![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Busene benim balkon az güneş görmesine rağmen çilekler canlanmağa başladı, fazla yağmur onlara yaradı, pepinolar canlı ama bayağı soğuktan etkilenmişler, maydonozlar ve nane güneş görmemesine rağmen ayrıca soğukta kalmalarına rağmen çok canlılar. Balkonda limon fidesine ve rize mandalinalarına yer ayarlamam gerekiyor. Birde güneşe kavuşsak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Merhabalar, Ankara'da havalar hala eksili derecelerde, ama balkona koydugum ve ısısını da sürekli olarak 20-30 derece arasında tutmakta olduğum bir küçük serada 12-13 çeşit tohum ektim ve şimdiden 3-4 cm boya ulaşmış durumdalar. Balkonun geri kalanı açık olduğu için, bu fideleri ne zaman saksılara dikeyim, ya da ne kadar büyüklüğe ulaştıklarında şaşırtma yapmam gerek tam olarak bilemiyorum. Mart başlarında saksılara mı geçirsem (üzerlerine naylon vs kaplayarak) yoksa Nisana kadar evin içinde mi idare etsem diyorum (zaten küçük sera o kadar saksıyı alamadığı için sadece bir kac tanesini serada tutmaya devam edebilirim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Ben de çimlendirdiğim sebzeleri Mart başında şaşırtacaktım. Ama buradan diğer arkadaşların da tavsiyeleri üzerine bu tarihi Nisan olarak düşünmeye başladım. Çünkü havalar hala çok soğuk İstanbul'da da. Hele 2 gündür yağan kar düşünülürse Mart başı bence de erken olacak şaşırtma için. Şaşırtma büyüklüklerine gelince, biraz palazlanmadan şaşırtma yapmamak gerekiyor. Sanırım 7-8 yaprak yeterli olur. Yine de daha bilgili arkadaşlar da cevap verirlerse daha çok aydınlanırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Sevgili Malbman, Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Tohumları küçük tohum ekme kaplarına ekmiştim ve şimdiden yaklaşık 3-4 cm boya ulaştılar. Umarım Ankara'da geç donların bittiği tarih olan 21 Mart civarına kadar o küçük kaplarda rahat yaşamaya devam ederler.. ![]() selam ve sevgiler.. not: benim bütün sülale, sizin gibi izmirde yaşıyor ve iklimine ne kadar özendiğimi anlatamam. Geçen gittiğimde annem sardunya kesip verdi ve "evladım hemen toprağa sapla, balkona koy" dedi!!..Artık -10 derecede balkonda o zavallı sardunyaların ne hale geleceğini unuttuğu için, odada pencere önü çiçeği olarak tutuyorum kendilerini! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İzmir'in iklimi sizin de dediğiniz gibi özenilmeyecek gibi değil gerçekten. Bırakın -10 dereceleri, biz 4-5 dereceleri bile nadiren görüyoruz burada. Sardunyaları içeride tutmak iyi fikir. Anneciğiniz Ankara'yı da burası gibi sandı herhalde ![]() Düzenleyen malbman : 23-02-2009 saat 17:00 Neden: Yazım hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|