yaz ın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum .benim sorum bir çok kişiden kışında çilek çıkar diye duyuyorum bunun için tohum aldım ekicem ama tohumu ziyan etmek istemiyorum bilir kişilerden öğrenmek istiyorum gerçekten çıkarmı neler yapmam gerek bigilendirirseniz çok sevinirim .

fgnymr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2012, 09:47   #1211
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2012
bende başlayacağım inşallah bu sene

yesavas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2012, 18:38   #1212
Ağaç Dostu

cegabo's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2012
ah şu evlerin balkonlarını daha büyük yapsalar yaaa... yer kalmayacak bu gidişle balkonda...

cegabo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2012, 20:04   #1213
Ağaçsever

superi80's Avatar

Giriş Tarihi: 06-07-2009
Çileğin türü yedi veren olmalı.Eğer kışın muhafaza edebilirseniz dört mevsim çilek yetiştirebilirsiniz.Benim bahçemde yedi veren çilek fidanı var,üzerini naylon ile örttüm.Fakat çok ilgilenemedim,gübre falan veremedim bu sene.Arada bir çiçek açıyor yinede.

superi80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2012, 20:08   #1214
Ağaç Dostu

alperfect's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2010
Bu hafta ben de tohumları ekeceğim ama şimdilik içerde olacaklar bir yerleşim planı yapayım da, havalar ısınınca da balkonlarımı şenledireceğim kudret narı, kavun ve domates var düşündüren biber ve maydonoz için saksı/kap sıkıntısı olmaz sanırım

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 18:45   #1215
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2012
Malzemeleri tedariğe başladım sn amatör hobiciden tohumlar ve sn doğalbahçeden gelecek olan karışımlarla pazartesi yeni bir başlıkta sizlerin yardımlarıyla ilk dikime başlarız inşallah

yesavas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 12:11   #1216
pLn
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-02-2012
Anadolu marka, sırık domates, salatalık, maydanoz ve marul tohumları aldım. 16 Şubatta 4 adet domates ve 2 adet salatalık tohumumu minik pet şişeleri keserek bunlara ektim. Marullarıda minik bir peynir kabına ektim. Üstlerini poşetle kapadım. Biraz büyüdüler, şimdilik evin içindeler. Havalar biraz daha ısındığında balkona götüreceğim.
Evimde 5 tane balkon var ve her tarafta çok güzel güneş alıyor. Eşim sebzelerimin olacağından biraz şüpheli, 8. katta oturuyoruz ve buraya arılar çıkıp döllendirebileceklermi acaba bunların çiçeklerini diyor. Açıkçası bende merak ediyorum. Arılar gelmezse saksıları indirip biraz gezdiririz diyede espiri yapmıştık hatta . İnşallah olurlar.
Kalan tohumlarımın ağzını sıkıca kapayıp bir poşete koydum saklıyorum ama daha sonraki yıllarda da bu tohumları kullanabilir miyim acaba ? Tohumu ne kadar saklayabilirim ?

pLn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2012, 16:25   #1217
Ağaç Dostu

Cemil B.'s Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pLn Mesajı Göster
Anadolu marka, sırık domates, salatalık, maydanoz ve marul tohumları aldım. 16 Şubatta 4 adet domates ve 2 adet salatalık tohumumu minik pet şişeleri keserek bunlara ektim. Marullarıda minik bir peynir kabına ektim. Üstlerini poşetle kapadım. Biraz büyüdüler, şimdilik evin içindeler. Havalar biraz daha ısındığında balkona götüreceğim.
Evimde 5 tane balkon var ve her tarafta çok güzel güneş alıyor. Eşim sebzelerimin olacağından biraz şüpheli, 8. katta oturuyoruz ve buraya arılar çıkıp döllendirebileceklermi acaba bunların çiçeklerini diyor. Açıkçası bende merak ediyorum. Arılar gelmezse saksıları indirip biraz gezdiririz diyede espiri yapmıştık hatta . İnşallah olurlar.
Kalan tohumlarımın ağzını sıkıca kapayıp bir poşete koydum saklıyorum ama daha sonraki yıllarda da bu tohumları kullanabilir miyim acaba ? Tohumu ne kadar saklayabilirim ?
insallah olurlar , bizimlede resimlerini paylasırsınız, ben henüz daha domates ve salatalıga baslayamadım , büyüklerimiz mart sonunu bekle diyorlar,

hadi bakalım hayırlısı, insallah tutarlar.

Cemil B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2012, 12:20   #1218
Yeni Üye

secilersoz's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2011
Balkon Sebzeciliği

Merhabalar,
Yaklaşık 1 senedir siteye üyeyim. ancak yeni yazabiliyorum. 3 m X 1,5m boyutlarında bir balkonum var. Burada geçen sene tohumdan sebze yetiştirmeyi denedim. Salatalıklarım çamaşır iplerine dolana dolana uzadılar, çiçekler açtılar, malesef döktüler. ne yazık ki bir türlü meyvesini vermedi. Domateslerim de aynı şekilde uzunlukları boyumu geçti. Sürekli çiçek verdiler ancak bir türlü çüçekler meyveye dönmedi.
Sadece nane, maydanoz, birkaç tanecik bamya, birkaç tane de biber alabildim.
Güneş yetersizliğinden olabilir diye düşünüyorum. Çünkü balkonum doğrudan güneşi saat 15:00- 18:30 arası alıyor. deneyimli arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum. Güneş ışığının yetersiz gelmesinden kaynaklanıyor olabilir mi?
Bu sene de aynı hatalara düşmek istemiyorum. Sizce nelere dikkat etmeliyim, ya da tercih edeceğim sebzeler neler olmalı?

Saygılarımla,

secilersoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2012, 10:25   #1219
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2012
bu sebzeleri yetiştirmek için kullanılan toprağın kalitesi ortalama ne olmalıdır ?

deniz39 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 21:27   #1220
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-04-2012
Arkadaslar ben domates tohumları ektim.3.yaprak cikmaya baslayinca sasirtma yaptim.fideler boyunlarini bükmediler hatta 4. yapraklari da cikti ama yaprak altları morarmaya basladi.neden oluyor bu?can suyunu verdikten sonra 2 gun su vermedim ve ondan sonra hergun cok az su verdim.bunlara ne kadar su vermem gerekiyor?tohumlarim gercek ayaş tohumlari ölmelerini istemiyorum

filozof79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 02:43   #1221
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi filozof79 Mesajı Göster
Arkadaslar ben domates tohumları ektim.3.yaprak cikmaya baslayinca sasirtma yaptim.fideler boyunlarini bükmediler hatta 4. yapraklari da cikti ama yaprak altları morarmaya basladi.neden oluyor bu?can suyunu verdikten sonra 2 gun su vermedim ve ondan sonra hergun cok az su verdim.bunlara ne kadar su vermem gerekiyor?tohumlarim gercek ayaş tohumlari ölmelerini istemiyorum
Mantar hastalığı olabilir. Bu sene 3 fide kaybettim bu hastalıktan. Çözümü ise hemen oradan koparıp atılması.

Ama fotoğrafını görmediğimiz için bu söylediklerim sadece lafta kalır.

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 10:54   #1222
Ağaçsever

yssahin's Avatar

Giriş Tarihi: 26-12-2011
Aynı durumbende de söz konusu yaklaşık 15 gündür herhangi bir büyüme de gözlemleyemiyorum fidelerde. Ancak bir cansızlık belirtisi de yok. Süs bitkisi gibi öylece durup duruyorlar.

yssahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2012, 14:53   #1223
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Sevgili Bitki dostu,ben yıllardır balkonumda domates,salatalık,biber,roka,maydanoz yetiştiriyorum.Toprak olarak torf kullanıyorum.Geçen yıl hiç ürün alamadım,sebebi önce salatalıkta sonra diğerlerine sıçrayan beyaz,yapışkan,sanki örümcek ağıyla birbirine bağlanmış bir böcek türü sebebiyle,Geçen kışın başında bitki köklerini tamamen temizleyip toprağı dışarda nadasa bıraktım.3-4 hafta toprağı önce iyice havalandırdıktan sonra başka yerden aldığım tohumlarla yeniden dikim yaptım.Fakat o bahsettiğim böceklerin şu an toprakta bol miktarda gezdiğini gördüm.Henüz tohumlar filiz aşamasında ve yapraklara böcek bulaşmamış.Bu durumda bu böcekleri nasıl yok ederim.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden tüm bitki dostlarına teşekkür ederim.Saygılarımla

maggellan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2012, 18:32   #1224
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Arkadaşlar, bitkilerin yapraklarının altında ki morarma fosfor eksikliğinden kaynaklanır. Bitkinize fosforlu gübre vermelisiniz. Özellikle fide yetiştirme konusuna çok dikkat etmek gerekir. Uygun ölçüde gübreyle beslemelisiniz, yoksa sağlıklı gelişmezler. Hele hele torfta fide yetiştiriyorsanız, ayrıca özenmelisiniz. Ayrıca böcekler için uygun ilaçtan edinip ilaçlama yapmanız gerekiyor, yazık emekleriniz boşa gitmesin.

Name:  130.jpg
Views: 2882
Size:  44.2 KB
Bakın bu bitkide fosfor noksanlığı var mesela.

aydın ve mrduran beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 13:43   #1225
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Perdon yanlış anlamışım. Ben fidelerin dip kısmı morarmaya yüz tuttu diye algılamışım sn. filozof76'nın sözlerini. Özür dilerim.

Emre İlhan Bey'in dedikleri doğrudur...

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 19:44   #1226
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemada Mesajı Göster
Bu yukarıdaki yazıda lady rolü bayanlar için elbette
Erkekler için daha farklı roller de mevcuttur.
Ben balkonda domates,salatalık,,roka,maydanoz,biber yetiştiriyorum,ancak şöyle gürül gürül ürün alamadım yıllardır.Bu yılda ekim yaptım uzun saksılarda 9 adet domates fidanım,12 kök çarliston,12-13 kök salatalık,ve yarı yarıya bir saksıya maydanoz ve roka ektim,şimdilik hepsi filiz aşamasında,tohumlar filizlenip büyüyor sonra ürün bekliyorum.Yanlış birşeymi yapıyorum,filizlere farklı bir uygulamamı gerekiyor,**** gübre olarak ne kullanmalıyım.Cevaplarınıza ve yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

Eski 20-04-2012, 22:15   #1227
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Sevgili magellan,

uzun saksılara 9 adet domates fidesi diktim diye yazmışsın.

Her bir uzun saksıya kaç tane domates fidanı diktin?

Uzun dikdörtgen saksılarda en fazla 1 tane domates fidanı dikmen gerek. Fidanı köşelerden birinin yanına dikip, büyüdükçe gövdeyi boş olan tarafa doğru yatırıp, gövdenin üzerine toprak doldurman gerekir. Böylece kökleri çoğalır ve daha fazla ürün verir.

Biberleri'de en fazla 2 adet dikmen daha sağlıklı. Bol hava alırlar ve daha güzel gelişirler. Çok sık sulama yapmaman gerekiyor (özellikle de domatesleri). Sık sık sularsan, meyve oluşumu yerine, boya giderler.

Düzenleyen ayazkentli : 21-04-2012 saat 19:12 Neden: Harf hatası düzenleme.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2012, 11:20   #1228
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Sevgili magellan,

uzun saksılara 9 adet domates fidesi diktim diye yazışsın.

Her bir uzun saksıya kaç tane domates fidanı diktin?

Uzun dikdörtgen saksılarda en fazla 1 tane domates fidanı dikmen gerek. Fidanı köşelerden birinin yanına dikip, büyüdükçe gövdeyi boş olan tarafa doğru yatırıp, gödenin üzerine toprak doldurman gerekir. Böylece kökleri çoğalır ve daha fazla ürün verir.

Biberleri'de en fazla 2 adet dikmen daha sağlıklı. Bol hava alırlar ve daha güzel gelişirler. Çok sık sulama yapmaman gerekiyor (özelliklede domatesleri). Sık sık sularsan, meyve oluşumu yerine, boya giderler.
Sevgili Ayazkentli:
Biberleri bir köke 4-5 adet tohum ,domatesleride her köke 1 tohum ekme şekliyle dikim yaptım.Şu durumda her ekim yerinden biberler 3-4 kök birden çıkmış durumda,ancak aralarında 15 cm boşluk var,aynı mesafe domates içinde geçerli.Bu durumda bu kökleri ya çıkarıp başka saksılara dikeceğim,**** bir kaç kökü feda edip saksılardan söküp atacağım.

Eski 21-04-2012, 11:34   #1229
Yeni Üye

[QUOTE=maggellan;951036]Sevgili Ayazkentli:
Resimleri yükledim

Eklenen Resimler

Emre İlhan beğendi.
Eski 21-04-2012, 11:50   #1230
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Sevgili maggellan; moralinizi bozmak istemem ama o saksılarda 1, en fazla 2 tane fide yetiştirebilirsiniz. Mesela ben 10 lt lik saksıya 1 tane domates fidesi diktim. 5 lt lik saksıların her birinde 1 tane biber fidesi var. Uzun saksılara üç tane süs biberi diktim aksi takdirde iyi gelişmezler, pek ürün alamazsınız.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025