agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)

Beğeni Düzeni3Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-06-2016, 08:59   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2016
Akçaağaç sorunu

Eskişehir'de peyzaj bakımını yaptığım bir evin bahçesinde 3 yıllık bir acer palmatum 'bloodgood' var. Bu hafta yapraklarında kahverengiye dönüp kuruma büzüşme başladı,acaba sebebi geçtiğimiz haftalarda ülkemizde ve Eskişehir'de gerçekleşen mevsim normallerinin çok altındaki soğuk ve yağışlı bir hava mıdır? **** ot ilacı yapıp çim biçmek için 3-4 gün sulama sistemini kapattım, bu kadar sürede susuzluk etkilemiş olabilir mi, toprağa dikili bu akçaağacı, onun dışındaki her şey ise çok normaldi, sürgünlerini vermiş sağlıklı bir akçaağaç idi.

Larchitect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2016, 14:03   #2
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın Larchitect,

Büyük olasılıkla su eksikliğinden olmuştur, sıcak havalarda suyunu ihmal etmemek iyi olur. Yanan yaprakları dallarından makasla alın yenileri gelecektir.

Kolay gelsin..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Larchitect Mesajı Göster
Eskişehir'de peyzaj bakımını yaptığım bir evin bahçesinde 3 yıllık bir acer palmatum 'bloodgood' var. Bu hafta yapraklarında kahverengiye dönüp kuruma büzüşme başladı,acaba sebebi geçtiğimiz haftalarda ülkemizde ve Eskişehir'de gerçekleşen mevsim normallerinin çok altındaki soğuk ve yağışlı bir hava mıdır? **** ot ilacı yapıp çim biçmek için 3-4 gün sulama sistemini kapattım, bu kadar sürede susuzluk etkilemiş olabilir mi, toprağa dikili bu akçaağacı, onun dışındaki her şey ise çok normaldi, sürgünlerini vermiş sağlıklı bir akçaağaç idi.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2016, 14:08   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-10-2005
Galeri: 1
acer rubrum ve acer palmatum

Elimde hem acer rubrum hem de palmatum fidesi var.

malum bu aralar ortalık çok sıcak, benim fidelerim öğlene kadar direk güneş görüyor ondan sonra gölgede kalıyorlar.

acer palmatumda bir sorun yok gibi ama rubrum (biraz daha ufak) yaprakları uçtan kurumaya başlamış sanki. ben rubrumu direkt olarak güneş görmeyen bir ortama aldım sıcaklar geçene kadar. sularını devamlı nemli tutmaya çalışıyorum. gübre olarak da 9 aylık gübre diye bir şey verdi bana peyzaj işi yapan bir tanıdık. böyle tane tane yuvarlak kahverengi toplar gibi. bunlardan bir tatlı kaşığı kadar toprağın az altına yerleştirdim. çok daha büyük fiks manolya gibi bir ağacım için bir avuç kullan demişti.

bu acerlerin yazın bakımı ve gübreleri konusunda bilgi almak istiyorum.

curset Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025