![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Chotanaq / ev
![]() Evimdeki bahçemde bunlar benim... Bir çok fideyi mezarlığa diktim elimde kalan bunlar. Fakat mezarlıkta daha hızlı büyüyorlar farkı anlamadım ![]() Bu arada Japon akça ağacı tohumum vardı, 1 ay oldu filizlenmedi. Limon fidesini bir arkadaştan aldım aldığımda yaprakları terliydi ve iltihaplıydı hala öyle fakat 2 katı boylandı açık yeşil yapraklar yeni gelen yapraklar. Lupinlerim, Latin Çiçeklerim, Horoz ibikleri, Foxglove ve sweet william denen çiçeklerim görünüyor. He bi de cam güzeli.. Bu arada Latin çiçeklerim sürekli güneşe dönüyor ve sanki eğildi gibiler bunun hikmeti nedir acaba... Limonumdaki hasar için bir fidancı şunu söyledi 1 ay su verme ve balkonda dursun düzelir... ![]() ben ilk defa bu şubatta tohum ekmeye başladım, bu bahçenin geleceği hakkında ne düşünüyorusunuz. Düzenleyen Chotanaq : 02-04-2009 saat 21:06 Neden: Anahtar kelimeler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
14 çeşit bitkim 1 aydır büyümüyorlar
Merhabalar; Evimdeki bitkiler; Guzmanya Horoz İbiği Latin Çiçeği Foxglove Sweet William Japon akçaağacı Limon Kuduz Otu Kabak Salatalık Güvey Feneri Ay Çiçeği Lupin (Acı bakla) Yeni Gine Cam Güzeli Öncelikle şikayetim; Lupinlerim bu boy'a kadar büyüdü daha büyümüyor, bütün çiçekler tohumdan ekme ve ekeli 2 buçuk ay olacak. Sizce gelişimleri yavaş değil mi? Hangi çiçeklerin kesinlikle dışarıda yetişmesi gerektiğini hangisinin güneşi tam görmesi hangisinin görmemesi hangisinin yarı gölgeden hoşlandığını bilmiyorum. Çünkü karıştırdım. İnternetten bulsam bile, evdeki bitkilerimin isimlerini karıştırdım tanıyamıyorum. Maydonoz gibi çıkanın ismini bilmiyorum. Ve çok cılızlar. Guzmanya çok yavaş büyüyor. Cam güzelini balkona koyduğumdan beri soluyor. Limonum bir süre gelişti şimdi durdu ve yaprakları büzüştü onu da dışarı koydum. Japon akçaağacı 3 aya yakın bir süredir filizlenmedi hala. Bunların dışında sormak istediğim soru: Kabak, güvey feneri, salatalık büyük saksıda hiç çıkarmadan yetişir mi? Çiçeklerim de dahil hepsini gübrelemek doğru mudur? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Latin ve horoz soğuktan etkilenmemesi lazım aslında çünkü evde büyüyor. Ne fark olabilir ki şu an? Yani dışarı olduğunu nerden anlar çiçek hava alamadığı için mi? Bende Giresun Yağlıdereliyim. Ne kadar çok Giresunlu var burada. Galeri'de Giresun bölümüne bakmanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
agaclar.net
|
Konunuzu bir bilene soralım bölümüne açmıştınız, buraya taşıdım. Alıntı:
"Bilenler" forumun her yerini okuyor ![]() Yoksa tüm forumu Bir Bilene Soralım başlığı altında toplamamız, başka bölüm açmamamız gerekirdi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Lupin çok yıllık bitkidir. Birinci yıl fazla büyümez. Pek çok cinsi ilk yılda çiçek de açmaz. İkinci yıl biraz daha serpilir ve çiçek açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
İşte buna çok sevindim ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Valla sayın Chotanaq bilemiyorum inanın ama çiçeklerinizin herbirinin ayrı ayrı başlığı var bir göz atsanız eminim daha iyi olacaktır. Ben Giresun'lu değilim ama epeydir burada yaşıyorum. Malum zaten burada olduğumdan resimlere bakmamıştım, bakarım teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
14 bitkimde de böyle bir sorun varsa yani ortak bir sorun mutlaka buna özel bir konu açılmalıdır. Ve Özel bir sebebi vardır hepsinin resmini koyabilsem anlatabilirdim ama neyse. Çok basit bir açıklaması bile olsa, ben böyle zannettiğim için bu konu açılmalıydı. Öğrenmeden bilinmez. Kesinlikle katılmıyorum. Düzenleyen Chotanaq : 13-04-2009 saat 21:47 Neden: Yazım hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
agaclar.net
|
Özel bir durum olduğu için bu başlık devam ediyor zaten. Yoksa ilgili konuyla birleştirilir ya da silinirdi... Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
agaclar.net
|
Maydanozlarınız o kadarlık saksının içinde ve evde büyümez. Toprak derinliğinin fazla olması gerek. Yaprakların büyümesini beklemeden, makasla dip taraftan kesip kökün güçlenmesini sağlamalısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
3 sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. Maydonoz dediğiniz şey horoz ibiği mi? Saksıda da Sweet William yazıyor. Hepsi karıştı. http://www.agaclar.net/forum/attachm...3&d=1239646607 Yani ben bu açan yapraklara kıyıp kesecek miyim tam dibinden? Dediğinize göre çok sık dikmiş oldum otomatikmen, sıklığı konusunda birşey yapamayacağım fakat büyük bir saksıya olduğu gibi alsam olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Buraya verdiğiniz link maydanoz. Evet dibinden yarım santim bırakıp kesin ve afiyetle yeyin ![]() Burayı okudunuz mu? Tarla için ekimden bahsedilse de onu küçük alana uyarlayabilirsiniz... Bu da var |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi de ben maydonoz ekmedim ki koçtaştan ambalajlı şekilde ithal tohum aldım maydonozu nasıl ekeyim? Ektiğim şeyi bilmeyecek miyim? Maydonozun tohumunu nerden elime geçireceğim elden birinden almadımki gittim ambalaklı şekilde 4 adet tohum aldım. SWEET WİLLİAM FOXGLOVE CELOSİA RED COCKSCOMB Bu 4 ürünü almıştım. Bu benim için en ilginç durum. Keseyim bari bunları. Maydonozla ne işim olur. Yalnız şunu belirtmek istiyorum, maydonozda benimkinin altındaki gibi düz yaprağı yok. Maydonoz yapraklarının hepsi 3'lü 3 tırtıklı. Benimki farklı. Biraz daha zaman geçsin bakalım. Düzenleyen Chotanaq : 13-04-2009 saat 22:38 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
agaclar.net
|
Ben mi yanlış görüyorum? Bu maydanoz değil mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Peki sizce maydonoz tohumları edinmeden hatta başka bilindik çiçekler ektiğim saksıda böyle birşey olması garip değil mi? bence bundan büyük gariplik yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bitkilerinizin bir kısmı dış mekan bitkisi. Onları hazır havalarda yumuşamış ve artık boy atmışken, balkon **** bahçeye almalısınız. Latinleri yarı gölge **** sabah güneşi alan bir yerde tutabilirsiniz. Limon zaten mutlaka dış mekanda olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Dışarı almak derken, saksıyla ilgili bir problem yok sanırım, belki bir kaç beden daha büyütürüm saksıyı yeter heralde. İnsan viyollere istediği kadar ekiyor daha sonra koyacak yer bulamıyor. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
maydonoz muhabbeti çok enteresan bir dialog olmuş. ![]() ![]() Sevgili @chotanaq Bir çok sebze ve süs bitkisi, ilk aşamalarda birbirine çok benzeyen fideler verir. Özellikle çimlenme aşamasında birbirine çok benzerler. Bahsini ettiğiniz 4 süs çiçeğini google da resimler bölümünde arattırdım.Birçok resim inceledim ama 4 süs bitkisininde fide halinde fotosuna rastlamadım. Bence siz biraz daha bekleyin,ileriki zamanlarda Maydonoz sanılan bitki gerçek görünümünü alacaktır.Ozaman daha sağlıklı bir sonuca ulaşırsınız. Bu aralar hava şartları hemen hemen tüm bitki türleri için uygun denilebilecek gibi.Onlarında bol oksijene ihtiyacı var.Hiç değilse saat 10:00-15:00 aralığında balkona alıp güneş ve oksijen almalarını sağlayın.Mutlaka faydasını görürsünüz. Özellikle kabak ve salatalık hem güneşi hemde bol suyu sever.Onları mümkünse balkona alın.Sabah erken,akşam üzeri geç saat sulama yapın. Turunçgillerden limon mutlaka güneş istiyor.Benim arka bahçemde güneşi görebilmek için 3,5 metre boy yaptı.Ama ****** cılız bir bedene sahip oldu.Yinede 2 yıldır üzerinde 40-50 adet limon oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim gerçekten bu bilgiler çok yardımcı oldu bana. Bence de zamanla herşey ortaya çıkacak. Kabak, limon, salatalık, kuduz otu, güvey feneri balkonda. Diğerlerini de havalandıracağım. Benim limon hastalıklı yaprakları büzüldü ve geçen seneden kalma yaprakları iltihaplı gerçi onları kestim. Altı kel kaldı. Sağolun gerçekten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, cam güzel, çiçek |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|