![]() |
Alıntı:
Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Plumeria'larımda son durum
Bu yıl diktiğim 275 tohumdan 180 tanesi çimlendi , ne yapacağım bilemiyorum ama galiba hırs yaptım ??? Sevgiler Z.İlken |
2 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdiğim Plumeria'nın son durumu.
Çiçek yaprakları iyice uzadı ilk çiçeklerini göstermesi yakındır. Eklenti 419805 Eklenti 419806 |
sayın adneser maşallah çok bol çiçek tomurçuğu var ama yanılmıyorsam çok ufak saksıdalar bu saksılarda o kadar tomurcuğu besleyebilirmi?
|
Alıntı:
allah kolaylık versin ama üzülmeyin tek siz değilsiniz böyle hırsa kapılan internet bağımlığı gibi yakında çiçek bağımlılığı içinde tedavi önerirlerse şaşırmam. tedaviyide ciddi olarak düşünüyorum şahsen |
Alıntı:
Sayın can17can Şu sıra saksı değişimi yapabilirmiyim:confused: ve sorun olmazmı? Saygı ve selamlar |
Değerli arkadaşlar
Plumeria'lar (Tayland varyeteleri) konusunda 30 senedir çalışan işin erbabınca yazılmış bence en içerikli dökümana ulaşmak isterseniz Heliconia, Musa, Gingers and Plumeria wholesale * Heliconia Paradise sitesini ziyaret edip "Plumeria in Thailand, A Guide to 235 varieties, Jörg Pein, White Lotus Press,2112" kitabını sipariş edin derim. Sevgi ve saygılarımla Zafer İlken |
Elbette 2112 değil 2012 olacak !
|
5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yaz bahçeye diktiğim plumeria'lar, kışı sağlıklı bir şekilde geçirdiler.
Tohumdan yetiştimiştim. Çiçeklerini ne zaman göreceğiz bakalım ? Bolca sulandıklarını da ilave etmeliyim,kışı korumasız geçirdiler.:) |
Plumerialarınız çok güzel gelişmiş. Sulamayı hangi aralıklarla yapıyorsunuz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
hele ingilizceyse sizden deneyimlerinizi ve mümkünse çevirilerinizi bekliyoruz. |
Alıntı:
|
Sayın Can17Can
Kitabın tamamını çevirebilmek için telif ödemek (veya bir kısmını çevirebilmek için en azından yazarın iznini almak) gerek. Ülkemiz için bu ölçekte ilgilenecek kişi sayısı düşünülürse masrafa ve emeğe pek değer olmayacağını takdir edersiniz. Ancak ben kitabın "içindekiler" kısmını yazayım, eğer kendi probleminizle veya öğrenmek istediğinizle örtüşen bir kısım varsa o bölümü çevirmeye çalışayım. İçindekiler : 1) Giriş : Orijini ve Türleri Önemi 2) Plumeria'yı yetiştirebilmek için temel bilgiler Dikim ve Bakım Hastalıklar ve Zararlılar Büyütme, çiçeklendirme ve tohumlandırma Nerelerden satın alınabilir ? Ziyaret edilecek yerler 3) Tanımlamalar ve Plumeria Varyetelerinin özellikleri Tayland dilinde isimleri ve telaffuzları Plumeria Varyetelerinin detaylı tanımlamaları Ekler : ABD ve diğer ülkelerdeki varyeteler Plumeria ile ilgili kuruluşlar Bazı plumeria türlerinin büyüme huyları Türler ve renkler Sevgiler,saygılar Prof. Dr. Zafer İLKEN |
teşekkürler zafer bey
Büyütme, çiçeklendirme ve tohumlandırma bölümü öncelikli öğrenmek istediğim konu başlığı eğer ceviri imkanınız olursa plumeria sayfasını ziyaret edenlerden çok dua alırsınız diye tahmin ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sonunda Bodrum daki canlanıp güçlendi. Minyatür de olsa tomurcuğu da var. :D
|
Sn adneser,
Bu sene plumeriam tomurcukluyken hatta açmaya başladığı sıralarda kedim saksısına işedi. Mecburen değiştirdim, sorun olmadı hala açıyor. Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sn Verdoque umarım bir şey olmaz. |
1 Eklenti(ler)
15 gün sonra tomurcuklar bu hali aldı.
|
1 Eklenti(ler)
30 Temmuz da böyleydiler.Kokuları anlatılmaz yaşanır. Ne kadar mutlu olduğumu ancak siz ağaçlar.net dostlarım anlarsınız. :D
|
Arkadaşlar tohum sipariş etsem ne zaman dikebilirim?
|
Alıntı:
Hemen ekin, haziran-temmuz-ağustos en uygun zaman:) |
2 Eklenti(ler)
|
Sayın drhegeli plumerianız çok güzel açmış. Kokusu var mıdır?
Benim plumeriam da yapraklandı ama çiçek konusunda hiç umudum yok :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Değerli Plumeria dostları
Tohumdan yetiştirdiğim bir Plumeria 3. yılında çiçek verdi. Orijinali ile aynı türden çiçeklenmesi ise bir o kadar sevindirici. Varyetesi : Samoan Fluff Saygılar,sevgiler |
2 Eklenti(ler)
|
:)
4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Sayın dregeli çok güzel açmış plumerialarınız. Sizin tohum paylaşımınızdan gelen tohumlardan büyüttüğüm fidanlarımın resmini ekliyorum. Eklenti 436186 Bakalım ben çiçeklerini ne zaman görebileceğim. |
Sn drhegeli kokularından da bahsedebilir misiniz? Ben de yetiştirmek istiyorum ama karar veremedim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025