![]() |
|
![]() |
#91 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2014
|
merhaba başlık açamadım buradan yazmak zorundayım, bende bhut jolokia fidesi var , tohumdan aldım büyüttüm. fazla büyük değil 5 cm bişey. 6-7 tane yaprağı vardı birden solmaya başladı çoğu yaprağı döküldü, söküp yeniden diktik biraz canlandı , 3 yaprağı var hala yaşıyor. toprağı torf galiba , saksıya koyulan normal topraklardan , ancak toprağın üstünde beyazlaşma var hafif , eski diye toprak galiba. bu bitkiyi canlandırmak için ne yapmalıyım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Bir tarif te Jalapeno Biberi reçeli için alabilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Denedigimiz bir tarif yok. Hazir olanindan almistik. Istiyorsaniz cilek receli tarifi vereyim; ona gore uyarlayin (ne derece iyi olur bilmiyorum) ![]() Aci biber receli aslinda bize yabanci bir kavram degil. Ege'de yapildigini biliyorum. Trakya'da da vardir diye tahmin ederim. Balik Biberi de bunun icin kullanilabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2007
|
Dün sorunuz üzerine araştırdım. Portakaş, Greyfurt, Domates ez şeker bazılarında sirke ile karıştırıp kaynatıp yapıyorlar. Bu daha ziyade et yanında sos gibi de kullanılıyor, bilhassa yaban etinin yanında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
hemserim merhaba..bendede 8 dekar tarla var..güneş su bol. antalya iklimi..bu biberi yetiştirsek pazarı nasıl nereye veriliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2012
|
Harun Bey, Bir sos yapmak için kırmızı jalapeno biberi arıyorum. Marketlerde hep yeşili var. Nasıl ve nerede bulabilirim? Ece Karaca |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2012
|
Merhabalar, Kırmızı Jalapeno Biberi nereden satın alabilirim? İstanbul'da marketlerde yeşili var. Bilgisi olan varsa ve yazarsa çok memnun olurum. Teşekkürler, Ece Karaca |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Turşu olarak burada var. Fersan Kırmızı Jalapeno Acı Biber Turşusu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Yeni Üye