![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Alıntı:
Ayrıca iç mekanda da sulama ve havalanma düzensizlikleri yüzünden fungal hastalıklara da her zaman açık olacaktır. Hevesinizi almak ve en azından denemek için az miktarda tohum çimlendirin dilerseniz. Başarılı olamazsanız üzülmeyin, yeni sezonda yeniden denersiniz. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 26
|
Merhaba Lonicera, Cevap için teşekkür ederim. Sadece marul ve maydanoz tohumu ektim. Bakalım başarılı olacak mıyım ![]() Sevgili yasminq1, Soğan ve sarımsak başarılı diyorsanız ben de denemek istiyorum. Kuru soğan ve bir diş sarımsağı toprağa ekiyoruz değil mi, başka bir şey yapmam gerekiyor mu? Bol yeşil günler diliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
|
Alıntı:
![]() Bol yeşil, sağlıklı günler hepimizin olsun inşallah ![]() Sevgili Pakiz, bir kuru soğandan bir dal yeşil soğan oluyor, sarımsaktan da bir dal sarımsak onun için sık sık dikin. Bir de diyelim üç saksı dikilecek ben birer hafta aralıklı dikiyorum değilse hepsi bir anda oluyor. Hergün de kullanılmaz belki o yüzden aklıma gelmişken belirtim dedim. Hadi kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 14
|
Merhaba Sayın Pakiz, sorunumuz aynı. İnşallah kısa zamanda cevaplar gelir. Kendim mutfak balkonumda yeşil soğan ve sarımsak kış mevsiminde yetiştirebiliyorum. Soğuktan etkilenmiyorlar. Mart ayına kadar gayet güzel salatalarda kullanıyorum, ama sonra nedense cılızlaşıp solgun bir görünüm alıyorlar? Hele yazın hiç yetiştiremiyorum. Yeşil soğanların rengi soluk soluk oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Yeriniz bol güneş veya yoğun ışık almıyorsa havaların da iyice soğuduğu şu günlerde pek başarılı olamayabilirsiniz. Saksıyı içeriye alıp ısıyı yakalasanız bile güneş veya ışık ihtiyacı sorunlu olup cılız fideleriniz olur. Bunlar da sulama ve havalanma düzensizlikleri yüzünden fungal hastalıklara açık olacaktır. Hevesinizi almak ve en azından denemek için az miktarda tohum çimlendirin dilerseniz. Başarılı olamazsanız üzülmeyin, yeni sezonda yeniden denersiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 130
|
Geçtiğimiz yaz ekmiş olduğum nane, maydonoz, domates, salatalık ve biber tecrübesinden sonra, geçen pazar, sarımsak, dereotu, arapsaçı marul , küçük top turp ve taze soğan ektim. Bakalım kış tecrübesi nasıl olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-12-2010
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 51
|
Sevgili katılımcılar, Burası belki yeri değil ama,kışlık mercimek konusunda bilgi almak istiyorum.Şu an itibarıyla ekebilir miyim. Sevgi ile, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Saksıdaki brokoli yumruk büyüklüğünde baş yapmıştı. Kesip salata yaptık, bir süre sonra yan dallardan yeni filizler oluştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Yukarıda 1568 no'lu mesajda yer alan kerevizin bugünkü hali. Bu da tohum için bekletilecek. Şaka maka iyi yumru yapmış değil mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Yine büyükçe saksı içerisine geçen yıl sonlarına doğru tohumdan ekilen uzun fransız kahvaltılık turp ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Bu da yine büyük saksıda tohumdan havuç. Bakalım methedildiği kadar lezzetli olacak mı?(chantenay havuç) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Saksıda 3.yılını dolduran sarımsak otları sıkıntısız büyümeye devam ediyorlar. Küçük saksısısından çıkarıp büyüğe aktardım. Bu sarımsağın dişleri bildiğimiz sarımsaktan çok daha sert ve küçük. Normal sarımsaktan daha az kokuya sahip olan bu tür salatalara çok lezzet katıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sebze kasası içerisinde yine uzak doğu yeşilliği mix olarak (7 farklı yeşillik) Bir hafta sonra hasat edilip yeniden tohum ekilecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
/
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
|
Herkese Selamlar bende bu güzel ve değerli sitede balkonumdaki aktivitelerden kesitler paylaşmak istiyorum,şuan çok sayıda küçük sivri biber tohumundan fideler elde etmeye çalışıyorum.Bir taraftanda ceviz tohumundan fidan elde etmeye çalışıyorum. herkese sevgiler..[IMG]E:\inovasyon\Tarım ve Hayvancılık\balkon\ceviz_tohum_takip_01042016.jpg[/IMG] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
/
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
/
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
|
fotograf yuklemede acemelik oldu biraz ![]() Düzenleyen artayf : 25-04-2016 saat 13:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
/
Giriş Tarihi: 22-02-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
|
bunlarda biberlerden görüntü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Bu da yeni çiçeğe geçen japonların meşhur yeşilliği mibuna. Mizuna' dan sonra Mibuna ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Yabani roka bulunduğu saksıyı tamamen kaplayıp diğer saksılara doğru ilerlemeye başladı. Her gün 15-20 yaprak kopartıyorum, çarşı pazardan bu yıl hiç roka almadık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2018
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
|
neden böyle
iyi günler aranıza yeni katıldım değerli yorumlarınızı takip ediyorum . bende sebze yetiştirme işine yeni başladım kısmetse balkonumda terasımda yetiştirmek istiyorum . elimde yerli domates ve biber tohumları vardı ben bunları saksıda çimlendirdim muntazaman 2.3 günde bir suluyorumda şu anda 4/5 cm boylarındalar fakat fideler gövdelerinden kahverengileşmeye başladı acaba bu durum normalmidir yardımcı olursanız sevinirim fidelerimi kaybetmek istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2018
Şehir: Mersin
Mesajlar: 23
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Nane (Mentha sp.) ve Salatalık, Hıyar (Cucumis sativus) ikilisi
Balkondaki nane saksısına salatalık ekledim. Sonuçtan memnunum ![]() ![]() 20-30 lirtelik bir saksıda nanelerle sarmaş dolaş olan salatalık da halinden memnun sanki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Nane aromalı salatalığı bilemem ama cacığa ramak kalmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2016
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1
|
herkeze merhabalar. ilk önce yeşil açan sonra kızaran süs biberini evde beslemekteyim.geçen yıl mahalle pazarından dallarından bir kaç süs biberi çıkarmış çömlekli biber fidesi aldım.kışın biraz kurudu gibi kuruyan dallarını budadım.şimdi aynı ağaç gibi dalları oldu bu senede ürün verdi.bu verdiği ürünlerden nasıl çekirdek tohumluk alıp başka yere ekebilirim.dalından biberi kızarmış biberi kurutmak gerekirmi nasıl bir ekim yapmak daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sıcak havalar yüzünden onlarca erkek çiçek var ama dişi çiçeği görebilmek ne mümkün. Ne yapalım bu her sene aynı. Nasipse Ağustos ayında yeniden tohum ekeceğiz, serin havalara rastladığı için az da olsa salatalık görmek mümkün oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2016
Şehir: KONYA
Mesajlar: 4
|
Merhaba Maşallah çok güzel olmuşlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Geçen yıl etkinlikte de paylaştığım japon yeşilliklerinden biri olan mizuna bu yıl erken tohum verdi. Toplam 2 kök tohumluk bırakmıştım. Yakın zamanda sayın birnefestoprak' ın tohum elde edip paylaşım amacıyla göndermiş olduğu 2 yeni çeşidi( Ruby Streaks ve Golden Frills.) de ektim, resimleyeceğim. Umarım bu yıl tohum alabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2016
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 10
|
nane tohumuna benziyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Yoğurt kaplarına maydano ve dereotu tohumu ekmek istiyorum. Şu ara ekim yapabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2017
Şehir: Bursa
Mesajlar: 8
|
![]() Bölümü başından sonuna kadar okumam epey zaman aldı ama buna değdi. ☺ Saksıda sebze yetiştirmek için genellikle bahçe toprağı ve torf karışımları; gübre olarakta koyun- keçi gübresi öneriliyor. Maalesef benim bahçe toprağı bulamamak gibi bir sorunum var. Önceki yıllarda funda toprağı almıştım. Koyun- keçi gübresi bulamadığım içinde 25 kiloluk organik tavuk gübresi almıştım.(Koyun-keçi gübresi bulamazken tavuk gübresi bulmak epey tuhaf olmuştu.) Büyük bir hevesle funda toprağına gereğinden fazla gübre karıştırıp; sebze yetiştirmekte olumlu sonuç alamamıştım. Şimdi elimde fazlaca tavuk gübresi karıştırılmış; plastik bidonda sakladığım için etrafı yosun kaplamış funda toprağım var. Bunlara ek olarak bu yıl aldığım; - 1 kilo ormin k plus - 1 kilo toz leonardit - 1 kilo granül leonardit - 5 kilo solucan gübresi - 1 kilo toz elementel kükürt var. Benim sorum ise; bu fazlaca tavuk gübresi karıştırılmış; yosunlu funda toprağına, torf, leonardit, solucan gübresi karıştırarak saksıda sebze yetiştirebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|