agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)

Beğeni Düzeni153Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-11-2007, 22:27   #1
Yeni Üye

Sisyphos's Avatar

Giriş Tarihi: 19-11-2007
evet aslında üç gündür sürekli okuyorum ama crt monitörde kitap okumak olduğu için tekrar tekrar okuyorum. Biraz yorgunum bu aralar. Ağaca da hasretim . Yapmayı düşündüğüm şey köklendirici, yosun kompostu ve boş pet şişelerle çeşmealtındaki zeytinliğe gidip orda bulcağım koni şekilli uygun dalın sonundan budağına doğru 10.cm den köklendirme yapmak. Sonra onu direk bonsai saksısına koymak. Benim istediğim oyun görüntü ve ışık üstüne değilde bir çeşit simulasyon. Yani ağaca farklı bir görünüm vermiyeceğim. Şehirde doğup büyümüş biri için ağaç şuanda çok kutsal.
Bunu yaptıktan sonra bir karaağaç ve bir orman çalışması düşünüyorum. Planlar çok. Yeterki 20cm i geçmesin. Fotoğraf makinam yok. Ama gayet açıklayıcı bir şekilde burda fotoğraflı olarak anlatılmış. Köklendirmeyi yapabileceğimden eminim. Ama köklendirme sonrası kışa denk geleceği için yaşatma konusunda kendimden emin değilim. Ve ben bunun sadece deneme olmasından korkuyorum. İlkokuldayken bir ağaç dikmiştim. Şuan kendimi baba gibi hissediyorum. O ağacı nereye diktiğimi numarasını kimse bana söylemedi. Evlat hasreti gibi o ağacı görmeyi çok istiyorum.
Birde bonsai saksısına koyduğumda solucan dışkısından elde edilen gübreden (bulabilirsem) kullanmam **** organik tarım yapan birinden rica edip yaprak artıklarından elde edilen gübreden kullanmamın nekadar faydası olur?(gübreleme bölümü kimyagerlerin forumuna dönmüş birşey anlayamadım ) hangisi daha faydalıdır?

Sisyphos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025