![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2014
|
Bu biberlerin tohumunu bulabileceğimiz satınalabileceğimiz bir yer var mı? Ticari paketlerin genetiği oynanmış olduğundan şüpheleniyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Salkım Süs Biberi Geçen seneki etkinlikte paylaşmıştım. Komşumuzla bayramda görüşmüştük. Kısa bir sohbette biberin kökekinin Sille'ye ait olduğunu öğrendim. Biberin en az bin yaşında olduğundan bahsedermiş dedesi. Eski Rumlar tarafından yetiştirildiğini ve tohumun sadece kendilerinde olduğundan bahsetti. Başka kimsede bu tohum yokmuş. Komşumuzda bahçesini satmış ve şehir merkezine yerleşmiş. Yani neslini ben ve etkinlikte talep edenler tarafından devam ettirileceğini söyleyebilirim. İkinci sefer çiçeklenme... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Turkiye'deki piyasayi kastediyorsaniz, pakette satilip genetigiyle oynanmis olan tohum yok. Hibrit diyorsaniz, o baska bir durum. Bildigim kadariyla, yurtdisinda da ev kullanicisina yonelik olarak kucuk paketlerde satilan GDOlu tohum yok. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2014
|
Teşekkür ederim Sayın birnefestoprak, Hybrid tohumda aslında rahatsız edici bir durum ama kaçış yok galiba ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|