![]() |
Arkadaslar,KAHRAMANMARAS tan bir arkadasim,benden tohum istemisti.Lutfen ozelime adresini yazssin.Yazacak umuduyla silmistim mesaji.
|
Arkadaşlar bir zamanlar bendede vardı salyangoz istilası sırasında hepsini kaybettim bir daha almadım bunun değişik türleri var galiba ya da bendeki başka türdü çok değişikti en büyük farkıda kokulu olması ve çiçekleri daha küçük daha canlı renkteydi yapraklar burdakilerden daha uzun ve koyuydu
çiçeğin oyu çok uzundu sizce bu kirli hanımı başka bir cinsimi yoksa başka bir tür çiçekmi |
zinya kirli hanım
5 Eklenti(ler)
Zinya kirli hanım çiçeği
|
4 Eklenti(ler)
Sayın esracer;
Sizdeki renkleride çok güzelmiş. Çoğunluklada katmerli olmaları çok iyi. Bu yıl benimkilerde katmerli ve farklı renklerde. Büyük bölümünü büyükçe bir yuvarlak tarha diktim. Çok ta güzel oldu. Eklenti 238800 Eklenti 238799 Eklenti 238798 Eklenti 238801 |
Orhan Bey yuvarlak tarh çok güzel görüntü oluşturmuş.Çok renkli harika bir çiçek.Ellerinize sağlık.
|
Evet renkli zinya lar süper emeğinize sağlık.
|
Teşekkürler asbilgiç.
Teşekkürler esracer. Tohumdan yetiştirdiğim Zinyalari, 25' er cm aralıkla, iç içe geçmiş daireler içine, yine yaklaşık 25' er cm. sıra üstü aralıkla şaşırttım. Boyları uzayıp, yağmurla devrilmeler başlayınca, dış kenar çevresine, ince direk (sopa) çakıp, kalın iple (Urgandan ince!) çevirdim. Artık yıkılmaz oldular. Söylediğim gibi, gelecek yıl yine benzer bir öbek yapacağım. Belki, daire biçimide olmaz, kare olur.:confused: |
karede Güzel Olur bence iyi fikir.
|
Daha çok erken olmasına rağmen satın aldığım Zinnia Lilliput tohumlarını ektim. 9 Şubat Perşembe günü ektiğim tohumlar bu sabah 12 Şubat Pazar çimlenip kendilerini göstermeye başladılar. Bakalım az güneşli havalara rağmen yaşatıp çiçeklendirebilecek miyim. Balkonuma bir mini-sera yapmayı düşünüyorum.
http://www.adabahcem.com/wp-content/..._cimlendi1.jpg |
Sayın idurgun bu ekili tohumlar ısınan bir ortamda mı duracak?
|
Ekili tohumlar şu an içerideler. Evimiz kaloriferli. Pencerenin önünde büyümeye çalışıyorlar:
http://www.adabahcem.com/wp-content/..._cimlendi3.jpg |
Zinnianın İnternette renkleri canlı çiçekleri büyük boyları kısa (magellan, dreamland zahara) gibi türleri var. Bu türler Türkiyede yabulunmuyor veya çok az yerde binlik tohumlar (200 tl civarında) şeklinde var. Acaba nerede daha az tohum veya ucuz aynı renkte bulabiliriz? Herkese iyi günler
|
Bugün zinnia lilliputlarımı saksılara aldım. Torf-toprak karışımına, her saksıya iki kök diktim. Bundan sonra seramda olacaklar artık, içeriye almayacağım. Gelişimleri sitemde, buradan bakabilirsiniz.
http://www.adabahcem.com/wp-content/..._cimlendi5.jpg |
Sayın idurgun önceki resimdeki uzun formdan bu hale nasıl geldiler? Gömdünüz mü?
|
Köpük bardakta çimlenen zinniaları saksıya aldım. Fideler uzun olduğu için biraz derine diktim.
Bunlar da bugünkü halleri: http://www.adabahcem.com/wp-content/..._cimlendi7.jpg |
zinnia
Alıntı:
|
zinnia
1 Eklenti(ler)
Resimdeki zinnia ve yıldızları 20 şubattan sonra kaloriferli oda içinde ektim. Pencere kenarında kalorifer yanında çok uzadılar. Kökleri ağırlıklarını çekmiyor sanırım, yana yatma eğilimindeler.Bu halde acaba devrilip ölmeden yaprak çıkarıp olurlarmı? Kutudaki toprak yetersiz olabilirmi yüksekliği sizce ne olmalı
Teşekkürler |
Alıntı:
|
Aslında aceleci davranmasanız, Nisan ayında direkt yetişeceği (dış mekan, bahçe ) yere ekseniz daha iyi olur. Çimlenme oranı çok yüksek, hemen hemen hiç bakım istemeyen bir bitki Zinnia. Bir de Zinnia şaşırtmadan (yerini değiştirmekten) hoşlanmıyor. Ancak tek tohumu tek viyole ekerseniz ve kökünü hiç zedelemeden daimi yerine geçirirseniz sorun olmuyor. Kısaca derim ki aceleci davranıp boşuna kendinizi yormayın, hem daha fazla uğraşırsınız hem de kayıplarınız olabilir. Bir ay bekleyip tohumu doğrudan toprağa serpmek daha iyi sonuç verir.
|
|
petunya tohumu
arkadaşlar mart başında petunya yıldız marigold zinya ektim diğerleri büyüdü petunya hiç çıkmadı. Tohumu ekip üstüne yarım santim toprak örttüm. iyi ışık alan bir yer. ama geceleri soğuk acaba neden çıkmadılar?
|
Merhabalar arkadaslar..
Bu ay,zinniya elegance tohumlarini ekmis bulunuyorum.Ufak yogurt kap icine,torf icinde . Umuyorum iyi neticeler alirim.Gecen yil maalesef cikmadilar veya bir iki ciliz cikti ki onlari da saymiyorum.O zaman topraga ekmistim dogrudan. Daha sonra ,ciktiklarinda paylasirim.. |
Sayın sarigoz çimlendiği andan sonra daha serin bir yere alın ışık da olursa hiç sorun olmaz.Bu yılın tecrübesi
|
|
Bu resimdeki zinya mı acaba? Ben gecen hafta Genta marka tohumdan ektim, filizlendi ve 2 gündür pencerenin önündeler. 60 gün sonra hala çiçek açmamış mı oluyor??? Sabırsızlanıyorum ben ektiklerim bir an önce büyüsün ve çiçek açsın diye.
|
Alıntı:
Bu resim de son hali, tam 80. gün: http://www.adabahcem.com/wp-content/...04/zinnia1.jpg |
Sn. idurgun,
biraz daha büyüdükten sonra, ana ucu kesip atın ve yanlardan yeni sürgünler versinler. Böylece, çok sayıda dallanmış olur ve çok daha bol çiçekleriniz olur. Birde, yerlerinden sökün toprağı biraz karıştırın ve tekrar dikin. Böylece şaşırtma yapmış olursunuz. Daha iyi gelişirker. |
Alıntı:
Yaprak güzeli bakımı |
Ben de bu sene pek çok çiçek tohumu alıp ektim, en erkenciler zinnialar oldu. Çimlendikten sonra tohum sayısı çok geldiği için bir kısmını da apartmanın bahçesindeki kötü görünen açıklıklara şaşırttım. Bu aralar yağmurlar iyi gidiyor, sulamıyorum. Ama yağmursuz geçen günlerin ardından bir kontrol etmek gerekiyor sanırım. Sürekli de bu "kirli hanım"ların fotoğraflarını çekiyorum. Benimkilerin yaprakları daha açık ve burada gördüklerimden daha matlar. Acaba ben bir şeyi yanlış mı yapıyorum, yoksa türleri mi böyle?
|
Sayın Citysenyorita, buraya fotograf eklemeniz mumkun mu? Merak ettim benimkiler gibi mi? Benimkiler buradaki resimlerdekilere pek benzemiyor.
|
2 Eklenti(ler)
Sn. Cymbelina,
bu zinya fotoğraflarını az önce çektim. Uç alma ile ilgili bir soru sormuşsunuz. Burada yanıtlayayım, diğer arkadaşlar da uygularlar. Bunlar henüz 10-12 cm boydalar. Her bir fide, 20-25 cm arası bir boya ulaştıklarında, ana ucu en tepesinden kesiyoruz. Böylece, yanlardan daha çok dallanıyorlar ve daha çok çiçek oluyor. Eklenti 299195 Eklenti 299196 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sayın ayazkentli ve Sayın Citysenyorita, cevaplarınız ve fotoğraflar için çok teşekkür ederim öncelikle.
Ancak malesef benimkiler sizinkilere hiç benzemiyor:( Sizinkiler maaşallah ne güzel, sağlıklı ve büyümüş. Benimkiler böyle değil. Gövdeleri çok ince, yaprakları sizinkilerden çok küçük ve daha az yeşil. Fotoğraf koyamıyorum malesef:( Her ikiniz de acaba uç almayı uyguladınız mı bu resimdekilere? Ve bunlar şaşırtılmış halleri değil mi? Bir de süre olarak ne kadar oldu ilk tohum ektiginizden bu yana? |
Ben henüz uç alma yapmadım. 20-25 cm olduklarında uç alacağım.
Şu anda 17 cm kadar oldular. Büyük olasılıkla önümüzde'ki hafta uç alacağım. |
Alıntı:
Tohumdan yetiştirmeyi epeydir deniyorum ama uç alma bu seneki dersim olacak.:o Yukardan kaç cm. koparılır? Elle mi yoksa makasla kesmek mi doğrudur? Alınan uç yeniden ekilerek yetişir mi? Bu detayları bu yıl deneyimliyorum. |
Rica ederim. Ben kendiminkileri şaşırtmadım henüz. Tabii ilk çimlenmeyi soğuk katlama ile yaptığımdan çimlenen tohumları, saksıya geçirmeyi saymıyorum. Uç koparma işini daha önce denemedim.
Benim anladığım, direkt güneş almayan ama ışıklı bir yerde yaprakları büyüyor. Çok az ışık varsa o zaman boyları uzuyor ama yaprakları küçük kalıyor, kendilerini taşıyamaz olup devriliyorlar. İlk tohum ekme işini sanırım nisan ortasında yapmıştım. bu halleri 1 aylık halleri, 7-8 cm. Şimdi 10-12 cm kadar büyüyenler olmakla birlikte 3-4 cm olanlar da var. Bir ara üç gün evde yoktum, döndüğümde toprakları bayağı kurumuştu ama inanılmaz hızla büyümüşler. Bunun neden böyle olduğuna anlam veremedim. Alıntı:
|
Sayın ayazkentli ve Sayın Citysenyorita cevaplarınız için teşekkür ederim:)
Sayın Feriha'nın sorusuna ben de katılmış olayım, cevabı ben de merakla bekliyorum. Citysenyorita sanırım sizin dediğiniz şey oldu benimkilerde, ışık almayınca uzuyor demişsiniz ya. Ama sizlerinkine maaşallah. Güle güle büyütün ikiniz de. |
Merhaba
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim zinnialarım. Öğleden sonra güneş alıyorlar. Uç almakta geç kaldım. Çiçekleri uzun süre dalında kaldığı için emeğime değdi doğrusu. Bu saatten sonra da uç alma uygulanabilir mi? Ne dersiniz? Saygılarımla.[ATTACH][ATTACH]Eklenti 316588[/ATTACH][/ATTACH]
|
Sn. arıkuşu,
Uç alma yapabilirsiniz. Yerden 20-25 cm kadar kalacak şekilde, çiçeklerden aşağı'ya doğru başlayıp, ortalarda bir yerlerden kesin. Ama bence bu yıl bırakın böyle kalsınlar. Zaten sık ekildikleri için, sizinkiler yoğun görünüyorlar. Uç alma genellikle tek tek ve yanyana dikilen zinya fidelerinde, yoğunluk sağlamak için yapılıyor. Örneğin biberlerde de bu yöntem uygulanıyor. "Çok dal, çok biber ya da zinya çiçeği demek" strajedisi güdülüyor. |
Kesinlikle susuzluğa hiç tahammülleri yok.Hemen kırışıyorlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025