agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni781Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-05-2009, 23:49   #931
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-03-2008
Geçen haftalarda ne çıkarsa bahtıma diyerek üç domates fidesi almıştım, henüz 15-20 cm boyunda olmalarına karşın aralarından biri çiçek açtı. Bu kadar küçükken çiçeklenmesi fidemin çeri domatesi fidesi olduğu anlamına mı geliyor?

Bir sorum daha olacak üçünü birden çok büyük saksıya almayı ve yanlarına reyhan, maydonoz ve nane ekmeyi düşünmüştüm. http://www.sgaonline.org.au/info_com..._planting.html Bu sitede domatesin nane ve maydonozla beraber ekilmesinin aromasını arttırdığını ve aynı zamanda reyhanın böcek kovucu özelliğinden dolayı domatese faydalı olduğu bilgisini vermişler. Bu üç bitkinin etkileşimine ilişkin birşey söylememişler.
Sizce bu üç (domatesle beraber 4) bitkiyi birlikte ekmenin bir sakıncası olur mu?

Şİmdiden teşekkürler

feneradasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 12:16   #932
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Galeri: 1
Bu arada balkonda yetiştirdiğimiz domates fidelerinde ilk açan çiçekleri kopartmalı mı, kopartmamalı mı?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 23:04   #933
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir Mesajı Göster
Bu arada balkonda yetiştirdiğimiz domates fidelerinde ilk açan çiçekleri kopartmalı mı, kopartmamalı mı?
Kopartılmamalı aslında, ama fidenin durumuda önemli, zayıf, cılız ve durumu çok kötü bir fideyse, kendini toparlamasını kolaylaştırmak için çiçekleri kopartılabilir.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 20:33   #934
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2009
Galeri: 15
Merhabalar Salatalık ve domatesimin son hali. Domateste sorun yokta (türünü de bilmiyorum)

Salatalık sizce bu saksıya küçük mü ? 2 kök var. Salatalığın birindeki çiçek solmuş. Yanına çay bardağı koydum ona göre büyüklüğünü düşünün saksının.

Bir sürü salata verdi ama yeri dar gelip solmaz değil mi?

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
Chotanaq Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2009, 23:36   #935
Ağaç Dostu

ayferaksit's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2009
balkon bahçemdeki salatalıklar

salatalıklar çiçekleniyorlar

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
ayferaksit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 08:15   #936
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayferaksit Mesajı Göster
salatalıklar çiçekleniyorlar
domateslerde çok güzel maaşallah, fesleğende doğru görüyorsam.

siz salatalıkları bir saksıya böyle koyduysanız bir yukarı resimdeki benim salatalarda rahat çıkar. Ben diyordumki salatalık için çok küçük benim saksılarım.

Ben şundan şüphelendim salatalıklar daha serçe parmak boyuna ulaşmadı ama çiçeği soldu normal midir?

Birde salatalık üstü kesin örtülmeli mi?

Eski 04-06-2009, 10:23   #937
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Sayın Chotanag, saksılarınız salatalıklar için yeterli gibi duruyor ama bence domatesiniz için küçük.

Annem sizin saksılarınızın boyutlarında olanlarda rahatlıkla salatalık yetiştiriyordu. Domatesin saksısı ise yetersiz kalır. En az 2 numara daha büyüğü olmalı.

Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:05 Neden: Noktalama işaretlerini düzenleme.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 13:07   #938
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Sayın Chotanag,saksılarınız salatalıklar için yeterli gibi duruyor ama bence domatesiniz için küçük gibi geldi bana.

Annem sizin saksılarınızın boyutlarında olanlarda rahatlıkla salatalık yetiştiriyordu.Bence domatesin saksısı yetersiz kalır.En az 2 numara daha büyüğü olmalı
Domates için hep, saksıya uygun görülen sebze gözüyle bakıldığı için ben önemsemedim. Dün ağırlıktan ilk defa yamulmuştu. Artık değiştirme imkanım yok verirse sürpriz yapmış olur.

Ben salatalık toprağında sadece dışarı toprağı kullandım torf çok az. İçerisinde kireç taşları da var yani çeşit olsun diye koymuştum.

1 salatalıktaki çiçeğin solması, saksı yetmiyor düşüncesini getirdi aklıma.

teşekkürler bilgilendirmeniz için.

Eski 04-06-2009, 21:59   #939
Ağaç Dostu

meraklı's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2008
sn. Chotanaq,

Yerinizde olsaydım (tabi bunun için daha büyük bir saksı saksı lazım) o domatesi iyice sular, saksıyı ters çevirir, kalıp şeklinde domatesi çıkarır ve hiç bozmadan kenarlarına toprak doldurudum ve saksısını büyütürdüm. Aynı büyüklükteki domateslerimi bahçeye ekmeye hazırlanıyorum.
Daha önce de aynı şekilde yaptım, hiçbir zararı olmadı.

meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 22:18   #940
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meraklı Mesajı Göster
sn. Chotanaq,

Yerinizde olsaydım (tabi bunun için daha büyük bir saksı saksı lazım) o domatesi iyice sular, saksıyı ters çevirir, kalıp şeklinde domatesi çıkarır ve hiç bozmadan kenarlarına toprak doldurudum ve saksısını büyütürdüm. Aynı büyüklükteki domateslerimi bahçeye ekmeye hazırlanıyorum.
Daha önce de aynı şekilde yaptım, hiçbir zararı olmadı.
Domateslerim cherry sanırım, fazla büyümesine olanak sağlamasa bile domatesler büyür dedim bilmem ki,

Dediğiniz gibi çok dayanıklı gibi geldi bana zarar görse bile toparlanır. Zaten yaprakları bana, kertenkele kuyruğu gibi geliyor, kessen bile kertenkele yaşıyor.

Bahçeye ekeceğim bende.

Eski 05-06-2009, 13:09   #941
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Sayın Chotanaq bence bir daha kireç taşı koymayın toprağınıza, ph değeri artar, alkali özellik kazanır toprağınız, mikroelement alımı zorlaşır, bitkiniz zayıflar. Yapraktan gübre verin mümkünse.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 13:24   #942
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-09-2006
Sn.h_dogan,

Yapraktan 20-20-20 ve mikro element gübresi uygulaması yaptığımda, bitkilerimin yapraklarında hep mavimtrak lekeler kalıyor. Bu durumu hiç sevmiyorum.

Bu normal midir? Yoksa yanlış yaptığım bir şey mi var? Ne dersiniz?

NOT: Bu yüzden topraktaki tuzluluğu artırmak pahasına hep topraktan gübreleme yapıyorum.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 18:53   #943
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Sayın Chotanaq bence bir daha kireç taşı koymayın toprağınıza, ph değeri artar, alkali özellik kazanır toprağınız, mikroelement alımı zorlaşır, bitkiniz zayıflar. Yapraktan gübre verin mümkünse.
açıklama için teşekkür ederim. Yapraktan gübre verdim kimyasal.

Şimdi şöyle bir sorunum var salatalıklarım 15 ten fazla salatalık vermişti fakat gün boyu güneşte olduğu için yarısı soldu ve düştü.

Güneş salata üzerinde bu kadar etili mi illaki gölge mi olması lazım.

Domateslerim dediğiniz gibi saksı küçük ve hergün susuyor.

Kabağım bahçedeydi ama dişi meyvesi düşmüştü tutmamış. 2 tane daha meyvesi var inşallah tutar.

Bu arada kireçli olan kudret narıydı pardon.

Gölge olsun diye salatalıkları içeri aldım.

Eski 08-06-2009, 12:19   #944
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Fotoğrafta görülen sırık domatesim, bağlı olduğu ipin hemen üzerinden 2 dal şeklinde uzuyor. Bu dalların birini kesmem gerekiyormu acaba? (sırık cinsi domatesi ilk defa yetiştiriyorum).

Şu anda her ikiside sağlıklı uzuyorlar ve yaklaşık 75 cm kadar uzadılar. Diğer sırıklar tek dal halinde, hemen hemen bunlarla aynı boydalar. Acaba bu çift dal'ın meyve vermeye başladığında bir zararı olur'mu?

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.

Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:09 Neden: Noktalama işaretlerini düzenleme ve pragraf ayırma.
Eski 09-06-2009, 09:17   #945
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Galeri: 2
Arzu edilen tip,tek dal olarak büyümesi.Ama bendede aynı şekilde büyümüş bir fide var.Her iki dalındada domates var.Boy olarakta diğerleriyle aynı.Sorun teşkil etmez sanırım

iple bağlamışsınız,eğer çok sıkı düğüm olursa,fide büyüdüğünde fidenin orasında boğum yapıp gövdenin o kısmına zarar verir.
Fideler eğer sırık domates ise,Ki adı üzerinde sırık domates,sırık kullanmak daha mantıklı değilmi??
eğer düzeneği değiştiremiyorsanız,bez parçası ile o ipi oraya bağlamak daha sağlıklı olur.

ugurtelefon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 09:47   #946
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Sn. Ayazkentli,

Fidenizdeki ikinci kolu bilinçli olarak mı bıraktınız bilemiyorum ama geçen bir sera gezmeye gittiğimde seradaki bütün fideleri sizin fide gibi ikiz yapmışlardı.

Sırık domateste koltuk alınması gerektiğini bildiğim için orada çalışan bahçevana özellikle sordum. Neden böyle bir şey yaptınız? Koltuk almanız gerekmez miydi diye?

Bana söylediği, bunun özellikle yapıldığı, fidede oluşan ilk tomurcuğun altındaki daldan çıkan koltuk filizini almayıp ikinci bir gövde gibi büyüttüklerini, bu filizdende aynı miktarda domates aldıklarını ve fidenin verimini ikiye katladıklarını söyledi.

Siz tesadüfen bu uygulamayı yapmış oldunuz. Fidenizi böyle büyütüp deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz. Belkide balkonda domates yapan arkadaşlar bir saksıda iki fide büyütme şansına sahip olurlar.

Bu arada bende yanyana büyüyen iki ayrı fideden sökmek zorunda kalacağım fideyi sökmeyip, saksıdan bir karış mesafeden kesip yanındaki gövdeye aşı yapmayı denedim ve sanırım başarılı oldum. Yani tek gövde, iki kök. Fide iki kökten birden beslenince büyümesi çok hızlandı.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 10:25   #947
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-05-2009
arkadaşlar benımde domateslerim çiçeklerini dökmeye başladı 3 tanesini kaybettim daha fazla zarar görmeden nasıl kurtulabilirim bu durumdan domateslerimin sağlık durumuda oldukça iyi

ersinsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 13:56   #948
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2008
Sayın arkadaşlar sizlere TOPRAK TV,yi izlemenizi öneririm .Domatesi nasıl aşı yapıyorlar görün. Bir göde üzerine iki domates aşı yapıyorlar. Sizlerde domates fidelerini hazır olarak aldısanız sizkerinkide aşılı olabilir. TOPRAK TV İZLEYİN ÖRENİN...

rgok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 21:04   #949
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Arkadaşlar salatalıklarım balkondayken direk güneşten dolayı 15 tane salatalığını düşürdü hemde serçe parmağa yakınken. Geriye 10 tane falan kaldı inşallah daha olur. Odamda büyütüyorum koca salatalığı kendine geldiler gölgede.

Domateslerim ise saksıdan dolayı huzursuzlar ama çiçeklendiler, inşallah dökmezler.

Domates bu çiçeklerin içinden mi geliyor?

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
Eski 10-06-2009, 09:21   #950
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
İçinden değil, altından geliyor.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 09:51   #951
Ağaç Dostu

kızılelma's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
domateslerim

Name:  4932_104669178080_767263080_1860291_6030854_s[1].jpg
Views: 2185
Size:  3.6 KB

domateslerim bu şekilde kaldı büyürmü acaba 1 ay oldu hala aynı boyda

kızılelma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 12:38   #952
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Sevgili uğur,

aslında küçükken 1 metrelik tahta sırık vardı. Sırık domates yetiştirenlerin, domateslerini pamuk ipine bağlamış olduklarını gördüğüm için, bende geçen hafta sırığı çıkartıp, ip bağladım. Zaten bir süre sonra sırık yetersiz kalacaktı. İp'te oldukça pay bıraktım, gövde kalınlaştıkça gevşeteceğim.

Sayın sarıca,

ikinci kolu özellikle bırakmadım. Kendiliğinden oluştu. Ben onu ilk zamanlar yaprak dalı zannetmiştim ama sonradan yaprak dalları gibi yana değil, yukarı doğru uzayınca bende şaşırdım. Meyve vermeye başlayınca fotoğrafları eklerim.

Sayın rgok,

benimki hazır fide değildi. Tohumdan yetiştirdim. Tohumları da, geçen yıl ki üründen tohum alan annem vermişti. Ona sorduğumda hiç böyle çift dal ile karşılaşmadığını söyledi.

Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:14 Neden: Noktalama işaretleri ve pragraf ayırma düzenlemesi.
Eski 10-06-2009, 16:17   #953
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-06-2009
arkadaşlar benım nanelerımın yaprakları üstunde beyaz lekeler var nedır bılen varmı acaba

srycelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 22:23   #954
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi srycelik Mesajı Göster
arkadaşlar benım nanelerımın yaprakları üstunde beyaz lekeler var nedır bılen varmı acaba
Aynı lekeler bendede var. Nedenini bilen lütfen söylesin.

ERKAN1974 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 09:16   #955
Ağaç Dostu

kızılelma's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
selamlar arkadaşım bu zeolit örneğin kaç kğ hazır topraga ne kadar zeolit katılmalıdır.

kızılelma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 08:38   #956
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Domatesler büyüyor eğer saksı yetmez ve solmazlarsa.

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
Eski 14-06-2009, 11:22   #957
Moderatör

h_dogan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi srycelik Mesajı Göster
Resim ekleyin, görmeden nasıl teşhis koyacağız. Büyük ihtimal küllemedir.

Eski 14-06-2009, 11:23   #958
Moderatör

h_dogan's Avatar

Chotanaq sebzeleriniz evin içinde çiçek açsa da ışık yetersizliğinden meyvelerini dökecektir.

Eski 14-06-2009, 23:26   #959
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Chotanaq sebzeleriniz evin içinde çiçek açsa da ışık yetersizliğinden meyvelerini dökecektir.
Benim bir sorum var 3 şekilde soracağım:

Salatalıklarım direk güneşteydi ve ben yapraklarının bile koruyamadığını düşündüm dışarıdayken çünkü 15 tane salatalık düşürdü. Ben bunu güneşten zannettim.
Güneşin zararı olur mu?

Hergün çok su veriyorum tabağında 2 güne yakın süreyle su kalıyor, o derece yoksa meyve düşmesine sebep bu mu?

Dışarıda durup güneşi önemsemesem ve çok su vermesem en ideal şekli bu mudur?

Bi de meyvelerin gelişimi durdu. Salatalıklar kıvrılmaya başladı.

Eski 15-06-2009, 08:58   #960
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kızılelma Mesajı Göster
Eklenti 85431

domateslerim bu şekilde kaldı büyürmü acaba 1 ay oldu hala aynı boyda
Güneş almayan bir yerde gibi gördüm.

Evin içi mi orası?

Benim bildiğim domates güneş ister ve tüylendikçe bol su ister.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025