![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Melezleme çalışmalarından tarım sektöründe çok faydalanılır. Bir organizmanın genetiğini değiştirip de seri üretime geçmek çok da ucuz ve kolay teknılojiler değil. Süs biberi gibi bitkilere değil de, ticari önemi olan bitkilerde uygulanmaktadır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Biber bitkisini 2 ve daha çok besleyen arkadaşlar yanılmıyorsam biberleri tamamen kurumadan kopartıyorsunuz ve dalları buduyorsunuz değilmi ? Çünkü tohumlar oluşunca bitkiye sinyal verir ve bitki kurur. (ya da ben öyle hatırlıyorum??? ) Bu şekilde 2 yıl süs biberini yaşatmayı başarmıştım. 2. yılın sonunda ise (nasılsa beceremedim ve) öldü. Yoksa biber bonsaisi ile bir çığır açacaktım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Bunlar şu anda meyvesi üzerinde olan biberim, eğer arzu eden olursa bunun biberlerinden tohum almak isteyenlere yollayabilirim, bu oldukça uzun ömürlü bir biber ve üzerinde çiçeği neredeyse hiç eksik olmuyor. Kışın da sıcak bir ortamda tutulduğunda hayatta kalabilen bir cins. Düzenleyen ataser : 25-08-2007 saat 11:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu da daha önceki başlıklarda çan biberi olarak isimlendirilen biberim, ancak bu sene sadece 1 tek biber verdi nedense üzerindeki meyvelari olgulaşamadan kalıyor ![]() Düzenleyen ataser : 25-08-2007 saat 11:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
ilk saksıda görünen minik fideler turşuluk biberlerden, hani şu ufak yemyeşil zehir gibi olanlardan. Diğer resimdeki saksıların birinde yuvarlak sarı biber tohumları, diğerinde de sanki dolmalık biberin minyatürü gibi duran biberlerin tohumlarından ekili. İkiside sanırım 1 haftaya kendisini göstermeye başlayacaktır. Düzenleyen ataser : 25-08-2007 saat 11:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
bu da resmen zehir bir biberin rüzgardan sonra kırılan dalı mı diyeyim kökü mü diyeyim orası işte, ama umutluyum başına gelmedik kalmadı zavallının hala direniyor. bunun biberi kıpkırmızı ve resmen yeme beni diyor. ![]() Düzenleyen ataser : 25-08-2007 saat 11:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda son çeşitlerim, öndeki ilk mesajlarda adı geçen mor biberin tipinde ama yemyeşil meyve veriyor, arkadaki ise minicik ve sapsarı biber veriyor, biberler olgunlaştıkça kırmızılaşmaya başlıyor. Düzenleyen ataser : 25-08-2007 saat 11:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2009
|
*** bilecik biberi ilgili bilgye ihtyacım var ban yardımcı olrmusunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2012
|
şimdi evde yetişirmi acaba saksılarda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Sayın Gazi Barış yetişebileceğini söylüyor sayın GÖNÜLLÜ ÇİFTÇİ. Bende aynı kanıdayım ve denemeye değer olduğunu düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Evin içinde biber fideniz çok güzel gelişir. Ama çiçekten meyveye dönmesi çok zor. Geçen seneden tecrübeliyim. Ama baharda gelişmiş bir fideden bir sürü meyve almanız mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Alıntı:
Resim internetten bulmadır. Örnek olması açısından koydum. |
|
![]() |
![]() ![]() |