![]() |
1 Eklenti(ler)
Zinnianın tohumlarını sadece bir sene ekmiş, çiçeklerini çok sevmiştim. O tohum paketindekiler tek renkti.
Uzun aradan sonra bu sene karışık renkli zinnia tohumu ektim. Eskiden ektiklerim bu kadar boylu ve iri çiçekli olmamışlardı. Her birinin renk tonuna bayıldım. En sevdiğim ton somon rengiydi ama onu tek çekmemişim, kırmızının arkasından görünüyor. Eklenti 321328 |
İlahi limon, tohum paketinin fotoğrafını koydun sandım, inan. :)
(Başka söze gerek var mı bilmiyorum. ;)) |
2 Eklenti(ler)
Benim Kirli Hanımlar :p
|
5 Eklenti(ler)
Benim kızlar da çok pasaklı!
|
4 Eklenti(ler)
Pasaklılara devam... Hiçbir şeyden çekmediler beyaz sinekten çektikleri kadar...
|
Kelebek ve arıların en çok sevdiği çiçektir.
Sebze bahçenizin kenarlarına ekin. Tozlaşmaya çok yardımcı olurlar. |
Ya arılar zinniaya kapılır da sebzelere yüz vermezlerse? :)
|
:)
Şöyle bir uğrasa yeter. .....ömrü kısa bir kelebek, dolaşır durur çiçek çiçek. |
2 Eklenti(ler)
Uç almayı yeni öğrendim.:rolleyes: Önceki yıllar tek dal halinde olurlardı. Şimdi epey dallandılar. Şimdilik açanlar bunlar.:rolleyes:
Eklenti 321563 Eklenti 321557 |
1 Eklenti(ler)
Bu sene Zinnialar beni çok keyiflendiriyorlar. İyi ki karışık renkli tohum ekmişim, 3-4 günde yeni bir renk sürpriz yapıyor. :)
Eklenti 325718 |
4 Eklenti(ler)
Zinniaların dünü. Ortalarındaki minik sarı çiçekleri çok seviyorum.
Eklenti 327510 Eklenti 327511 Eklenti 327512 Eklenti 327513 |
2 Eklenti(ler)
Sanırım bunlar da bodur olanları.. Beyaz olanlara bayıldım..
(Ziraat Fakültesi bahçesinden) |
Alıntı:
Uzun zamandır beyaz arıyordum. Sarı da hoşuma gitti. |
Alıntı:
Bizde karışık olarak arkadaşımın verdiği tohumları vardı, onları ekmiştik. Şu an artık solmaya başladılar, belki bizim terasta rüzgar fazla oluyor ondandır. Beyaz diye düşündüğümden aldığımız tohumları size vermek bizi mutlu eder. Paylaşılan herşey ÇOĞALIR. |
Alıntı:
Geniş fotoğraf çekseymişim keşke.. Çiçekleri minik olduğundan papatya tarlası gibi duruyor.. |
5 Eklenti(ler)
Çogunlukla ağaç ve çalı gruplarından oluşan bahçemde, renklendirmede en çok kullandığım bitki Zinnia.
Gerek yalınkat, gerek katmerli türlerini sürekli ekip-dikiyorum. Bu yıl Bauhaus veya Baumax' tan aldığım '' Kasımpatı çiçekli zinnia'' ları çok sevdim. Pastel renkleri çok hoş. İşte bazıları... Eklenti 335869 Eklenti 335870 Eklenti 335871 Eklenti 335872 Eklenti 335873 |
4 Eklenti(ler)
Devam...
Eklenti 335876 Eklenti 335877 Eklenti 335878 Eklenti 335879 Not: İnternet hattım sorunlu olduğu için, fotoğrafları bir başka arkadaşımın hattından yüklüyorum. Bu nedenle hızlı mesajlaşmada sorun yaşıyorum.:( |
bende bu yıl ilk defa ektim saksıya dört fide şaşrtma yöntemiyle diktim bakalım 4. yaprağı çıkardı ama daha çok minikler hergün sabah bakıyorum acaba büyüyorlarmı die umarım gelişirde balkonumu şenlendirir renkleriyle
|
selamlar..
zinnia tohumu ekmek istiyorum erken değil değilmi? tecrübe edenlerden cevap bekliyorum ona göre hareket edeceğim. tesekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Bende geçen hafta tohumlarımı ektim. 1-2 gün sonra çimlendiler. Resimleri 1 haftalık hali. Gelişimleri sizce normal mi? Ben bu konuda biraz acemiyim. Sanki boyları aşırı uzadı gibi geldi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Eklenti 378143 |
Bahceye ekmek icin de erken mi acaba? Havalar sicak gidiyo bugunlerde, cok soguk olmayacak gibi. Ekim yapsam mi dusunuyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Zinniaların kendiliğinden dökülen tohumları, ertesi yıl çimlenirler, büyürler ve çiçeklenirler. Bunun anlamı donlardan ve aşırı ıslak topraktan bile etkilenmedikleridir. Bu nedenle; Bugünlerde ekmenizde hiçbir sakınca yok! Ben şubat sonunda ektim. Eklenti 378204 |
Orhan bey, bahçenizdeki zinyalar çimlenmeye başladı mı? Benim ektikleriminin çok azı çimlendi.
Acaba tohum almayı mı beceremedim die düşünmeye başladım. |
5 Eklenti(ler)
Bu sayfa daha aktif olmalı haksız mıyım. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da genel bir görüntü pek renk yok şu anda ama seneye olacak kısmetse. Çiçeklerin büyüklüğünü güllerle kıyaslayabiilirsiniz. Sol taraftaki güller :dilli:
|
Bende renk çok ama bu rengi tek başınada çok alımlı...;) inip fotoğraflarını çekeyim. Sayfa hareketlensin.
|
Alıntı:
Bendeki hemen hemen aynı renk sadece katmerleri farklı. Bir tanesi de kırmızı kıvırcık. |
5 Eklenti(ler)
Bu sene bazı ağaç dipleri ile birlikte, 6-7 öbek yaptım. Seviyorum zinniaları vesselam.:)
Eklenti 432031 Eklenti 432032 Eklenti 432033 Eklenti 432034 Eklenti 432035 |
Alıntı:
|
Çooook beğendim tohumlarını takasta paylaşırsınız artık. :D
|
Arkadaslar, yasadigim sehirde park ve bahceler de yalin katli,
katmerli, bodur her turlusunden renk renk goruyorum. Madem bu cicegin cok hayrani varmis, Sizin icin fotograflarini ceker eklerim. Gercekten de guzel civil civil bir cicek Zinnia. :) Saygilar... |
5 Eklenti(ler)
Zinnia...
|
5 Eklenti(ler)
Fotograflarin devami.
|
Neden böyle güzel ve alımlı bir çiçeğe Kirli Hanım Çiçeği ismi vermişler. Vereni kınıyorum. :p
|
Alıntı:
|
Yapraklarının yapışkan-pütürlü olmasından belki de?
|
Alıntı:
|
Hendekli bi komşu teyze var burda, oda şam tekkesi diyor :)
|
İyi günler, bu ayda zinnia tohumu ekilebilir mi? Ekilirse verim alınabilir mi?
Teşekkürler |
5 Eklenti(ler)
bahcedenn...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025