![]() |
3 Eklenti(ler)
Lupinlerim büyüyor. Üçüncü yaprakları çıkarmaya hazırlanıyorlar.:D
|
Maşallah sevgili Almira, bana verdiğiniz sözü unutmadınız değil mi :)
|
Alıntı:
|
Benim 3 tanecik çimlenen Lupin de öldü.
|
İlk yıl nazlı oluyorlar. Fideler bu bahar kalıcı yerlerine dikilirlerse gelecek yıl yazın çok güzel çiçek açarlar.
|
Sevgili Almira, üşütmesinler sakın, kıyamam ben onlara :)
Lupinleri aslında Sonbaharda ekmek gerekiyor yazın iyi çiçeklenmesi için, bu mevsimde ektiklerimiz bu sene açmayabilirler, deneyip göreceğiz. |
Merhaba,
Ben de 26.02.2010 da ektiğim lupinlerimin çimlenmesini bekliyorum. Torf, perlit karışımınına bir gün ılık suda beklettiğim tohumlar ne zaman çimlenir sizce? Tohumları ıslatmadan önce uçlarından biraz törpülemiştim. Küçük kaplarda bekleyen tohumları buzdolabı poşetlerine sarıyorum. Günde bir defa poşeti açıp hava almasını sağlıyorum. Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Alışveriş yaptığım tohum satan site bana hediye lupin tohumları yollamıştı.
Eklenti 134963 Lupin paketinde tohumları ekmeden önce 24 saat suda bekletin yazıyordu. Ben de dün akşam suya koydum, bu akşam da ektim. Tohumların sudaki halleri. Eklenti 134958 |
Ben de yaklaşık 4-5 gün önce, artık İzmir'de don da olmaz düşüncesiyle, bahçemde kalıcı yerlerine ektim lupin tohumlarını...
Yalnız önümüzdeki hafta soğuklar geliyor. :( Sizce herhangi bir önlem almama gerek var mı? Elimde ektiğim yerin üzerine serebileceğim dekoratif çam kabuklarından var. Donu engellemede etkili olur mu, yoksa tohumu oynatma ihtimalinden dolayı hiçbir şey yapmamak daha mı isabetli olur? |
Alıntı:
|
Teşekkürler Füsun Hn. Elimde bulunan küçük çam kabuklarıyla malçlama yaptım. Peki soğuklar bitince bunları kaldırmam gerekir mi? Filizlerin yukarı doğru çıkmasına bir engel oluştururlar mı?
|
2009'da tanışmıştım lupinle. Önceki sayfalarda resimlerini görebilirsiniz. Onları saksıda büyütmeye çalışınca öldüler. Ben 2 yıl sonra dün ilk defa tekrar lupin ektim. Çünkü yaprakları çok sıradışı üstelik gelişimi hızlı. Şu anda yeni bir eve taşındım daha doğrusu giriş kat aldım bir bahçesi var 25 m2. Zaten bu evi alışımın sebebi bahçesiydi. Kaç kez kazdırdım toprak getirdim ama istediğim gibi olmadı biraz alçak oldu toprak seviyesi. Toprak bulmakta getirmekte sıkıntı çektim. Bir de pahalı.
Şimdi ektiklerim: ACI BAKLA AŞK MERCANI KUDRET NARI ÇİN BİRŞEYİ İSMİNİ UNUTTUM ÇÖL GÜLÜ PEMBE BALON ÇİÇEĞİ :) Bahçeye fide olarak 3 tane tür diktim; DEVE DİŞİ NAR, KARA LAZ ÜZÜMÜ KOKULU, MANDALİNA. |
Güle güle oturun yeni evinizde.
Geçen sene ektiğim lupinleri yaşatamadım. Lodosta hepsi mahvoldu. Ektiklerinizin gelişimini paylaşın lütfen. Mandalina Karadeniz'de yetişir mi? Kolay gelsin.:) |
@Uzman16
:) Teşekkür ederim. Lupinler direkt güneş ışığına maruz kalınca kararıp gelişmesi yavaşlıyor hatta çekiyor. Hiç güneş görmeyince de aynı şekilde. Fakat gölge mi güneş mi derseniz kesinlikle güneş. Yarı gölgeden büyük zevk alıyor bu bitki. Mandalina konusunda evet yerli mandalina yerel pazarlarında çok var Karadeniz'in :) Yeşilimsiyken satılmaya başlanıyor ekşi farklı bir tadı var, olgunlaşsa bile. Yerli meyveler buruş buruş oluyor şekli şemali düzgün olmuyor ama yine de sağlıklı olduğu anlaşılıyor. Çünkü Karadeniz'de çoğu bahçesindeki hususi ağacı hasat edip pazara götürüyor 3,5 çuval :) Bunu da kadınlarımız yapıyor. Bende İstanbul Avcılar'da oturuyorum. Size de kolay gelsin,resimleri paylaşacağım. |
Bu arada çimlenme 15-70 gün diyor resimdeki etikette. Çok ilginç. Ben ektim 2.gün filizlendi. Ot kadar hızlı ama öyle oldu gerçekten.
|
Merhaba arkadaslar..
Bende bugun yerel pazardan,tohum saticisindan lupin aldim.Onun yaninda tohum dhalia Bu aksam suya koyacagim. Biliyorum biraz gec kaldim.Ama soguklar burda biraz uzun suruyor.O yuzden de baharin gelmesi de gec . Artik sansimiza.. Paketin uzerinde Lupin polyphyllus diye yaziyor Sayin Chotanaq,yeni evinizde gule gule oturun |
1 Eklenti(ler)
Sevgili sarıgöz'ün gönderdiği lupin tohumlarından sadece bir tanesini çimlendirmeyi başardım. O da çok yavaş büyüyor.
Eklenti 237559 |
Arkadaşlar bende Bu bikinin 10 kiloluk paketleri var isteyene AMARYLİS TOHUMUYLA 100 GR mını takas yapabiliriz.
|
Sayın bat-uhan lupin tuhumu karışık renkmi? benim Amarylis tohumu yok başka thomla takas dersen yapalım.
|
Selam..Sevgi hanim,yine sanslisiniz..Ben bir turlu cimlendiremedim.Veya baska bitki mi koydular pakete,cozemedim.Eger baska cicek cikarsa,sasirmayin derim.Umuyorum LUPIN dir..
|
Arkadaslar yaklasik dört yildir lupin yetistiren biri olarak yasadigim bir tecrübeyi paylasmak istedim birkac yil sonra bitki ölüyor ancak kiyisina kösesine düsen tohumlardan yeni bitkiler cimleniyor. Gecen yil sevgili jineop lupinlerim yokoldu deyince tarla faresi ya da dana burnu gibi zararlilardan süphelenmistik ama asil neden bitkinin birkac yil sonra ölmesi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben de simdi saksida yetistirme deneyleri yapiyorum. Önceden yetistirip istedigim yerlere ekebileyim diye. Sevgiler. |
Alıntı:
Sevgili çiçeksever70, ben de bugün lupin tohumlarımı saksıya ektim. Gelişmeleri burada paylaşırım. Sevgiler... |
Sevgili SDurul, sürekli saksıda büyütmeyi planlıyorsanız saksıya ekin. Kesinlikle oynatılmayı sevmiyorlar. Çok güzel çimleniyor. 3-4 yapraklı iken kendiliğinden ya da yer değiştirme sonraı kuruyorlar. Sevgiler.
|
2 Eklenti(ler)
Lupin deneyimin sonuclari... Kisin saksida cimlendirdigim lupinleri yaklasik on gün önce bahceye aktardim. Bugünkü durumlari böyle. Yasarlarsa gelismis hallerini de eklerim. Bahcemde yer gök lupin ama bu deneyi yapmamin nedeni orda burda cimlenenleri baska yerlere aktarabilmekti.
|
4 Eklenti(ler)
Göreselliğini çok beğendiğim lupin inatla yetiştirmek istediğim bir bitki. Daha önce tohumdan çimlendirmiştim, ama şaşırtma yaptıktan sonra yaşamamıştı. Bu kez köklü olarak buldum, aldım ve bazıları tuttu.
Bir tane tutsa da olur, pazarlık yapıyorum :D, gerçi kalabalık olarak gruplandırıldığında göresellik katlanır ama olsun, çiçeğini görebilmeyi çok istiyorum. |
Lupine nazlı, direkt yetişeceği yere ekin, sakın yer değişimi yapmayın yazarlar ya tıpkı Gardenya gibi abartıldığına karar verdim. 45 lik 3 viyole Lupin tohumlarını hiç suda bekletmeden ektim, üzerini şeffaf elbise poşetleriyle kapattım, bol güneş alan açık mekana bıraktım, 2 gün sonra çıkan şiddetli fırtınada 2 viyol tepetaklak oldu, tüm toprak poşete boşaldı.
Aldım kucağıma poşetleri, torfun içindeki yeşermeye başlamış tohumları yeniden torf doldurduğum viyollere ektim. Sonuç; hepsi filizlendi. Gerçek yapraklarını çıkardılar, artık kurtardılar diye üzerlerini açtım, nispeten rüzgar almayan bir köşeye kaldırdım. Derken, geçen haftaki fırtınada yine 2 viyolü tepetaklak olmuş topraklar bir yanda fideler bir yanda bahçeye dağılmış buldum. Yine viyollere yeni toprak doldurdum, toplayabildiğim kadarını yeniden diktim. Hatta yarısını da sağa sola bulduğum saksılara diktim. Sonuç; Yer değiştirilmesinden hoşlanmaz denilen fidelerin hepsi 4. 5. yapraklarını çıkarıyorlar, dimdik ayaktalar. Benimki zorunluluktan oldu ama biraz da deney olmuş oldu. Ve şimdi diyebiliyorum ki korkmadan tohumdan yetiştirebilirsiniz. Eğer tohumlarda bir sorun yoksa suda bekletmeseniz de 2-3 güne çimlenmeye başlıyor, ama yapraklarının toprak yüzeyinde görülmesi 1 haftayı buluyor. Bu sene değil ama seneye size 150 adet Lupinle göz ziyafeti çekmek istiyorum. :) Not: Bu sene 200 e yakın zambakla açılış yapacağım. :) |
Merhabalar Acibaklacicegi severler,
Kelebek calisi,cok guzel buymusler,Masallah lari var.. Gecen yil Lupin pk aldim ve bambaska cicek yetisti ve cok uzuldum...bu yil da aldim,ektim,umuyorum dogru tohumlardir. Bulundugum yer cok Kuzey ve Ilkbahar gec geldi diyebilirim, O yuzden yeni ektim.Dogrudan topragi verdim,.Arada yagmur ve gunes birbiriyle degisiyor burda.Bir bakimdan iyi,cunki yeni ekilen tohumlara yardimci oluyor. Umuyorum,ki dogru tohum cikar ve fotograflayip eklerim.. Hepimize bol sans..gule gule buyutelim ;) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025