agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni781Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2009, 08:50   #811
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
fideler

İki bitki içinde ısıtma imkanınız yoksa bence acele etmişsiniz derim..

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 10:01   #812
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Galeri: 58
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
sevgili eylems çok güzeller..
Bunlarda benim balkon seramdan..bürüksel lahanası. kıvırcık ve yerli marul.

Sayın bahtiyar02, sizinde sebzeleriniz çok güzeller. Tereleri tek sıra nasıl ektiniz öyle karalaha tohumu bulduğumda ben de ekeceğim.
Sayın zfkg, teşekkür ederim. Afiyetle dürüm arasında yedik. Darısı sizlerin de başına.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 14:17   #813
Yeni Üye

sulty's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2009
havalar biraz ısınana kadar evde pencerenin iç kısmında,güneşte korurum diye düşündüm, umarım başarılı olurum. bugün de roka ve soğan ektim pencere önü saksılarıma, gelişimlerini fotoğraflayıp paylaşacağım

sulty Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 16:11   #814
Ağaç Dostu

Sebzeler

Roka ve soğan serin iklim sebzesi olduğundan sorun çıkartmaz...Ancak domates ve özellikle hıyar sıcağı çok seven sebzeler....

Eski 22-02-2009, 21:46   #815
Yeni Üye

sulty's Avatar

sercan1969 paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim. roka ve soğanları kapalı ve soğuk balkonumda muhafaza edeceğim, dev italyan maydonozu ektim bugün hızımı alamayıp. onalrı da soğuğa mı koyayım? domates ve hıyar hohumlarını da pet bardaklara ekip 22 dereclik oda sıcaklığı bulunan bir odada güneş görecek şekilde pencere önüne dizdim. bakalım neler olacak

Eski 22-02-2009, 22:19   #816
Ağaç Dostu

Merhaba

Sulty hanım....Maydonoz çimlenmek için 15 derecenin üzerinde bir sıcaklığa ihtiyaç duyar..Soğuk ortamda çimlenmesi ya çok uzun sürer **** hiç çimlenmez...

Eski 22-02-2009, 22:33   #817
Yeni Üye

sulty's Avatar

anlaşıldı, 22 dereceye alıyorum maydonozları da

Eski 22-02-2009, 22:47   #818
Ağaç Dostu

Maydonoz

Maydonozları çimlendikten sonra balkona çıkarabilirsiniz...Bu arada Sulty Hanım evinizde yer kaldımı

Eski 22-02-2009, 23:11   #819
Yeni Üye

sulty's Avatar

evet, dar ve uzun saksılardan bir kaç tane daha alıp mart ayında soğanlı çiçek( zambakgillerden) yetiştirmeyi planlıyorum evin kalan bölümlerinde

Eski 23-02-2009, 09:16   #820
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Galeri: 38
Busene benim balkon az güneş görmesine rağmen çilekler canlanmağa başladı, fazla yağmur onlara yaradı, pepinolar canlı ama bayağı soğuktan etkilenmişler, maydonozlar ve nane güneş görmemesine rağmen ayrıca soğukta kalmalarına rağmen çok canlılar.
Balkonda limon fidesine ve rize mandalinalarına yer ayarlamam gerekiyor. Birde güneşe kavuşsak..

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 10:03   #821
Ağaç Dostu

aaylin's Avatar

Giriş Tarihi: 20-12-2008
Galeri: 5
Evet benim bitki ve ağaçlar da şimdiye kadar iyi dayandılar ama artık son demlerindeler. Yani artık güneş gelmeli buralara demeye başlayacaklar yakında

aaylin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 10:30   #822
Ağaç Dostu

Baobab's Avatar

Giriş Tarihi: 23-06-2008
Merhabalar,

Ankara'da havalar hala eksili derecelerde, ama balkona koydugum ve ısısını da sürekli olarak 20-30 derece arasında tutmakta olduğum bir küçük serada 12-13 çeşit tohum ektim ve şimdiden 3-4 cm boya ulaşmış durumdalar.

Balkonun geri kalanı açık olduğu için, bu fideleri ne zaman saksılara dikeyim, ya da ne kadar büyüklüğe ulaştıklarında şaşırtma yapmam gerek tam olarak bilemiyorum.

Mart başlarında saksılara mı geçirsem (üzerlerine naylon vs kaplayarak) yoksa Nisana kadar evin içinde mi idare etsem diyorum (zaten küçük sera o kadar saksıyı alamadığı için sadece bir kac tanesini serada tutmaya devam edebilirim)

Baobab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 11:07   #823
Ağaç Dostu

aaylin's Avatar

Giriş Tarihi: 20-12-2008
Galeri: 5
Ben de çimlendirdiğim sebzeleri Mart başında şaşırtacaktım. Ama buradan diğer arkadaşların da tavsiyeleri üzerine bu tarihi Nisan olarak düşünmeye başladım. Çünkü havalar hala çok soğuk İstanbul'da da. Hele 2 gündür yağan kar düşünülürse Mart başı bence de erken olacak şaşırtma için.
Şaşırtma büyüklüklerine gelince, biraz palazlanmadan şaşırtma yapmamak gerekiyor. Sanırım 7-8 yaprak yeterli olur. Yine de daha bilgili arkadaşlar da cevap verirlerse daha çok aydınlanırız.

aaylin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 16:19   #824
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baobab Mesajı Göster
Merhabalar,

Ankara'da havalar hala eksili derecelerde, ama balkona koydugum ve ısısını da sürekli olarak 20-30 derece arasında tutmakta olduğum bir küçük serada 12-13 çeşit tohum ektim ve şimdiden 3-4 cm boya ulaşmış durumdalar.

Balkonun geri kalanı açık olduğu için, bu fideleri ne zaman saksılara dikeyim, ya da ne kadar büyüklüğe ulaştıklarında şaşırtma yapmam gerek tam olarak bilemiyorum.

Mart başlarında saksılara mı geçirsem (üzerlerine naylon vs kaplayarak) yoksa Nisana kadar evin içinde mi idare etsem diyorum (zaten küçük sera o kadar saksıyı alamadığı için sadece bir kac tanesini serada tutmaya devam edebilirim)
Sevgili Baobab, fidelerinizi henüz şaşırtmayın. En az bir kalem kalınlığına geldiğinde ve bu linkteki don dağılımını inceleyerek, Ankara için ilkbahar geç donlarının bittiği tarihte şaşırtın derim. Zira şimdi şaşırtırsanız, fidelerinizi ilkbahar geç donları vuracaktır.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2009, 16:35   #825
Ağaç Dostu

Baobab's Avatar

Sevgili Malbman,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Tohumları küçük tohum ekme kaplarına ekmiştim ve şimdiden yaklaşık 3-4 cm boya ulaştılar.
Umarım Ankara'da geç donların bittiği tarih olan 21 Mart civarına kadar o küçük kaplarda rahat yaşamaya devam ederler..

selam ve sevgiler..

not: benim bütün sülale, sizin gibi izmirde yaşıyor ve iklimine ne kadar özendiğimi anlatamam. Geçen gittiğimde annem sardunya kesip verdi ve "evladım hemen toprağa sapla, balkona koy" dedi!!..Artık -10 derecede balkonda o zavallı sardunyaların ne hale geleceğini unuttuğu için, odada pencere önü çiçeği olarak tutuyorum kendilerini!

Eski 23-02-2009, 16:59   #826
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baobab Mesajı Göster
Sevgili Malbman,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Tohumları küçük tohum ekme kaplarına ekmiştim ve şimdiden yaklaşık 3-4 cm boya ulaştılar.
Umarım Ankara'da geç donların bittiği tarih olan 21 Mart civarına kadar o küçük kaplarda rahat yaşamaya devam ederler..

selam ve sevgiler..

not: benim bütün sülale, sizin gibi izmirde yaşıyor ve iklimine ne kadar özendiğimi anlatamam. Geçen gittiğimde annem sardunya kesip verdi ve "evladım hemen toprağa sapla, balkona koy" dedi!!..Artık -10 derecede balkonda o zavallı sardunyaların ne hale geleceğini unuttuğu için, odada pencere önü çiçeği olarak tutuyorum kendilerini!
Fidelerinizin cinslerini bilmiyorum ama çok fazla sulamayın. Toprağı kuruma aşamasına geldiğinde azar azar sulayın Böylece boya gitmeyip gövdelerini kalınlaştıracaktır. Bu sayede fideleriniz daha pişkin olur. Hem yerlerinden de şikayet etme fırsatı bulamazlar

İzmir'in iklimi sizin de dediğiniz gibi özenilmeyecek gibi değil gerçekten. Bırakın -10 dereceleri, biz 4-5 dereceleri bile nadiren görüyoruz burada.

Sardunyaları içeride tutmak iyi fikir. Anneciğiniz Ankara'yı da burası gibi sandı herhalde

Düzenleyen malbman : 23-02-2009 saat 17:00 Neden: Yazım hatası
Eski 23-02-2009, 19:39   #827
Yeni Üye

sulty's Avatar

dün ektiğim roka tohumları ve arpacık soğanlarım. son iki fotoğrafta sarımsak büyüklüğünde kendiliğinden çimlenen lalelerim var, ilk seneleri sanırım güçsüz olacalar, belki içleinde açanlar olur
geliştikçe paylaşacağım sevincimi

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
Eski 25-02-2009, 13:58   #828
Ağaç Dostu

Baobab's Avatar

Arkadaşlar, sebzeleri balkonda yetiştirebilmeyi başarmakta önemli bir konu da, güzelim sebzeleri, fideleri ve de tohumları kuşlardan koruyabilmek biliyorsunuz.

Geçen sene her ne kadar, kuşların gözünü alsın diye CD, dönen pervane, vs alıp astıysam da herhangi bir fayda göremedim; bu yüzden de, geçen hafta Bauhouse'da gezerken, kuşlar için balkon ağı satıldığını görüp aldım.

7,5 ytl'ye 6metreye 2 metre ağ alınabilmekte. Sanırım farklı ebatları da bulunmakta.

Görüntü açısından ya da başka hususlarda sorun olur mu bilmiyorum, ama işi garantiye almanın tek yolu bu gibi gözüktü bana..

Eski 26-02-2009, 12:40   #829
Ağaçsever

aykutince's Avatar

Giriş Tarihi: 21-01-2009
kovada sarkaç biberler

merhabalar,
bir denememi paylaşmak istiyorum.
http://www.amazon.com/Felknor-Ventur...5647597&sr=8-1
adresinden aldığım ilham ile küçük bir kovayı 8 yerinden tornavidayı ısıtarak delikler açtık ve çeşitli türlerdeki biber fidelerini yerleştirdik. kovanın üst açık kalan yerine de 4 adet fide daha ektik. şu anda gayet güzel büyüyorlar annemden de sipariş aldım onun içinde tohum ektim şimdi biraz büyüsünler bir kova daha hazırlayacağım. deneyecek arkadaşlara başarılar.

aykutince Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 13:02   #830
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sayın aykutince, aramıza hoş geldiniz. Çalışmanız çok güzel. Bu linki incelerseniz, daha önce arkadaşlarımızın yaptığı benzer çalışmalardan yararlanabiirsiniz.

Eski 26-02-2009, 14:34   #831
Yeni Üye

krisch's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2009
Karadeniz bölgesinde Domates tohumlarının ekimi için en uygun zaman nedir? Yardımcı olursanız sevinirim. (bu konu daha önce geçmiş olabilir ancak bulamadım )

krisch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 16:52   #832
Ağaç Dostu

tohum ekimi

nisanın ilk haftası örtü altında ekim yapabilirsiniz...1 mayıs gibide fideleri toprağa dikersiniz....

Eski 27-02-2009, 08:29   #833
Ağaçsever

aykutince's Avatar

Giriş Tarihi: 21-01-2009
Teşekkürler, Malbman

aykutince Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 09:44   #834
Yeni Üye

krisch's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2009
Teşekkürler, Sercan. o zamana kadar sabradeicem artık napalım.

krisch Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 11:31   #835
Ağaç Dostu

vayvayvay's Avatar

Giriş Tarihi: 27-06-2007
Galeri: 1
Merhaba arkadaşlar. Bugün size hanım terliğimin resmini sunacağım (Achocha) Balkonumda saksıya ekmiştim ve şimdi sarılıp gidiyor bir yerlere Üzerinde minik çiçekler ve sebzeleri var. Henüz bir cm kadarlar. Çok tatlı şeyler ve de çok komikler. Çarık şeklinde.Şimdiye kadar hiç yetiştirmedim ve hep fotoğraflarını görmüştüm.Balkon kapalı olmasına rağmen yinede soğuk sayılır bitkim için...Biraz cansız cansız uzanıyoruz gibi.

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
vayvayvay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 16:11   #836
Ağaç Dostu

Hanım Terliği

Hanım terliğinin salatası,yemeği **** turşusunu yapan var mı? Ben bu yıl seranın küçük bir bölümünü bu bitkiye ayırmayı düşünüyorum...

Eski 11-03-2009, 13:07   #837
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Oyaman isimli üyemiz bu bitkinin tohumlarını bizlerle paylaştı. Özellikle turşusunun çok güzel olduğunu söylemişti. Ben de yeni ektim, çimlenmesini bekliyorum.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2009, 01:26   #838
Ağaçsever

KaRaMeLa's Avatar

Giriş Tarihi: 08-06-2008
Arkadaslar ben bugun kucuk pet bardaklara, ilerde saksilarda yetistirmek uzere, maydanoz, dere otu, kekik, nane ve biberiye tohumlari ektim. Bu sene balkonumda cicekten cok baharat olsun istiyorum. Elimin altinda kolayca olursa taze taze koparip salatalarima dograrim diye dusundum. Ilk kez tohumdan birseyler yatistirmeye calisiyorum. Umarim basarili olurum. Gecen yil tohumlarini aldigim sebboylarimi 3 gun once ekmistim hic umudum yoktu ama yeserdiler. Bu da bana cesaret verdi ve baharat tohumlari ektim. Ihtiyacim olan tum bilgileri bu forumdan edindim. Herkese cok tesekkur ederim.

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2009, 09:59   #839
Ağaç Dostu

maviyeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 22-12-2008
Keşke tohumlarınızı bardaklar yerine direkt saksılara ekseydiniz. Sonra bunları nasıl saksılara alacaksınız? Hem daha güzel büyürlerdi. Kolay gelsin.

maviyeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2009, 17:06   #840
Ağaçsever

KaRaMeLa's Avatar

Giriş Tarihi: 08-06-2008
Haklisin Maviyesil. Tecrubesizlik iste. Birde ya tutmassa korkusu oldu sanirim. Tutarsa saksiya alirim tutmassa yapacak birsey yok zaten. Aslina bakarsan ben saksi topragi almak icin gittim ve gorevliye tohumdan yetistirecegimi soyledim. Gorevli bana bir torba bisey verdi ben toprak saniyordum ama o kadar hafiftiki sordum bu neden hafif diye. O da bu tohumlari ekmen icin farkli bir malzeme dedi. Sanirim sizin torf diye tabir ettiginiz sey ya da farkli bir karisim. Sadece tohumlari kolay yesermesi icin kullaniliyormus. Gorevli ilk tecrubenizse bunu kullanin sonra saksiya gecirin o zaman da size farkli bir karisim veririm dedi. Benimde aklima yatti ama birdaki sefere direk saksiya ekmeyi dusunuyorum.
Bu bardaklardan saksilara nasil gecirecegimi inan hic bilmiyorum. Ysayip ogrenecegim sanirim.

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025