![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
selamlar benim de biraz ilkel de olsa belki bir haftayı kurtaracak kadar basit bir sistem kurdum.Fakat bunu bonsailere denedim dersem yalan olur fakat yarın okullar 15 tatile girecegi için yarın bu sistemi yapacam. sistem basit bir eczaneye gidip en büyügünden birtane (şu plastik torba olanlardan)serum almak (insanlara takılan gıda ve sulu tuz karışımı bir çöelti)Bu serum'un içindeki serum sıvısını boşaltıp yerine su koyuyorsunuz ayar yerinden çok az su damlatacak şekilde ayarlayıp yüksekçe bir yere asıyorsunuz en azından işinizi 3-gün görüyor. En azından herinsan hayatında bir serum yemiştir **** serum takılan birisini görmüştür. bu sistemi yazın annemin 8 tane çiçeğine yapmıştım.Tabi 8 tane serum almak zorunda kaldım ve başarılı oldu. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Micro drip system- micro damlatma sistemleri
Selam arkadaşlarım, Uzun bir zamandır yazamıyordum. Ben böyle bir sistem kurdum. Gardena markası Türkiye'de micro damlatma sistemlerini de satıyor. Bauhaus da bu sistemlerin çoğu var. Maliyet değişiyor. İnce ve kalın hortum, 2lt/ saat ve 4lt/ saat damlama yapabilen başlıklar. Spreyleme başlıkları vs.vs. Eğer bahçe veya balkonunuzda su musluğu varsa buna takılan özel sulama zamanlayıcı saatler de var. Basınç ve zaman ayarı yapabiliyor. Benim balkonumda bu imkan olmadığından bir su tankı ve tanka daldırılmış Dalgıç pompası ( kuvvetli su pompaları) kullanıyorum. Bu pompaların gücü yüksek ama basınç ayarlanabiliyor. Uyduruk akvaryum pompaları hem yetersiz (özellikle spreyleme için) hem de en az 4 kat daha pahalıya geliyor. Şimdilik balkondaki sistemi söktüm. Kış olduğu için manuel kontrollü sulama daha önemli. Ancak kış süresice evde bulunan bir kaç tropik ağacım ve yeni filizlenen tohumlarım için evdeki sistem halen kurulu. Şu anda işteyim.Size en kısa sürede detaylı bilgi ve çizim, foto vs göndermeye çalışacağım. Sevgiler Taylan Düzenleyen Eaglion : 28-01-2008 saat 08:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|