![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Domates ve salatalık fidelerim 10ar cm boyunda oldular fakat yaklaşık 3-5 dalları ve üzerinde bir sürü yaprakları var. Gövdeleri de henüz kalın değil. Merak ettiğim acaba fideleri saksıya almak için önemli olan yaprak sayısı mı yoksa boy ve gövde kalınlığı mı? Sanki boyları uzamıyor gibi geliyor, daha çok yaprak çıkarıyorlar.Bu arada yapraklarında beyaz leke olan salatalığımı dikmemeli miyim, ürün vermez mi? Yaprakları ilk çıktığında gayet sağlıklı görünüyor ama biraz büyüyünce beyaz lekeler çıkmaya başlıyor, doğrusu ilaç da kullanmak istemiyorum, kullanmazsam nolur? Fotoğrafları bilgisayara aktarmayla ilgili problemim var o nedenle resimlerini koyamadım fakat Selahattin Bey zaten anlamıştı sanırım ne hastalığı olduğunu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-02-2007
|
Domateslerimde hastalık var
Sayın Selahattin Bey, Domates fidelerimin üzerinde yeşil şenkli çok ufak böcekler var. Kanatlılar sanırım. Yaprakları iyice bozmuşlar bugün gördüğüm kadarıyla. Yaprak biti dedikleri tür bu mudur acaba? Resim gönderemiyorum telefondan bilgisayara aktarmakta problem yaşıyorum. Fazla bilgi veremedim ama hangi ilacı kullanmam gerekiyor bu durumda? Saygılarımla, İsmail Adanalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|