agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni339Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2012, 02:33   #151
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2012
Değerli arkadaşlar, birbirinden kıymetli bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Lakin külleme için kullanılması gereken (Topas) ilacın 2 litrelik bir pompaya kaç c.c. ölçüsünde konulması gerekiyor.

Bu noktada yardımcı olabilecekmisiniz?

selanikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2012, 08:59   #152
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Sevgili, selanikli; normal güllerinizde yaşadığınız hastalık problemi için bu başlığa yazmalısınız. Burası minyatür güller için açılmış olan başlık. Sitede gül adına arama yaparsanız birçok ilgili bölüm olduğunu göreceksiniz. İlgili başlıklara ilgili mesajları yazmanız durumunda sorularınızın cevabını daha kısa sürede alırsınız. Sadece bir bekleme süreci yaşamanızı istemediğim için yazmak gereği duydum.

Yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtmayı ve Forum Kuralları 'nı okumayı unutmayın.

Selamlar.

Oğuzhan beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2012, 09:06   #153
/

Giriş Tarihi: 11-04-2012
Galeri: 2
Bauhausta bayıldım minyatür güllere.. Ama bakımına tam hakim olmadığım için almadım.

dryad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 09:37   #154
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2011
harika güller..

absoluteeee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 18:46   #155
Ağaç Dostu

elifnaz's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OİR1938 Mesajı Göster
Merhaba bunlarda benim minyatür güllerim. Hepsini bir saksıya ektim umarım sorun olmaz.

Eklenen Resimler

elifnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2012, 19:55   #156
Yeni Üye

sewger's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2012
minyatür gülümün alt dalları kuruyor

gülümün alt dalları kuruyor sizde neden olabilir?

sewger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2012, 00:36   #157
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
3 senedir uğraştığım minyatür güllerim ne yazık ki şu an sadece dal halinde. Mart ayında yanmış gübre verdim, Nisan - Mayıs aylarında kara leke, daha sonra bit sorunları var idi. Kara leke olan yaprakları temizledim, tütün, arap sabunu uygulamasını yaptım. Şükür bit sorununu çözdüm. Güllerim şu anda güneş alan, esintili bir yerde, birkaç çiçek açıyor fakat hiç yaprak kalmadı üzerlerinde ki devamlı musluk suyu ile de fısfıs uygulayarak yıkıyorum, haftada iki kere de sulanıyor, 15 günde bir aspirinli su ile fısfıslıyorum. Anlamadım ki daha ne istiyorlar. Lütfen yardım eder iseniz sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2012, 14:23   #158
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
3 senedir uğraştığım minyatür güllerim ne yazık ki şu an sadece dal halinde. Lütfen yardım eder iseniz sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.
Yardım edecek kimse yok mu??

Eski 07-07-2012, 08:47   #159
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Bitlerden kurtulmanız iyi olmuş. Çünkü; bitler, bitkilerdeki hastalıkları birbirlerine bulaştırıp, hastalığın yayılmasına sebep olurlar...

Üzerlerine sürekli fısfısla su püskürttüğünüzü yazmışsınız. Mantar problemi olan bitkileri olabildiğince kuru tutmaya özen gösterin.

Aspirinli su haricindeki duru fısfıslamalarınızı kesin.

Havadar, esintili bir yerde olması, mantar hastalığıyla mücadelenizde size yardımcı olacaktır.

Malesef, mantar hastalıkları baş gösterdiği zaman artık çok hızlı ilerliyor. Ben sizin yerinizde olsam, ileri safhada olduğu için; bitkimi uygun bir fungusit(mantar ilacı) ile ilaçlar ve çabuk toparlanması için, güller için uygun olan bir gübreyle besin takviyesi yapardım...

YeniGine beğendi.
Eski 07-07-2012, 15:56   #160
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Çok teşekkür ediyorum Emre İlhan... Fakat güllerde mantar yok, dalları yemyeşil gayet güzel fakaat hiç yaprak kalmadı; öyle yapraksız dallar ve birkaç açmış gül halinde minyatür güller. Çook teşekkür ettim.

Emre İlhan beğendi.
Eski 07-07-2012, 16:17   #161
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Ricâ ederim

Karaleke hastalığından bahsettiğiniz için, hâlâ hastalık etmenini taşıdıklarını düşünmüştüm

YeniGine beğendi.
Eski 08-07-2012, 01:47   #162
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

[QUOTE=YeniGine;993217]3 senedir uğraştığım minyatür güllerim ne yazık ki şu an sadece dal halinde. Mart ayında yanmış gübre verdim, Nisan - Mayıs aylarında kara leke, daha sonra bit sorunları var idi. Kara leke olan yaprakları temizledim,

Emre İlhan ilginize çok teşekkür ettim. Kara leke de, bit sorunu da yok çok şükür; ziraa ne bileyim dallarda yaprak yok. Hani acaba o dallar budanır mı, kesilir mi bu ayda? Belki o yönde bir bilen vardır diye düşünmüş idim. Tekraar teşekkürler.

Eski 08-07-2012, 04:16   #163
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Sn. YeniGine,

yapraksız bir gül örneğinin paylaşıldığı bu forum mesajına karşılık olarak budamanın faydalı olacağına dair izlenim edindiren şu mesaja göre budayın gitsin diyorum .

Bence güller için mevcut besin takviyelerinden de kullanabilirsiniz budamadan sonra.

Oğuzhan ve YeniGine beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 23:35   #164
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Evet kelebek çalısı bence de budayayım. Çünkü nerede ise 1 aydır öyle yapraksız yapraksız duruyorlar. 4-5 sulamadır besin takviyesi de yapıyorum. İlgi ve yardımınız için teşekkür ediyorum. Sağoluun.

Eski 10-07-2012, 08:52   #165
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Dibi daha kurumadan sürekli suluyor musunuz yoksa? Bir de her sulamada besin vermeyin; bitkinin yaprağı yok ki o kadar besini ve suyu ne yapacak? Dibi kurusun iyice, o zaman suyunu verin ve artık besin vermeyin. Hele budarsanız suya olan ihtiyacı iyice azalacak. Yeri havadarsa kendine gelir..

Oğuzhan ve YeniGine beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 00:24   #166
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Teşekkür ederim Nariel. Yok zaten haftada 2 kez sulanıyor. Ben 4-5 sulamadan sonra bitki besini verdim; o da iki kez. Bakalım şimdilik aynı duruyorlar ve öyle onlara baktıkça üzülüyorum ki şimdi üzerleri renk renk minik minik gül olmalı iken dal halindeler.
Teşekkür ediyorum tekrar yardımınız için.

Eski 18-07-2012, 22:57   #167
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Galeri: 16
Merhaba arkadaşlar...bugün bir tane minyatür gül aldım...bu sitede mi yoksa başka sitede mi tam olarak hatırlamıyorum ama şöyle bir yazı görmüştüm...güllerin toprak saksıya dikilmesi gerekildiği ile ilgiliydi...toprak saksıda daha sağlıklı mı yetişiyorlar yani bunu merak ettim...daha iyi bir ortam sağlıyorsa toprak saksıya dikmeyi düşünüyorumda

Kryon beğendi.
...nokta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2012, 23:16   #168
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Toprak saksı herzaman için tercih edilmelidir.10 Lt.lik bir toprak saksıya dikip yarı gölge bir yere koyun gülünüzü.Seneye gerçek gül boyutuna ulaşıyor.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2012, 10:27   #169
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Yardımınız için teşekkürler kartal124...

Eski 23-07-2012, 11:24   #170
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Rengini ve cinsini tam olarak bilmeden ektiğim küçücük bir çelik vardı. Tek bildiğim bodur gül olduğuydu. Ama bakın bizim kız ne de güzelmiş! İlk çiçeğimiz...

Eklenen Resimler

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2012, 14:02   #171
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

loveforlife...güzel gül...benimki de küçümen hali

Düzenleyen ...nokta : 24-07-2012 saat 14:49
Eski 24-07-2012, 14:33   #172
Ağaç Dostu

Türkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2012
Galeri: 1
guller her zaman guzeldir ama keske hep gonca kalabilseydiler..........

YeniGine beğendi.
Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 14:06   #173
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

arkadaşlar...benim gülümün yaprakları sarardı soldu ya...neden oldu anlamıyorum...herhangi bir böcek falan da yok... birkaç tomurcuğu açmadan döküldü...çiçeği döküldü...alt yaprakları sapsarı...yeni aldığım için mi böyle oldu yoksa saksısının ağız kısmı biraz dar ondan mı kendi toprağıyla birlikte diktim onun için mi bilmiyorum...aklımda bir sürü soru var yani...yardımcı olursanız sevinirim...

Eski 26-07-2012, 21:01   #174
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ...nokta Mesajı Göster
arkadaşlar...benim gülümün yaprakları sarardı soldu ya...neden oldu anlamıyorum...herhangi bir böcek falan da yok... birkaç tomurcuğu açmadan döküldü...çiçeği döküldü...alt yaprakları sapsarı...yeni aldığım için mi böyle oldu yoksa saksısının ağız kısmı biraz dar ondan mı kendi toprağıyla birlikte diktim onun için mi bilmiyorum...aklımda bir sürü soru var yani...yardımcı olursanız sevinirim...
Merhaba,

Bir fotoğrafını ekleme şansınız varsa daha çok yardımcı olabiliriz sanırım. Kırmızı örümcek bu yıl hiç rahat vermiyor güllere. Bu sebeplerden biri olabilir. Külleme olabilir... Ki benim bir minik çeliğimde külleme oldu. Ben bütün hastalıklı yapraklarını bir güzel budadım. Kükürtle ilaçladım. Şimdi maşallah canlı, körpecik, sağlıklı yapraklar çıkarıyor...

Bu da bir diğer minyatürüm....Onun yapraklarının da çok sağlıklı olduğu söylenemez ama bir gayret açmaya çalışıyor...

Eklenen Resimler

Fatma Kochan beğendi.
Eski 26-07-2012, 23:24   #175
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Merhaba loveforlife...
Bu ilk resim biraz uzaktan çektim...alttaki sarı yaprakların hepsini temizledim...dediğim gibi zaten kendileri kopuyor hemen...bir örümcek veya böcek de yok iyice inceledim
Name:  DSCN5748.jpg
Views: 1632
Size:  45.9 KB
Name:  DSCN5739.jpg
Views: 1691
Size:  42.5 KB

biraz önce çektiğimde de gördüm yeni yeni yapraklar çıkıyor...yeni aldığım için mi saradı ki yaprakları diyorum...bilmiyorum
Name:  DSCN5741.jpg
Views: 1582
Size:  32.7 KB

YeniGine beğendi.
Eski 27-07-2012, 09:22   #176
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Merhaba loveforlife...
Bu ilk resim biraz uzaktan çektim...alttaki sarı yaprakların hepsini temizledim...dediğim gibi zaten kendileri kopuyor hemen...bir örümcek veya böcek de yok iyice inceledim
Eklenti 321451
Eklenti 321452

biraz önce çektiğimde de gördüm yeni yeni yapraklar çıkıyor...yeni aldığım için mi saradı ki yaprakları diyorum...bilmiyorum
Eklenti 321453
O içine ektiğiniz küpün altında delik var mı? Drenaj sorun olmuş olabilir... Sanki toprak çamur gibi... Ayrıca yaprakların bir zararlı tarafından yenmiş olduğu görülüyor bence...

Eklenen Resimler

Eski 27-07-2012, 12:40   #177
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Evet altında delikler var...çiçekçiden aldığımız topraklar diktik...aynen çamur gibi sanki...yapraktaki yenmiş yeri ben de gördüm...çok inceledim ama bir şey bulamadım...en iyisi daha dikkatli olmak...teşekkürler loveforlife

Eski 27-07-2012, 21:32   #178
Ağaç Dostu

Toprak sulandığında bu şekilde çamurlaşıyorsa toprağın özelliğinin killi olduğunu anlayabiliriz. Salt killi bir toprak yerine bir çeşit karışım olsaymış daha iyi olabilirmiş diye düşündüm. Biraz daha gevşek bir toprak elde etmenizi öneririm.

YeniGine beğendi.

Düzenleyen kelebek çalısı : 28-07-2012 saat 02:49 Neden: cümle düzeltme
Eski 27-07-2012, 23:16   #179
Ağaç Dostu

...nokta's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Toprak sulandığında bu şekilde çamurlaşıyorsa bu durum toprağın özelliğinin killi olduğunu anlayabiliriz. Salt killi bir toprak yerine bir çeşit karışım olsaymış daha iyi olabilirmiş diye düşündüm. Biraz daha gevşek bir toprak elde etmenizi öneririm.

Sn. kelebek çalısı...
Söylediğiniz gibi bir karışım yapıp tekrardan dikmeyi düşünüyodum...bugün su verdiğimde toprağın gevşemiş olduğunu gördüm ama yine de bir karışım yapacağım...üstte de yazmıştım yapraklarında bir böceğin yemesine benzer ısırıklar var fakat iyice bakıyorum ne böcek var ne örümcek...fıs fısa kireçli su koyup püskürtsem sorun olur mu?

Eski 28-07-2012, 02:46   #180
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn. kelebek çalısı...
Söylediğiniz gibi bir karışım yapıp tekrardan dikmeyi düşünüyodum...bugün su verdiğimde toprağın gevşemiş olduğunu gördüm ama yine de bir karışım yapacağım...üstte de yazmıştım yapraklarında bir böceğin yemesine benzer ısırıklar var fakat iyice bakıyorum ne böcek var ne örümcek...fıs fısa kireçli su koyup püskürtsem sorun olur mu?
Sn. ...nokta,

bitkinizi saksıdan çıkarmadan önce çamur kıvamındaki toprağın nemli hale gelmesini beklerseniz hem bitkinin akıbeti açısından hem de toprağın içinden bitkiyi rahat alabilmeniz açısından kolaylık olacaktır. Aslında saksı olarak kullandığınız küpün ağız kısmı hareketli olduğundan dikme veya yer değiştirme amaçlı sökme konusunda biraz sizi zorlayabilir.

Eğer yapraklarda yeni yenme izleri oluşmuyorsa sorun olacağını sanmıyorum. Takibe alınız.

Kireçli su spreyleme konusunda ise hangi amaca yönelik olarak spreyleme yapmak istediğinizi anlamasam da bence yapraklara su püskürtmek külleme oluşumu açısından zemin oluşturabilir.

Kolay gelsin.

YeniGine beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025