![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
air layering
kullanacaginiz alet ve malzemeler: iki avuc kadar islatilmis PEATMOSS[curumus yosun diyebiliriz, turkcede ne dendigini bilmiyorum nem tutma ozelligi var. Orada bulamazsaniz belki curumus yapraklardan olusmus toprak kullana bilirsiniz], koklendirme tozu, kucuk bir suluboya fircasi,bir keskin ve temiz bicak,sert duran yuvarlak kesilmis ve ortasi koklendireceginiz dalin kalinligida cikarilip ve bir yani kesilmis plastik.[sert duran herhangi bir plastik olabilir]. 30x40 boyutunda temiz [bakildigi zaman arkasi gorunen] plastik, 15-20cm boyunda iki parca tel. IMG_1594.jpg air layering yapacagim dalin kalinligi 7.5cm capinda IMG_1595.jpg |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
[Dali istedigim yerden koklendirme imkanim var IMG_1596.jpg Goz karari govde capi kadar dalda bir isaret yapiyorum IMG_1597.jpg sonra keskin bicakla alttan ve usten isaretledigim yerlerden dalin kabugunu kesiyorum IMG_1598.jpg Düzenleyen malina : 25-07-2006 saat 17:41 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
kestigim yerlerin icinde kalan kabugu temizliyorum IMG_1599.jpg Dalin kabugu iyice her taraftan temizlenmistir ve tarih dusuyorum gelismeleri birlikte izlemek icin IMG_1600.jpg kalin plastigi kabugu soyulmus dalin alt kismina koyuyorum IMG_1601.jpg |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Plastik resimde oldugu gibi duracak IMG_1602.jpg Koklendirme tozunu usteki kesimin her tarafina firca yardimi ile suruyorum IMG_1603.jpg Simdi islattigim curumus yosunu gordugunuz gibi sert plastigin uzerine yerlestiriyorum IMG_1604.jpg |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
simdi sirada plastik var islem yaptigim yeri plastik ile sardiktan sonra teli de altan palstigi tutacak sekilde sariyorum IMG_1605.jpg IMG_1605.jpg usten de baglayip kok salmasini bekliyecegim ve olacak gelismeleri resimler ile iletecegim. Simdi soguk oldugu icin zaman alabilir . umarim anlattiklarimin zizlere bir yarari olur. Mutlaka deneyin, simdiden kolay gelsin. hepinize iyi hafta sonlari Ali |
|
|
|
![]() |
|
|