![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Anadolu Tohum'un "Murat f1" cinsi hıyar tohumlarından almıştım.Tohumları ekmeden önce bir gün nemli bez içerisinde bekletmek gerekiyor.Ben ısladıktan sonra hastalanıp, gerekli zamanda ekemedim.Bugün yani ısladıktan 2 gün sonra tohumları ekmek için bezi açınca hemen hemen tüm tohumların ıslak bez içerisinde 1-2cm. kadar filizlendiğini ve hafif pamukçu bir yapıya döndüğünü gördüm.Her ihtimale karşı yine de torfa alıp, seraya koydum ama tohumları kaybettim mi merak ediyorum.Yoksa bu noktadan sonra da normal devam edebilirler mi gelişimlerine? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Marketten aldığım minik hormonsuz domateslerin, bir tanesinin içindeki çekirdekleri, saksılara diktim, 35 tane 3 yapraklı fidem oldu . 30 gün kadar önce dikmiştim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Biber, salatalık ve domates karışık olmak üzere toplam 10 tane tohum ekmiştim. 5 tanesi çimlendi, 5 inde hiç hareket yoktu. 20 gün olmuş hala çimlenmemiş salatalık ve domates vardı. Ben de dayanamayıp dün akşam açtım içlerine baktım. Domates ve biberler tamamen tohum halinde duruyordu, hiç bir gelişme yoktu. Salatalık da biraz kök salmış,yaprağı da oluşmuş fakat sararmış ve çürümüş gibi görünüyordu, toprağın dışına çıkamamış. Yeniden tohum ıslattım, en baştan dikmeye karar verdim. Merak ediyorum acaba çok mu derine ekmişim ki çıkamamış salatalık. Sulama konusunda da bir türlü düzen tutturamadım. Sabahları 1 kere suluyacaktım fakat baktım ki hiç gelişme yok ve toprakları hafif kuru. Heralde az suluyorum dedim gün içinde 2-3 kez az sulamaya başladım. Hangisi doğrudur Selahattin Bey? Çıkan fidelerim de hala 2 yapraklı, çimleneni 2 haftayı geçti ama başka yaprak çıkmadı, bu da sulamayla ilgili bir problem midir? Yoksa daha zamanı var mıdır? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Hemen hepsi kurtardı kendini neyse ki Teşekkürler tekrardan.Şimdi de bunları yerlerine alma zamanı yaklaşıyor.Benim şu başlıkta anlattığım sandık saksılar uygun mudur salatalık için, her birine ikişer tane dikeyim diyorum. ![]() Selamlar, |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Salatalıklarla ilgili sorumu yinelesem, bu sandıklar 2 kök salatalık için uygun mudur desem, sabah sabah çok ısrarcı olur muyum Teşekkürler, |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|