![]() |
|
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
yok arkadaşım ğüneşte bulunuyor ve her zamanda sularım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaç Dostu
|
en sonki hali domateslerin
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Ağaç Dostu
|
bahtiyar2 arkadaşım gerçekden çok ğüzel olmuş ellerine sağlık muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaç Dostu
|
Manav'dan aldığım cherry domateslerin tohumun'dan yetiştirdiğim fideler, meyve vermeye başladı. Herhalde hibrit değildiler. Bir fide tenekeye, bir fide yere ekmiştim. 3-4 gün önce oluşmaya başladılar. Alt'tan ve üst'ten, bu sabah fotoğraflarını çektim. Aynı şekilde nisan başlarında manavdan aldığım ve tohumlarından ürettiğim, Dikili-Kaynarca seralarında yetiştirili satılan sırık domateslerde'de meyve oluşmaya başladı. Onların'da bazı fotoğraflarını ekliyorum. Ürün vermeyeceklerini zannediyordum (hibrit oldukları için) ama ürün veriyorlar. Ayrıca valide hanımdan, alıp ektiğim tohumlardan yetişen diğer salkım fideler'de ürün vermeye başladılar ama ilk önce çıkan ve bu günlerde orta boy elma, boyutlarına kadar büyüyen salkım domatesin şekli, diğerlerine hiç benzemiyor. Belki değişik bir tür tohumu, yanlışlıkla karıştırmış olabilir diyeceğim ama başka cins yetiştirmemiş. Bu domatesin gövde uzunluğu (toprak üstü) 115 cm. Yani oturak cinsi değil, sırık domates. Düzenleyen ayazkentli : 28-07-2011 saat 14:44 Neden: Noktalama işaretleri ve paragraf ayırma düzenlemesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Bunlarda benim çelikle çoğalttığım domateslerim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Masallah Ne guzel cicekler vermisler domatesler cikmis.Benim domatesler sadece boy atiyor 2 aydir cicek veriyorlar sonra cicekler kuruyor.Ben bu isi beceremiyorum diye dusunuyorum bana yardim edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerin saplarına gün ortasında hafifçe bir iki fiske vurun eğer rüzgar ve arı gibi dölleyiciler yoksa bunu sizin yapmanız gerekecek... Düzenleyen Acarextt03 : 02-07-2009 saat 10:03 Neden: İMLA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Acarextt03 cevabiniz icin tesekkurler.Bu islemi yaptim ama sonuc alamadim tekrar denemekte fayda var ben kirilmasin diye yavas vurmus olabilirim.Biberler icin ne dersiniz onlaradami ayni islemi yapayim.Bu benim ilk saksida sebze yetistirme merakim butun gun onlarin yaninda geziniyorum sonuc alamayincada cok uzuluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() selahattin bey işde son durumları bu Düzenleyen kızılelma : 16-07-2009 saat 11:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
|
çok ğüzel çıkmış domatesler ben hala benimkilerin çıkmasını bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2009
|
merhaba
ben yeni üyeyim ve bahçede sabze yetiştirmek ile ilgili konular araştırırken bu siteyi buldum ve çok sevindim. ve ilk sorum domates ekme için çekirdegini çıkarıp kurutmakmı gerekir? **** direk ekmekmi gerekir yeşillendirmek için? teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
|
Sn gulsunkorok, herhalde önümüzde'ki yıl için soruyor olmalısınız. Her iki türlü ekilir. Kısaca, direk ekmek için nisan başlarında, hazır fidan alıp dikebilirsiniz. Ya'da, Şu anda beğendiğiniz bir domatesin, çekirdeklerini bir çay süzgüsüne alıp, çeşmenin altında, yapışkan bölümü gidinceye kadar yıkatıp, bir bez üstüne alıp kurutarak, bir peçeteye sarıp saklarsınız ve önümüzde'ki mart sonlarında, pet bardaklarda birer adet ekip, fide haline getirir ve büyüyünce, asıl yerlerine dikersiniz. Eğer yerli ve'ya pembe domates ekmek isterseniz, burada'ki arkadaşlardan, tohum isteyebilirsiniz. Forumun http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=128, bu bölümün'de tohum paylaşımı yapılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce resmini eklediğim küçük kavun fidelerinden, sadece bir tanesi, 1 adet kavun verdi. Diğerleri kurudu. Bu kavun'un kök'ü teneke'de, yere ektiklerim olmadı ama bunun toprağını yetiştiği Bakırçay deresi civarında'ki -kara toprak- cinsinden getimiştim. Kolay kolay başka toprak'ta yetişmiyor. Tadı ise, yediğim bir çok kavun cinsinden tatlı, yani ne kırkağaç ne'de, başka türlü kavuna benzemiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Ağaç Dostu
|
Haklısın sevgili Bahtiyar. Bu yıl kendi yetiştirdiğim sebzeler sayesinde, çok lezzetli nostaljiler yaşadım. Bunlar ile uğraşırken yapılan spor'da cabası. İnsan daha bir pozitif enerji ile doluyor. Müthiş bir terapi oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-07-2008
|
arkadaşlar bu sene terasta saksılarda sebze yetiştirmeye başladık eşimle fena olmadı verdiği zevk yetiyo insana 10 günlügüne tatile gittik oğlum yeterli sulayamamış birde hastalık gelmiş domteslerin altı kuru üstü yeşildi geldiğimizde eşim düzelsin diye şeker gübresi atmış çok atamış herhalde hepsi kurudular 8 ayın 20 sinde attı şeker gübresini size sormak istediğim bu şeker gübresinin topraktaki etkisi ne zaman geçer şimdi kışlık pırasa ekmek istiyorum ekersem çıkarmı acaba şeker gübresi sağlığa zararlımı? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
Sn. ohrid65, teras'ta ektiğinize göre, teneke ve'ya saksıda olmalılar sanırım. Yazlık sebzelerinizi zaten yakında sökeceğiniz için, diğer saksı-teneke'de olanların toprağını aynı yere boşaltıp, birbirleri ile karıştırıp (gübresiz toprakla, gübreli toprağı), gübrenin yoğunluğunu azaltabilirsiniz. İyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
![]() Saksılarınızın drenajı iyi ise saksı toprağını yağmur altında bırakın Şeker gübresi ( Azot ) yıkanıp gider.Bir kısmıda zaten amonyak gazına dönüşür.İlkbahar geldiğinde hiç gübre atılmamış gibi olur.Şansınız var Eğer aşırı potasyuumlu **** fosforlu gübre atsaydı,toprağı dökmeniz gerekirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Arkadaşlar balkonda yaz sebzeleri yetiştirenler bitkiler kuruyup verimden düşünce saksılara fındık turpu,tere,roka,soğan vb. gibi kış bitkileri de ekebiliriz. Saksılar boş kalmadığı gibi,taze yeşillik sahibi de oluruz. Şimdiden duyuralım da.Tohumları birçok yerde satılıyor yalnız saksılara çok fazla tohum atmayalım.Çok soğuk bölgelerdeki arkadaşlar da imkanları varsa içeride güneş gören bir noktayı değerlendirebilir. Yatılan odalarda gece yeşil bitkiler oksijeni azaltır haberiniz olsun.Diğer odaları tercih edebiliriz bu yüzden.İYİ BAYRAMLAR... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2009
|
ben de bakkona bu yaz fesligen ve kekik ektim fesligen şu minik yapraklıdan degil iri yapraklı salatalara koyulanlan yazın yapraklarını budayıp kuruttum yapraklarını aldıgım yerden yenı yapraklar oldu hala yeşil kekimde cok güzel dısarda yamur altında duruyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
/
Giriş Tarihi: 04-12-2009
|
gerçekten güzel çalışmalar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Merhaba sebze severler, Ben kurban bayramından önce bir yapı marketten hazır radika tohumlu saksı aldım. Üzerindeki talimata uygun olarak her gün suladım. Ancak çimlenme olmadı. Ne tavsiye edersiniz? Acaba toprağı kaldırıp tohumların durumuna bakmalı mıyım? Yoksa sulamaya devam mı etmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
/
Giriş Tarihi: 11-12-2009
|
balkon
Merhabalar Sizleri görünce çok heveslendim balkonda sebze yetiştirmeye. Acaba bu aralar ekebileceğim hangi kış sebzeleri var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|