agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)

Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-02-2008, 18:05   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Resim 4-ev Içi Düzenek

Burası bizim evin başka hiçbir işe yaratamadığımız cumba benzeri bölümü. Neden sera yaptığımı şimdi sormayın. Uzun hikaye.

1. Işık ve Pompları Zaman saatlerine takılıyor.
2. Dalgıç pompası bir su tankına daldırılıyor. Bu tank 35 lt.
3. uzatma bölümünün ucunda bir basınç ayarlama vanası var (detaylı resim ileride).
4. İlk musluk dışarıdaki ağaçta. Bunun spreylenmesi gerekmiyordu. Şişlerin arkasında ise T yönlendirici ve vana var.(detaylı resim ileride).
5. Her nekadar sağlı solu güneş ışı versem de, ilave büyüme ışığı gerekiyor. 2x20 W floresanlar günde 14 saat.
6. Spreyler giden hat.
7. Arada saksı bitkileri de günlük tadımlık sularunı alıyor.

Beşinci bölümü sonu

4.jpg

Düzenleyen Eaglion : 02-02-2008 saat 23:49 Neden: Resim düzeltildi
Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2008, 18:06   #2
Ağaç Dostu

Resim 5 Ve 6

RESİM5
Pompa daha yakından

RESİM 6
1. Pompanın basınç ayrlama vanası. Hem daha sonra gelen sistemin adaptörünün zorlanması engelliyor hem de ince ayar sağlıyor

Altıncı bölümün sonu

5.jpg

6.jpg

Düzenleyen Eaglion : 02-02-2008 saat 23:50 Neden: Resim düzeltildi
Eski 02-02-2008, 18:08   #3
Ağaç Dostu

Resim 7

1. İlk musluk.
2. Sabitleme kazığı
3. Musluğun ucuna taktığım ara hortum. Gerekli değil. Mekanik ve tasarımsal sebeplerle orada.
4. "T" yönlendirici. Yukarıya giden hat önce spreylere sonra da saksı çiçeklerine gidiyor. Yüksek basıncı korumak için vana öncesinde.
5. Açma kapama vanası. Genelde ya kapalı ya da yarı açık. Günde 3 defa sisleme yapıyorum. Aynı sıklıkta sulama fazla.

Yedinci bölümün sonu

7.jpg

Eski 02-02-2008, 18:09   #4
Ağaç Dostu

Resim 8 Ve 9

RESİM 8
Spreylerin yakından görünüşü. burada da özellikle ara hortum kullandım. Yoksa su havalandırma için açık bıraktığım seracığın tavanında dışarı gidebiliyor.

RESİM 9
Seracığın içindeki düzenek. Bu saksılar mecburiyetten yaptığım erken budama sonucu aldığım çelikler (ya tutarsa diye ektim) ve yeni filizlenen tohumlarımı barındırıyor. Daha yeni köklendikleri için cok fazla sulama istemiyorlar. Yaprakları korumak için sisliyorum. Farkındaysanız sadece 4 saksıcığa su gidiyor.Hattın en sonunda hortum tıpası ile hat kapanmış durumda.
Kazıklar alçak saksılar için uzun. tam saplanmıyor. Bu nedenle köpüğe saplıyorum. Böylece gerekirse saksıları çevirirken toprak da zar görmemiş oluyor.

Sekizinci bölümün sonu

8.jpg

9.jpg

Eski 02-02-2008, 18:11   #5
Ağaç Dostu

Resim 10 Ve Uyarilar

Bu da son bölüm

RESİM 10
Bunlarda düzeneğin sonundaki difenbahya (resimde sadece arsız ot çıkmış) ve kauçuk.
1. Son musluk.
2. Son musluğa takılmış musluk tıpası.

DÜZENEĞİ AĞAÇLARA BAĞLAMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER.
Her ne kadar bizim işimizi görse de bu sistem bonsailer için tasarlanmamış. Bu nedenle takar takmaz garantili verim sağlamak mümkün değil. Sistemi öncelikle kendi ihtiyaçlarımıza göre ayarlamamız gerekiyor.

1. Sistemi kurmadan ince en az bir hafta süreyle her bir saksınıza günlük ne kadar su verdiğinizi not edin.
2. Mümkünse saksıları az su gerektirenler ve çok su gerektirenler olarak ayrı ayrı yerleştirin.
3. Saksılar arasındaki mesafeyi ölçün ve düzeneği nasıl kurabileceğinizi hesaplayın. Gerekiyorsa kağıt üzerine çizin.
4. Düzeneğin monajı ve çıkarılması biraz güç gerektiyor. Sonra bir anda kurtuluyor. Sakın mantajı saksıları arasında yapmaya kalmayın. Ağaçlara zarar verme olasılığınız yüksek.
5. Düzeni dışarı kurdunuz. Saksılara bağlamak için acele etmeyin. Her bir musluğun altına küçük birer plastik bardak yerleştirerek, bir hafta süreyle test edin. Her bir saksıya denk gelecek musluk o saksının ihtiyacına uygun mu su veriyor karşılaştırın.
6. Her şey düzgün. Ozaman dışarıdaki düzeneği saksılara bağlayabilirsiniz. Tekrar monte ederken mümkün olduğu kada büyük parçalar halinde taşıyın. Bağlantı gerektiren bölümler saksılardan uzak yerlerde olsun. (Bkz. 4)
7. Şimdi kazıkları kullanarak sabitleyin.

Umarım yaralı olmuştur.

Sevgiler, başarılar.
Taylan Benker.

10.jpg

Düzenleyen Eaglion : 02-02-2008 saat 23:51 Neden: Resim düzeltildi

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025