agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni393Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-05-2013, 22:22   #1
Ağaç Dostu

Gazi Barış's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2012
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ertugrula66 Mesajı Göster
tohum ben de istiyorum mümkünse özellikle ağaç olacak şekilde ve çoklu çıkanlardan.selamlar.
nasıl ağaç olacak şekilde, adı üzerinde süs büberi, meyvesi için yetiştirmiyoruz ya.

Gazi Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 18:51   #2
Ağaç Dostu

Gazi Barış's Avatar

Geçen yıl resimlerini paylaştığım Süs Biberim sağ sağlim kışı çıktı ve 1 yaşını doldurdu. Kışı bir iskelet şeklinde geçirdikten sonra son görünüm bu, üzerinde çiçek tomurcukları mevcut, hazır kök-dal olunca tohuma göre daha hızlı gelişiyor fakat asli biber görünümüne karşın gövdeden fışkırmış ayrı bitkilermiş gibi duruyor. Bakalım daha kaç yıl yaşayacak.
Name:  CIMG4196.jpg
Views: 1557
Size:  57.5 KB
Name:  CIMG4233.jpg
Views: 1479
Size:  45.3 KB
Name:  CIMG4239.jpg
Views: 1548
Size:  43.2 KB
Name:  CIMG4236.jpg
Views: 1300
Size:  37.7 KB

Eski 19-04-2014, 00:18   #3
Yeni Üye

zakharion's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gazi Barış Mesajı Göster
Geçen yıl resimlerini paylaştığım Süs Biberim sağ sağlim kışı çıktı ve 1 yaşını doldurdu. Kışı bir iskelet şeklinde geçirdikten sonra son görünüm bu, üzerinde çiçek tomurcukları mevcut, hazır kök-dal olunca tohuma göre daha hızlı gelişiyor fakat asli biber görünümüne karşın gövdeden fışkırmış ayrı bitkilermiş gibi duruyor. Bakalım daha kaç yıl yaşayacak.
Eklenti 411737
Eklenti 411738
Eklenti 411739
Eklenti 411740
geçen sene bana yolladığınız tohumlar çok verimli idi, hatta bir fide artmıştı, onu da barbekü üzerinde boş bir saksıya rastgele yamuk bir şekilde dikivermiştim, kışa girerken gölgede bekleyen az biber veren ama ötekilere göre daha iri yapraklı olan gözden çıkardığım bitkiyi belki yaşar diye mutfağa aldım, önce yapraklar sarardı ve iyice gidecek derken onlarca mini yapraklar meydana geldi, hızlı bir şekilde yapraklanma ve çiçeklenme oluştu, gerçi çok çiçek döktü ama çokta biber verdi, boyutu ortalama 40cm oldu, ve hala meyve veriyor, görüntüsü limonu andırdığı için ve biberler güzel olduğu için mutfaktan misafir odasına taşındı, çok biber verdi derken günlük salata içine kış boyunca 1er biber aldık, gören hayran oluyor ve meraklı komşularımıza tohum veya fide veriyorum, teşekkürler,

zakharion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2014, 15:24   #4
Ağaç Dostu

Gazi Barış's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zakharion Mesajı Göster
geçen ... teşekkürler,
Memnuniyetiniz beni sizden çok daha mutlu etti, siz sağolun.

Eski 23-04-2014, 18:56   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-04-2014
Merhaba,
Bende balkonda süs biberi yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen sen kuruttuğum süs biberinin tohumlarını ektim ve biberlerim büyüdü. Çiçek açıyor ancak kuruyup dökülüyor. Ayrıca alt taraftaki yapraklarda da sararma oluyor? Acaba benimde sorunum sulamadanmı kaynaklıdır? Ne yapmam gerekiyor? Bende sulamayı azalttım ancak hala dökmeye devam ediyor.

Eklenen Resimler

bakhele Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2014, 19:45   #6
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bakhele Mesajı Göster
Merhaba,
Bende balkonda süs biberi yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen sen kuruttuğum süs biberinin tohumlarını ektim ve biberlerim büyüdü. Çiçek açıyor ancak kuruyup dökülüyor. Ayrıca alt taraftaki yapraklarda da sararma oluyor? Acaba benimde sorunum sulamadanmı kaynaklıdır? Ne yapmam gerekiyor? Bende sulamayı azalttım ancak hala dökmeye devam ediyor.
Mevsimlerden dolayı dökülüyor muhtemelen. 15-20 gün sonra meyve tutumu olacaktır.

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 21:17   #7
Yeni Üye

zakharion's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Alıntı:
Merhaba,
benim biber şu için hala odada, fakat forumda bir yerde okumuştum, çiçeklerde döllenme için yardımcı olmak gerekiyor bu havalarda, kulak temizleme çubuğu ile çiçek polenlerini uç kısımlara değerek harekete geçiriyorum, malum şu an arılar faaliyette değil, yani onların işini biz yapacağız, kış boyu bu şekilde ürün aldım

zakharion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2014, 19:19   #8
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Alıntı:
Merhaba,
Sevgili bakhele;

Sevgili limon_sever'in de söylediği gibi biberlerinizin meyve tutmaması hem mevsimle hem de besinle alakalı.

Saksıda ki biberler için en uygun doğal besleme yöntemi, gübre şerbeti. Bu durumda, size önerim; öncelikle bir litre suya normal boyutta bir tane limon tuzu eriterek biberlerinizi sulamanız. Çünkü; sebze fideleri, özellikle de biber ve domates biraz ph' sı düşük yani asidik topraklarda daha iyi gelişiyor ve verimli oluyorlar.

Biber fidelerinizde azot eksikliği belirtileri var. Alt, yaşlı yapraklar sararıyor ve dökülüyor. Meyve tutumunu artırmak içinse bu dönemde fosfor ve potasyum oranı yüksek gübre vermek lazım. Meyve tutumu için azotu da fazla kaçırmamak gerekli.

Siz bu durumda en iyisi limon tuzlu sulamayı yapın, toprakta var olan besin elementlerinden biberler yararlansın. Sonra duruma göre hep beraber karar veririz

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2014, 12:33   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-04-2014
Merhaba limon_sever ve Emre İlhan,
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz limon tuzlu sulamayı tek sefer uyguladım. Ancak değişim gözlemedim. Hala çiçeklerini ve alt yapraklarını dökmeye devam ediyor. Acaba biber için azot içeren besin kullansam faydası olur mu? Önereceğiniz bir besin var mıdır?

bakhele Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025