![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
Alıntı:
Selahattin Bey tekrar teşekkür ederim kızarmışlları topladım. Yeşilleri bıraktım. Kalan yeşillerden bir kısmını tohumluk olarak bırakacam. Yalnız bunlar çok acı. Eşim kuru fasülyeye bir tane atıp deneyecekmiş. Güzel olursa devam edeceğiz. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Bu seneki balkon bahçeciliği deneyimim hevesimi kırdı Seneye domates eker miyim bilmem. Toplam 3-5 domates anca yedik, zaten bir kısmı yarılmıştı, aşırı sulamadan sanırım... Şu anda üzerlerinde 8-10 tane domates var fakat çok uzun zamandır yeşil duruyorlar. Neyse anlaşılan saksıda bu iş olmuyor. Seneye hazır satılan şu bodur cherry fidelerinden alacağım sadece 1 tane. Hem dünyanın yerini kapladılar balkonda hem de ürün vermediler Allahtan biber fidelerim biraz verimli çıktı. Kışın içeride, güneş gören yerde, saksıda cherry olur mu acaba?? Bu bahsettiğim top gibi bodur cherrylerin türü nedir bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=sdcrmn;151503]Bu seneki balkon bahçeciliği deneyimim hevesimi kırdı Seneye domates eker miyim bilmem. Toplam 3-5 domates anca yedikQUOTE]Ben o şansı bile bulamadım. En umutlu olduğum pembe domatesim de geldiğimde kök çürümesinden gitti. 4 tane salatalığım vardı, kurumuşlar. Bir tek, hadi bu da çeşit olsun diye diktiğim tek bir biber fidesinden bir kaç biber çıkmış. mor biberlerim minyatürler halinde. Diğerlerinden çoktan umudumu kestim zaten. Kış kapıda daha benim ne pepino, ne kaz üzümü çiçek bile vermedi Tanıdığım birinin yöresel bir deyimi vardır "Oynadığın oyun, kırdığın kaşığa değse bari" diye. Benim kırılan kaşıkların karşılığı üç biber oldu ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Tabi nankörlük etmeyim şimdi, cherry ve biber yiyebildim ben en azından Ama domatesler çok verimsiz çıktı. Hazır tohumdan yaptığım için olduğunu söyleyenler var, fideden daha iyi verim alınıyormuş ki biberlerim hazır fideydi baya biber verdiler. Aslında asıl nokta o, kırılan kaşığa değmemesi O kadar yer kapladılar balkonumda, o kadar uğraştım sonuç 3-5 domates. Onun için seneye cherryi tek geçerim![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|