agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Plumeria (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/5352.htm)

Adalet Yağcı 25-11-2008 18:19

Hiç merak etmeyin sayın MSaygın, gerekirse battaniye örterim üzerlerine :D

günsu 27-11-2008 19:33

Sevgili Adalet Yağcı, bende aşağı yukarı sizinle aynı zamanda ektim ama benimkilerde maalesef henüz fiiz yok:(

Adalet Yağcı 27-11-2008 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günsu (Mesaj 323289)
Sevgili Adalet Yağcı, bende aşağı yukarı sizinle aynı zamanda ektim ama benimkilerde maalesef henüz fiiz yok:(

Sevgili Günsu, Mersin iklim bakımından Burdur'dan çok farklıdır.
Ayrıca ben tohum kaplarımı güneş neredeyse oraya taşıyorum.
Bu gün itibarı ile 14 tohumdan yalnızca 3 tanesi çimlendi, toprağının kurumasına izin vermeyin, sık sık fısfıslayın, tabi tohumuda çürütmeyin, gerisini doğaya bırakın, hiç merak etmeyin çok yakında bir gün size çığlık attırır.

pupayelken 01-12-2008 18:15

Plumeria **** KKTC deki adıyla fitne,burada çok yaygın.Ben geçen kış dalından kopararak, yaklaşık on tane kadar diktim.Hepside tuttu ve iki tanesi yazın çiçek açtı.Gördüklerimin hepsi beyaz ortası sarı renkte çiçek açıyor.Pembe açandan da bulup satın aldım fakat o daha çiçek açmadı.Bu iki rengin dışında, özellikle gökkuşağı renginde çiçek açanını bulabilme şansım var mı?

Günüm 01-12-2008 18:28

Biz sizdeki renkleri bile bulabilmiş değiliz sevgili pupayelken.

günsu 01-12-2008 22:21

Sevgili adalet yağcı sizin son mesajınızdan sonra, pulmerialarımı, gündüz pencere önüne gece kaloriferpeteğinin üzerine koydum sıcağı sevdiğini düşünerek...ve istenen sonuç;) altı tohumumdan şimdilik üç tanesi çimlendi:)

günsu 01-12-2008 22:28

Sn pupayelken siz ne güzel çiçeklerini görebildiniz bakalım biz ne zaman görürüz.
Gülegüle büyütün.

Adalet Yağcı 02-12-2008 08:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günsu (Mesaj 325425)
Sevgili adalet yağcı sizin son mesajınızdan sonra, pulmerialarımı, gündüz pencere önüne gece kaloriferpeteğinin üzerine koydum sıcağı sevdiğini düşünerek...ve istenen sonuç;) altı tohumumdan şimdilik üç tanesi çimlendi:)

Sevgili Günsu;
14 tane Pulmeria tohumundan 11 tanesi çimlendi, geriye kalan 3 tanesini çürütmüşüm :( sağlık olsun.
Merak etmeyin, birer ikişer her gün çimlenmeye devam edeceklerdir.
Benimkiler 2. yapraklarını veriyor, on gün sonra yapraktan gübrelemeye başlıyacağım.
Bu mevsimde tohum çimlendirebilmek bir başarı kutluyorum sizi, tabi kendimide :cool:

günsu 02-12-2008 11:15

Teşekkür ederim,:)bende sizi kutlarım, özellikle kaloriferpeteğinin faydası olduğunu düşünüyorum belliki sıcağı çok seviyor.
Sakıncası yoksa kullanacağınız gübrenin ismi nedir:confused:

Adalet Yağcı 04-12-2008 22:46

Sevgili Günsu, son mesajınıza cevap yazmamışım, Ben NPK içeren gübreleri kullanıyorum.
Vilmorin tercih ettiğim marka.

Sebahattin Sargın 05-12-2008 14:35

2 Eklenti(ler)
Çok sevdiğim ve büyük bir özenle baktığım plumerialarıma son zamanlarda bir şeyler oldu. Büyümesi yavaşladı, yapraklarda ağlar oluşmaya başladı ve yapışkanlıklar oluştu.

Eklenti 54957
Eklenti 54958

Sizce bunlar nedir, nasıl başederim?

denizakvaryumu 05-12-2008 14:53

Ağ varsa kırmızı örümcek vardır.Ev yapımı ilaçlarla bir deneme yapın derim.

lerdemir 05-12-2008 15:18

Bence öncelikle mekanik mücadele uygulamalı. Plumerianın yaprakları az sayıda ve görece az nazik olduğu için su altında ve/veya yumuşak bir bez ile yaprakların alt ve üstlerindeki zararlılar öncelikle uzaklaştırılır; ondan sonra da ev yapımı ilaçlar uygulanarak daha iyi netice elde edilebilir.

Ben su altında elimle temizledikten sonra, bir de arap sabunlu temiz bulaşık süngeri ile tüm yaprakları hem alttan hem üstten iyice bir silmiş; sonra da ilaç uygulamıştım. Tek uygulamada sorun çözülmüştü.

Mücadelede başarılar :)

Sebahattin Sargın 05-12-2008 15:20

Çok teşekkür ederim arkadaşlar hemen uygulamalara geçiyorum...

Sevgiler ;)

MSaygin 05-12-2008 15:31

Muhtemelen kırmızı örümcektir, benimkine de dadanmışlardı.
Şimdi de yapraklar hep sararıp kuruyor, hepsini elimle kırdım, yapraksız bıraktım, bir süre sonra da içeri alacağım.

İlginçtir, bir haftadır da acaip karasinek çekiyor.Yapraklarının üstünde bir sürü karasinek oluyor her baktığımda.Kırmızı örümcek varsa ona geliyorlardır diyeceğim ama bilemiyorum.

Sebahattin Sargın 05-12-2008 15:36

Sararan ve ağ olan yaprakları bende koparıyordum, sonra yeni sürgünler çıkıyordu. Fakat bu örümcekler iyice artmaya başladı, birazdan Lerdemirin uygulamasını deneyeceğim. Gelişmeleri en kısa zamanda paylaşacağım.

Sevgiler ;)

tolgahann 14-12-2008 21:45

2 Eklenti(ler)
Benim plumeriam da hızla gelişiyor.:)

Sevtap 19-12-2008 01:45

Benim tohum dan büyüttüğüm 4 pulmeriam dan sadece biri yan dallar verdi toplam 5 tane daha birinci yılında ,boyu yaklaşık 50 cm kadar acaba bu yıl çiçek verirmi?

Adalet Yağcı 19-12-2008 09:13

Ben de bu gün yarın tohumdan yetiştirdiğim pulmerialarımı küçük saksılarına ayıracağım artık.
Bu gün tohumu ekeli 32 gün oldu, tam 11 tane, hepsi de çok sağlıklı görünüyorlar, her gün onları dışarı çıkartıyorum, akşama kadar bırakıyorum açık havada.
4-5 günde bir de yapraklarına seyreltilmiş NPK püskürtüyorum.

Adalet Yağcı 19-12-2008 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şaziment (Mesaj 332344)
Benim tohum dan büyüttüğüm 4 pulmeriam dan sadece biri yan dallar verdi toplam 5 tane daha birinci yılında ,boyu yaklaşık 50 cm kadar acaba bu yıl çiçek verirmi?

Sevgili Şaziment, biraz korkutmayı deneyin bence :D işe yarıyor.
"Çiçek açmazsan seni keserim, söker atarım, boyundan posundandamı utanmıyorsun" gibi.

Süha Şendoğan 19-12-2008 09:36

Gece kalorifer peteği üzerine koyma fikri benimde aklıma yattı tohumları ekeli 1 hafta oldu henüz bir hareket yok.

Adalet Yağcı 19-12-2008 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 332410)
Gece kalorifer peteği üzerine koyma fikri benimde aklıma yattı tohumları ekeli 1 hafta oldu henüz bir hareket yok.

Bir iki güne kadar size Merhaba diyeceklerdir, meraklanmayın.

Sevtap 24-12-2008 02:01

Sayın Adalet hanım çok şekersiniz ;;;)) bende hemen şaşırtma gibi bişey söylüyorsunuz sandım oh derken anladım tamam sabah ilk işim pulmeria ma kızmak olacak hatta bunu size ithafen yapacağım ' adalet teyzen gelip yapraklarını yolmadan .........çiçek açacaksan aç '
Bi de açıyormu? korkarım valla , sevgiyle olun , teşekkürler

Adalet Yağcı 24-12-2008 11:21

Sevgili Şaziment, eskiler hep böyle yaparlarmış, hatta başka bir hikaye anlatırlar, Ceviz vermeyen ağaçları hamile bir bayana taşlatırlarmış.
Ben bu sefer Orkidelerim için tam tersi bir şey yaptım, bir tane çiçek dalı vermişti, yalvarıp yakarıp rica ettim, şimdi bir çiçek dalı daha verdi :D

günsu 27-12-2008 10:09

1 Eklenti(ler)
Plumerialarım :)

Eklenti 57233

günsu 27-12-2008 10:13

Sevgili adalet hanım benimde şikayetçi olduğum bir orkidem var iki yıldır açmıyor:(yarından tezi yok sizin yönteminizi deniyeceğim:)

Adalet Yağcı 27-12-2008 10:53

Hemen deneyin sevgili Günsu, tam çiçek mevsimindeler.
Bu arada Pulmerialarımız yaşıt görünüyorlar, benimkiler de sizin fotoğraftaki kadar oldular.

günsu 28-12-2008 00:28

Evet sevgili adalet hanımcığım birkaç gün arayla olsa gerek :)

Süha Şendoğan 01-01-2009 12:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 332427)
Bir iki güne kadar size Merhaba diyeceklerdir, meraklanmayın.

Adalet hanım,
Dediğiniz gibi tohumlardan biri kalorifer üzerinde çimlendi şu an 2-3 cm boya erişti.

Adalet Yağcı 01-01-2009 13:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turco (Mesaj 338846)
Adalet hanım,
Dediğiniz gibi tohumlardan biri kalorifer üzerinde çimlendi şu an 2-3 cm boya erişti.

Gözünüz aydın, şaşırtma için baharı beklemenizi tavsiye ediyorum, on gün önce şaşırttığım fidelerim biraz huzursuz.

Çok da dikkat etmiştim, şimdilik bir kayıp var dilerim arkası gelmez.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025