View Single Post
Eski 23-02-2009, 16:59   #826
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baobab Mesajı Göster
Sevgili Malbman,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Tohumları küçük tohum ekme kaplarına ekmiştim ve şimdiden yaklaşık 3-4 cm boya ulaştılar.
Umarım Ankara'da geç donların bittiği tarih olan 21 Mart civarına kadar o küçük kaplarda rahat yaşamaya devam ederler..

selam ve sevgiler..

not: benim bütün sülale, sizin gibi izmirde yaşıyor ve iklimine ne kadar özendiğimi anlatamam. Geçen gittiğimde annem sardunya kesip verdi ve "evladım hemen toprağa sapla, balkona koy" dedi!!..Artık -10 derecede balkonda o zavallı sardunyaların ne hale geleceğini unuttuğu için, odada pencere önü çiçeği olarak tutuyorum kendilerini!
Fidelerinizin cinslerini bilmiyorum ama çok fazla sulamayın. Toprağı kuruma aşamasına geldiğinde azar azar sulayın Böylece boya gitmeyip gövdelerini kalınlaştıracaktır. Bu sayede fideleriniz daha pişkin olur. Hem yerlerinden de şikayet etme fırsatı bulamazlar

İzmir'in iklimi sizin de dediğiniz gibi özenilmeyecek gibi değil gerçekten. Bırakın -10 dereceleri, biz 4-5 dereceleri bile nadiren görüyoruz burada.

Sardunyaları içeride tutmak iyi fikir. Anneciğiniz Ankara'yı da burası gibi sandı herhalde

Düzenleyen malbman : 23-02-2009 saat 17:00 Neden: Yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön