![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
ilk saksıda görünen minik fideler turşuluk biberlerden, hani şu ufak yemyeşil zehir gibi olanlardan. Diğer resimdeki saksıların birinde yuvarlak sarı biber tohumları, diğerinde de sanki dolmalık biberin minyatürü gibi duran biberlerin tohumlarından ekili. İkiside sanırım 1 haftaya kendisini göstermeye başlayacaktır. Düzenleyen ataser : 25-08-2007 saat 12:43 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2009
|
*** bilecik biberi ilgili bilgye ihtyacım var ban yardımcı olrmusunuz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2012
|
şimdi evde yetişirmi acaba saksılarda |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Sayın Gazi Barış yetişebileceğini söylüyor sayın GÖNÜLLÜ ÇİFTÇİ. Bende aynı kanıdayım ve denemeye değer olduğunu düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Evin içinde biber fideniz çok güzel gelişir. Ama çiçekten meyveye dönmesi çok zor. Geçen seneden tecrübeliyim. Ama baharda gelişmiş bir fideden bir sürü meyve almanız mümkün. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Alıntı:
Resim internetten bulmadır. Örnek olması açısından koydum. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Benim capsicumlarım da mor renk ve hatta mor sarı ve kırmızı aynı bitkide büyüyorlar. Çok güzel görünüyorlar ama tabi çok acılar..Çok şükür eşim acı biber seviyor ![]() İyiler güzeller maşallah ama yazın ortasında yaptıkları biber bombardımanını bırakmış görünüyorlar, hiç çiçek açmıyorlar şimdi...Sorum bu capsicumlar sadece yazın mı biber veriyor, kışın bu güzelliğe şahit olamayacak mıyız? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2009
|
geçen sene mor biber fidesi aldım saksıya diktim annem görür görmez bizim çocukluğumuzda çok vardı bunlardan dedi. bilimsel olmasada annemin bu sözünden dolayı hibrit olacağını düşünmüyorum annem 55 yaşında bu arada.... Yinede içimde bi kuşku var doğrusu. elde ettiğim tohumu bu sene diktim üç ayrı biber elde ettim aldığım fide süs biberi sınıfına giriyor elde ettiğim beyaz süs biberi yine mor süs biberi ve mor küçük tombul biber şimdi gelde hibriti düşünme |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2006
|
Balkonda saksıiçinde süs biberi yetiştiren arkadaşlar , Biberleriniz açık havadamı kapalı mekandamı yetişiyor? Benim balkon kapalı olduğu için sanırım beceremiyorum kocaman oldu ama bi çiçek verdiği yok.. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Alıntı:
Ben biberlerimi açık balkonda yetiştirdim.Öğlene kadar epey güneş alan bir balkonum var. İlk biberlerini görene kadar da suyu neredeyse karneyle verdim. ![]() Çiçeklenmeye başladığından itibaren de Organic sıvı gübreyle 15-20 günde bir takviye yaptım.Üst mesajlardan birinde resmini de görebilirsin. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Sıradan bir vatandaş olarak benim melezleme ne de genetiğiyle oynama konusunda ne bilgim var ne de tekniğim. Fakat bende çok değişik renk ve biçimlerde biberler var bunların tohumlarından tekrar dikiyorum ve aynı biberleri elde ediyorum. Bizim süs biberi dediğimiz yerel biberlerin üzerinde oynandığını hiç düşünmüyorum çünkü çocukluğumdam beri gördüğüm kadarıyla sürekli tohumdan tekrar dikiliyorlar ve aynısı çıkıyor. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Bunu sıradan bir vatandaş olarak yazıyorum, çünkü ben de senin gibi bu konularda bilgi sahibi değilim. Her yıl diktiğim 7 farklı tip biber vardı. Sonuçta bu iş için sadece bir terasınız varsa, bitkiler fazla iç içe büyümek zorunda kalıyor. Geçen yıllarda şöyle bir şey gözlemledim: Yedi kardeş adı verilen biberi bilirsin. Aynı yerden 7 tane biber çıkar, tipleri uzun ve incedirler. Yukarıda fotoğrafı olan siyah rekli biber ise bir yerden tek olarak çıkar. İki biberin özelliklerinin birleştiği bir biberim oldu. Renk ve biçim olarak siyah biberin tüm özelliklerini taşıyor olmasına rağmen, aynı yerden 7'şer adet çıkıyordu... Yani çok sayıda biber değişime uğramadıysa da bu mümkün... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Elbette çok haklısınız, ben de böyle durumları gördüm ancak bunlar özellikle yapılmış genetik uygulamalar değil bunu vurgulamak istemiştim. Selamlar |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2006
|
bu biberler çok güzeller!!! biberi dikenlerden ankarada olanlar varsa ben de tohumlarından alabilir miyim? ya da bu tohumları edinebilecegim yerler konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
ayrıca ilgilenenler için:
Anavatanı:Doğu Asya ,Orta ve Gğney Amerika. meyveleri parlak mor,kırmızı,sarı ve turuncu renklerdedir. Çiçeklenme zamanı:İlkbahar ve yaz aylarında çiçek açarla bu dönem sonundada meyveleri oluşurr. yer seçimi:güneşli, havadar ve aydınlık bir yere konmalıdır.kışınsa 20 dereceyi aşmamalıdır. Su ve besin ihtiyacı:i düzenli olarak toprağı nemli tutulmalı aşırı sulamadan kaçınılmalıdır.büyüme döneminde haftada bir besin verilmelidir. bakım:Bitki tek yıllık olarak anıldığından saksı değiştirme zorunlu değildir. üretim: ilkbaharda tohumlarından iretilir. hastalık ve zararlılar:sıcak ve i kuru ortamda örümcek ve yaprak bitleri .görülebilir. not:meyveleri değil ama yaprakları zehirli madde içerir. kaynak:http://www.bahce.biz/bitki/icmekan/k...annuum_jpg.htm |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
ulus halini karsısından biberlerimi aldım artık benim de süs biberlerim var ![]() tesekkürler oguz SAGLAM |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Alıntı:
Mor alternatifler, sarılı kırmızılı olanlarla zenginleşmiş. ANKARA'dan edinmek isteyenlere bildireyim istedim. Saygılar, |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yukarda resimleri olan lale-gül karışımı biberlerden de varmı? |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2005
|
aslında aklıma bir şey geldi ama başarabilir miyim bilmiyorum. eski kentimde bizzat yetiştirdiğim biber tohumlarından edinmeye çalışacağım. farklı ve piyasada pek bulunmayan türler bunlar. süs biberleri yani. fazla da gelirse belki bir toplantıda isteyenlere tohum verebilirim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
bu bitkilerin kökleri ne kadar gelişiyo? yani ne kadar aralıkla dikebiliriz? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bu da benim süs biberim bir buçuk yaşında . Bu biberler yenmiyor. görünüşleri ve yaprakları bibere benzediği için biber ağacı denmiş. Tohumları da biber tohumu gibi, ama minik bir ağaç ve çok yıllık soğuğa da dayanıklı değil. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Ben Ankara'dayım iki tane fidemi bahceye dikmiştim birini içeri aldım diğerini bahçede bıraktım dışarıda kalan dondu ne yazık ki ! Ne de olsa İstanbul'un soğuğu Ankara kadar olmuyor |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu.
|
bu mevsimde süs biberi
sevgili dostlar yazdan kalma 4 kök süsbiberim var halen üstünde taze biberleri var.günde 1-2 tane yemek yeterli.ayrıca yetiştirdiğim 6-7 tür süs biberlerimin fideleride var.sanırım nisana kadar biber yeriz ![]() Resim-1 http://img105.imageshack.us/img105/1764/img0147fe3.jpg Resim-2 http://img105.imageshack.us/img105/3949/img0145ou2.jpg Resim-3 http://img105.imageshack.us/img105/3788/img0143bo4.jpg resim-4 http://img65.imageshack.us/img65/4249/img0150zs7.jpg dostların söylediği gibi gerekli ortam sağladığında uzun süre dayanabiliyorlar. saygılar |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar çana (gül benzeri) benzeyen biberlerden mevsiminde Balıkesir'de köylüler kilolarca satıyorlar. Hatta 3 yıl önce alıp turşu kurmuştuk. Ali hocamın da dediği gibi genetik bir tür değil bence. Pazarda kiloyla satıldığına göre nadir bir tür de olmasa gerek. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
|
Çok acı seven var mı? Bir tanesini bir haftada bitiremeyeceğiniz acıklıkta bir cinsim var. Kökenini unuttum. Meksika biberi ekmiş olabilirim ![]() Ona göre tohumluk bıracağım... |
|
|
|
![]() |
|
|