agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)

Beğeni Düzeni40Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2015, 11:28   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-08-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Rica ederim

Bitkinizi yarı gölge (aydınlık ama direk güneş ışığı almayan) ve serin bir yere yerleştirin.
Toprak her zaman hafif nemli kalacak şekilde sulama yapın (ne aşırı ve uzun süre ıslak kalsın ne de kuru olsun). Bu arada kurumuş aksamlarını (kuru dal ve yaprakları) mümkün olduğunca temizleyin ve uzaklaştırın.

Geriye doğru kuruma nereye kadar inmiştir bilemiyorum ama şansınız varsa çok aşağılara inmeden yeni sürgünler elde edersiniz umarım.

Kendini toparlarsa, önümüzdeki ilkbahar başında uygun bir toprak karışımıyla yeniden saksılayın.

NOT: Bu aşamada gübre, vs. vermeyin asla.

bilmiyorum ne kadar mantıklı ama başka bir arkadaş su dolu bir kova içerisine yatırmayı tavsiye etti,sizin düşünceniz nedir bu aksiyon için ?

Baro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2015, 15:52   #2
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baro Mesajı Göster
bilmiyorum ne kadar mantıklı ama başka bir arkadaş su dolu bir kova içerisine yatırmayı tavsiye etti,sizin düşünceniz nedir bu aksiyon için ?
Bu, geçirgenliğini ve temel özelliğini kaybetmiş toprağa ekili durumdaki bonsailer için benim de sıkça duyduğum bir öneri ama bu sadece geçici süreli uygulanabilir ve sürekli uygulanması halinde de kök çürümesine neden olabilecek bir uygulama. Ayrıca bu sürekli suyun içinde bırakmalısınız anlamına gelmiyor. Buna daldırma yöntemi denilmekte ve saksı tamamen suyun içinde kalacak şekilde bir süre bekletip sonrasında çıkartmanız gerekiyor.

Örneğin kış veya yaz mevsiminin tam ortasında, yani toprak ve saksı değişimi için uygun olmayan bir dönemde, en fazla saksı ve toprak değişim zamanına kadar uygulanabilir belki ama bunun yerine toprağını çok fazla azaltmadan ve köklere zarar vermemeye dikkat ederek daha geniş bir saksıya ve şu andaki toprak seviyesinden biraz daha (2-3 parmak) aşağıda kalacak şekilde ekmek (en azından kendini toplayana kadar) daha faydalı ve mantıklı olacaktır.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2015, 10:28   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Bu, geçirgenliğini ve temel özelliğini kaybetmiş toprağa ekili durumdaki bonsailer için benim de sıkça duyduğum bir öneri ama bu sadece geçici süreli uygulanabilir ve sürekli uygulanması halinde de kök çürümesine neden olabilecek bir uygulama. Ayrıca bu sürekli suyun içinde bırakmalısınız anlamına gelmiyor. Buna daldırma yöntemi denilmekte ve saksı tamamen suyun içinde kalacak şekilde bir süre bekletip sonrasında çıkartmanız gerekiyor.

Örneğin kış veya yaz mevsiminin tam ortasında, yani toprak ve saksı değişimi için uygun olmayan bir dönemde, en fazla saksı ve toprak değişim zamanına kadar uygulanabilir belki ama bunun yerine toprağını çok fazla azaltmadan ve köklere zarar vermemeye dikkat ederek daha geniş bir saksıya ve şu andaki toprak seviyesinden biraz daha (2-3 parmak) aşağıda kalacak şekilde ekmek (en azından kendini toplayana kadar) daha faydalı ve mantıklı olacaktır.

Merhaba
Tüm yapraklarını döktükden sonra filizlenmeye başladı,Sanırım kurtardık maşallah diyin 🙈🙈 😃😃

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg image.jpg (59.8 KB, 104 views)
Eski 30-08-2015, 10:29   #4
Yeni Üye

Alıntı:

Bir foto daha yüklemek istedim 😃

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg image.jpg (55.7 KB, 107 views)

Etiketler
bonsai

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025