![]() |
|
![]() |
#931 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
Geçen haftalarda ne çıkarsa bahtıma diyerek üç domates fidesi almıştım, henüz 15-20 cm boyunda olmalarına karşın aralarından biri çiçek açtı. Bu kadar küçükken çiçeklenmesi fidemin çeri domatesi fidesi olduğu anlamına mı geliyor? Bir sorum daha olacak üçünü birden çok büyük saksıya almayı ve yanlarına reyhan, maydonoz ve nane ekmeyi düşünmüştüm. http://www.sgaonline.org.au/info_com..._planting.html Bu sitede domatesin nane ve maydonozla beraber ekilmesinin aromasını arttırdığını ve aynı zamanda reyhanın böcek kovucu özelliğinden dolayı domatese faydalı olduğu bilgisini vermişler. Bu üç bitkinin etkileşimine ilişkin birşey söylememişler. Sizce bu üç (domatesle beraber 4) bitkiyi birlikte ekmenin bir sakıncası olur mu? Şİmdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Ağaç Dostu
|
Kopartılmamalı aslında, ama fidenin durumuda önemli, zayıf, cılız ve durumu çok kötü bir fideyse, kendini toparlamasını kolaylaştırmak için çiçekleri kopartılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Salatalık ve domatesimin son hali. Domateste sorun yokta (türünü de bilmiyorum) Salatalık sizce bu saksıya küçük mü ? 2 kök var. Salatalığın birindeki çiçek solmuş. Yanına çay bardağı koydum ona göre büyüklüğünü düşünün saksının. Bir sürü salata verdi ama yeri dar gelip solmaz değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Ağaç Dostu
|
domateslerde çok güzel maaşallah, fesleğende doğru görüyorsam. siz salatalıkları bir saksıya böyle koyduysanız bir yukarı resimdeki benim salatalarda rahat çıkar. Ben diyordumki salatalık için çok küçük benim saksılarım. Ben şundan şüphelendim salatalıklar daha serçe parmak boyuna ulaşmadı ama çiçeği soldu normal midir? Birde salatalık üstü kesin örtülmeli mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Chotanag, saksılarınız salatalıklar için yeterli gibi duruyor ama bence domatesiniz için küçük. Annem sizin saksılarınızın boyutlarında olanlarda rahatlıkla salatalık yetiştiriyordu. Domatesin saksısı ise yetersiz kalır. En az 2 numara daha büyüğü olmalı. Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:05 Neden: Noktalama işaretlerini düzenleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben salatalık toprağında sadece dışarı toprağı kullandım torf çok az. İçerisinde kireç taşları da var yani çeşit olsun diye koymuştum. 1 salatalıktaki çiçeğin solması, saksı yetmiyor düşüncesini getirdi aklıma. teşekkürler bilgilendirmeniz için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
sn. Chotanaq, Yerinizde olsaydım (tabi bunun için daha büyük bir saksı saksı lazım) o domatesi iyice sular, saksıyı ters çevirir, kalıp şeklinde domatesi çıkarır ve hiç bozmadan kenarlarına toprak doldurudum ve saksısını büyütürdüm. Aynı büyüklükteki domateslerimi bahçeye ekmeye hazırlanıyorum. Daha önce de aynı şekilde yaptım, hiçbir zararı olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi çok dayanıklı gibi geldi bana zarar görse bile toparlanır. Zaten yaprakları bana, kertenkele kuyruğu gibi geliyor, kessen bile kertenkele yaşıyor. Bahçeye ekeceğim bende. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Ağaç Dostu
|
Sn.h_dogan, Yapraktan 20-20-20 ve mikro element gübresi uygulaması yaptığımda, bitkilerimin yapraklarında hep mavimtrak lekeler kalıyor. Bu durumu hiç sevmiyorum. Bu normal midir? Yoksa yanlış yaptığım bir şey mi var? Ne dersiniz? NOT: Bu yüzden topraktaki tuzluluğu artırmak pahasına hep topraktan gübreleme yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi şöyle bir sorunum var salatalıklarım 15 ten fazla salatalık vermişti fakat gün boyu güneşte olduğu için yarısı soldu ve düştü. Güneş salata üzerinde bu kadar etili mi illaki gölge mi olması lazım. Domateslerim dediğiniz gibi saksı küçük ve hergün susuyor. Kabağım bahçedeydi ama dişi meyvesi düşmüştü tutmamış. 2 tane daha meyvesi var inşallah tutar. Bu arada kireçli olan kudret narıydı pardon. Gölge olsun diye salatalıkları içeri aldım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafta görülen sırık domatesim, bağlı olduğu ipin hemen üzerinden 2 dal şeklinde uzuyor. Bu dalların birini kesmem gerekiyormu acaba? (sırık cinsi domatesi ilk defa yetiştiriyorum). Şu anda her ikiside sağlıklı uzuyorlar ve yaklaşık 75 cm kadar uzadılar. Diğer sırıklar tek dal halinde, hemen hemen bunlarla aynı boydalar. Acaba bu çift dal'ın meyve vermeye başladığında bir zararı olur'mu? Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:09 Neden: Noktalama işaretlerini düzenleme ve pragraf ayırma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Ağaç Dostu
|
Arzu edilen tip,tek dal olarak büyümesi.Ama bendede aynı şekilde büyümüş bir fide var.Her iki dalındada domates var.Boy olarakta diğerleriyle aynı.Sorun teşkil etmez sanırım ![]() iple bağlamışsınız,eğer çok sıkı düğüm olursa,fide büyüdüğünde fidenin orasında boğum yapıp gövdenin o kısmına zarar verir. Fideler eğer sırık domates ise,Ki adı üzerinde sırık domates,sırık kullanmak daha mantıklı değilmi?? eğer düzeneği değiştiremiyorsanız,bez parçası ile o ipi oraya bağlamak daha sağlıklı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Ayazkentli, Fidenizdeki ikinci kolu bilinçli olarak mı bıraktınız bilemiyorum ama geçen bir sera gezmeye gittiğimde seradaki bütün fideleri sizin fide gibi ikiz yapmışlardı. Sırık domateste koltuk alınması gerektiğini bildiğim için orada çalışan bahçevana özellikle sordum. Neden böyle bir şey yaptınız? Koltuk almanız gerekmez miydi diye? Bana söylediği, bunun özellikle yapıldığı, fidede oluşan ilk tomurcuğun altındaki daldan çıkan koltuk filizini almayıp ikinci bir gövde gibi büyüttüklerini, bu filizdende aynı miktarda domates aldıklarını ve fidenin verimini ikiye katladıklarını söyledi. Siz tesadüfen bu uygulamayı yapmış oldunuz. Fidenizi böyle büyütüp deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz. Belkide balkonda domates yapan arkadaşlar bir saksıda iki fide büyütme şansına sahip olurlar. Bu arada bende yanyana büyüyen iki ayrı fideden sökmek zorunda kalacağım fideyi sökmeyip, saksıdan bir karış mesafeden kesip yanındaki gövdeye aşı yapmayı denedim ve sanırım başarılı oldum. Yani tek gövde, iki kök. Fide iki kökten birden beslenince büyümesi çok hızlandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2009
|
arkadaşlar benımde domateslerim çiçeklerini dökmeye başladı 3 tanesini kaybettim daha fazla zarar görmeden nasıl kurtulabilirim bu durumdan domateslerimin sağlık durumuda oldukça iyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2008
|
Sayın arkadaşlar sizlere TOPRAK TV,yi izlemenizi öneririm .Domatesi nasıl aşı yapıyorlar görün. Bir göde üzerine iki domates aşı yapıyorlar. Sizlerde domates fidelerini hazır olarak aldısanız sizkerinkide aşılı olabilir. TOPRAK TV İZLEYİN ÖRENİN... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar salatalıklarım balkondayken direk güneşten dolayı 15 tane salatalığını düşürdü hemde serçe parmağa yakınken. Geriye 10 tane falan kaldı inşallah daha olur. Odamda büyütüyorum koca salatalığı kendine geldiler gölgede. Domateslerim ise saksıdan dolayı huzursuzlar ama çiçeklendiler, inşallah dökmezler. Domates bu çiçeklerin içinden mi geliyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
domateslerim
![]() domateslerim bu şekilde kaldı büyürmü acaba 1 ay oldu hala aynı boyda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili uğur, aslında küçükken 1 metrelik tahta sırık vardı. Sırık domates yetiştirenlerin, domateslerini pamuk ipine bağlamış olduklarını gördüğüm için, bende geçen hafta sırığı çıkartıp, ip bağladım. Zaten bir süre sonra sırık yetersiz kalacaktı. İp'te oldukça pay bıraktım, gövde kalınlaştıkça gevşeteceğim. Sayın sarıca, ikinci kolu özellikle bırakmadım. Kendiliğinden oluştu. Ben onu ilk zamanlar yaprak dalı zannetmiştim ama sonradan yaprak dalları gibi yana değil, yukarı doğru uzayınca bende şaşırdım. Meyve vermeye başlayınca fotoğrafları eklerim. Sayın rgok, benimki hazır fide değildi. Tohumdan yetiştirdim. Tohumları da, geçen yıl ki üründen tohum alan annem vermişti. Ona sorduğumda hiç böyle çift dal ile karşılaşmadığını söyledi. Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:14 Neden: Noktalama işaretleri ve pragraf ayırma düzenlemesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
arkadaşlar benım nanelerımın yaprakları üstunde beyaz lekeler var nedır bılen varmı acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Aynı lekeler bendede var. Nedenini bilen lütfen söylesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
selamlar arkadaşım bu zeolit örneğin kaç kğ hazır topraga ne kadar zeolit katılmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Moderatör
|
Resim ekleyin, görmeden nasıl teşhis koyacağız. Büyük ihtimal küllemedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salatalıklarım direk güneşteydi ve ben yapraklarının bile koruyamadığını düşündüm dışarıdayken çünkü 15 tane salatalık düşürdü. Ben bunu güneşten zannettim. Güneşin zararı olur mu? Hergün çok su veriyorum tabağında 2 güne yakın süreyle su kalıyor, o derece yoksa meyve düşmesine sebep bu mu? Dışarıda durup güneşi önemsemesem ve çok su vermesem en ideal şekli bu mudur? Bi de meyvelerin gelişimi durdu. Salatalıklar kıvrılmaya başladı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evin içi mi orası? Benim bildiğim domates güneş ister ve tüylendikçe bol su ister. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|