agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-04-2006, 20:04   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-04-2006
Mesajlar: 8
ardıç budama

Merhaba,
Son 4-5 yıldır bitkilere olan tutkum geçtiğimiz Yalova süs bitkileri fuarından dayanamayıp aldığım 3 adet ardıç bonsaim ile bu doğrultuda gelişmeye başladı.

Netten mümkün olduğunca bilgi toplamaya çalışıyorum ancak bu iş öyle pek de okumakla olacak gibi görünmüyor. Tecrübeli birileri çalışırken bizzat izlemek gerekir diye düşündüm.

Benim ardıçlarımdan bir tanesinde eve getirdiğimde küçük pamuçuk şeklinde ağlar olduğunu gördüm. Alt dallarda da kuruma vardı. Bir tane de örümcek gördüm üstünde. En sonunda hepsini birden topraklarına gelmeyecek şekilde insectisit ile ilaçladım. Hergün spreyle nemlendirmeye özen gösteriyorum.

Şimdi hızlı bir şekilde yeni filizler çıkıyor ancak bu seferde budama meselesi kafama takıldı. Bonsailerim 5-6 yaşlarındalar ve bu zamana kadar emek harcanmış bu güzellikleri yanlış bir işlemle bozmak istemiyorum.

Bu forumda Yalova-İzmit bölgesinde bana bu konuda bizzat yardımcı olabilecek üyeler var mı acaba?

Bir de bonsailerin bakımları için ilk etapta almam gereken olmazsa olmaz alet-edevat bu civarlarda nasıl bulabilirim?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

penpelin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025