![]() |
Hiç merak etmeyin sayın MSaygın, gerekirse battaniye örterim üzerlerine :D
|
Sevgili Adalet Yağcı, bende aşağı yukarı sizinle aynı zamanda ektim ama benimkilerde maalesef henüz fiiz yok:(
|
Alıntı:
Ayrıca ben tohum kaplarımı güneş neredeyse oraya taşıyorum. Bu gün itibarı ile 14 tohumdan yalnızca 3 tanesi çimlendi, toprağının kurumasına izin vermeyin, sık sık fısfıslayın, tabi tohumuda çürütmeyin, gerisini doğaya bırakın, hiç merak etmeyin çok yakında bir gün size çığlık attırır. |
Plumeria **** KKTC deki adıyla fitne,burada çok yaygın.Ben geçen kış dalından kopararak, yaklaşık on tane kadar diktim.Hepside tuttu ve iki tanesi yazın çiçek açtı.Gördüklerimin hepsi beyaz ortası sarı renkte çiçek açıyor.Pembe açandan da bulup satın aldım fakat o daha çiçek açmadı.Bu iki rengin dışında, özellikle gökkuşağı renginde çiçek açanını bulabilme şansım var mı?
|
Biz sizdeki renkleri bile bulabilmiş değiliz sevgili pupayelken.
|
Sevgili adalet yağcı sizin son mesajınızdan sonra, pulmerialarımı, gündüz pencere önüne gece kaloriferpeteğinin üzerine koydum sıcağı sevdiğini düşünerek...ve istenen sonuç;) altı tohumumdan şimdilik üç tanesi çimlendi:)
|
Sn pupayelken siz ne güzel çiçeklerini görebildiniz bakalım biz ne zaman görürüz.
Gülegüle büyütün. |
Alıntı:
14 tane Pulmeria tohumundan 11 tanesi çimlendi, geriye kalan 3 tanesini çürütmüşüm :( sağlık olsun. Merak etmeyin, birer ikişer her gün çimlenmeye devam edeceklerdir. Benimkiler 2. yapraklarını veriyor, on gün sonra yapraktan gübrelemeye başlıyacağım. Bu mevsimde tohum çimlendirebilmek bir başarı kutluyorum sizi, tabi kendimide :cool: |
Teşekkür ederim,:)bende sizi kutlarım, özellikle kaloriferpeteğinin faydası olduğunu düşünüyorum belliki sıcağı çok seviyor.
Sakıncası yoksa kullanacağınız gübrenin ismi nedir:confused: |
Sevgili Günsu, son mesajınıza cevap yazmamışım, Ben NPK içeren gübreleri kullanıyorum.
Vilmorin tercih ettiğim marka. |
2 Eklenti(ler)
Çok sevdiğim ve büyük bir özenle baktığım plumerialarıma son zamanlarda bir şeyler oldu. Büyümesi yavaşladı, yapraklarda ağlar oluşmaya başladı ve yapışkanlıklar oluştu.
Eklenti 54957 Eklenti 54958 Sizce bunlar nedir, nasıl başederim? |
Ağ varsa kırmızı örümcek vardır.Ev yapımı ilaçlarla bir deneme yapın derim.
|
Bence öncelikle mekanik mücadele uygulamalı. Plumerianın yaprakları az sayıda ve görece az nazik olduğu için su altında ve/veya yumuşak bir bez ile yaprakların alt ve üstlerindeki zararlılar öncelikle uzaklaştırılır; ondan sonra da ev yapımı ilaçlar uygulanarak daha iyi netice elde edilebilir.
Ben su altında elimle temizledikten sonra, bir de arap sabunlu temiz bulaşık süngeri ile tüm yaprakları hem alttan hem üstten iyice bir silmiş; sonra da ilaç uygulamıştım. Tek uygulamada sorun çözülmüştü. Mücadelede başarılar :) |
Çok teşekkür ederim arkadaşlar hemen uygulamalara geçiyorum...
Sevgiler ;) |
Muhtemelen kırmızı örümcektir, benimkine de dadanmışlardı.
Şimdi de yapraklar hep sararıp kuruyor, hepsini elimle kırdım, yapraksız bıraktım, bir süre sonra da içeri alacağım. İlginçtir, bir haftadır da acaip karasinek çekiyor.Yapraklarının üstünde bir sürü karasinek oluyor her baktığımda.Kırmızı örümcek varsa ona geliyorlardır diyeceğim ama bilemiyorum. |
Sararan ve ağ olan yaprakları bende koparıyordum, sonra yeni sürgünler çıkıyordu. Fakat bu örümcekler iyice artmaya başladı, birazdan Lerdemirin uygulamasını deneyeceğim. Gelişmeleri en kısa zamanda paylaşacağım.
Sevgiler ;) |
2 Eklenti(ler)
Benim plumeriam da hızla gelişiyor.:)
|
Benim tohum dan büyüttüğüm 4 pulmeriam dan sadece biri yan dallar verdi toplam 5 tane daha birinci yılında ,boyu yaklaşık 50 cm kadar acaba bu yıl çiçek verirmi?
|
Ben de bu gün yarın tohumdan yetiştirdiğim pulmerialarımı küçük saksılarına ayıracağım artık.
Bu gün tohumu ekeli 32 gün oldu, tam 11 tane, hepsi de çok sağlıklı görünüyorlar, her gün onları dışarı çıkartıyorum, akşama kadar bırakıyorum açık havada. 4-5 günde bir de yapraklarına seyreltilmiş NPK püskürtüyorum. |
Alıntı:
"Çiçek açmazsan seni keserim, söker atarım, boyundan posundandamı utanmıyorsun" gibi. |
Gece kalorifer peteği üzerine koyma fikri benimde aklıma yattı tohumları ekeli 1 hafta oldu henüz bir hareket yok.
|
Alıntı:
|
Sayın Adalet hanım çok şekersiniz ;;;)) bende hemen şaşırtma gibi bişey söylüyorsunuz sandım oh derken anladım tamam sabah ilk işim pulmeria ma kızmak olacak hatta bunu size ithafen yapacağım ' adalet teyzen gelip yapraklarını yolmadan .........çiçek açacaksan aç '
Bi de açıyormu? korkarım valla , sevgiyle olun , teşekkürler |
Sevgili Şaziment, eskiler hep böyle yaparlarmış, hatta başka bir hikaye anlatırlar, Ceviz vermeyen ağaçları hamile bir bayana taşlatırlarmış.
Ben bu sefer Orkidelerim için tam tersi bir şey yaptım, bir tane çiçek dalı vermişti, yalvarıp yakarıp rica ettim, şimdi bir çiçek dalı daha verdi :D |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili adalet hanım benimde şikayetçi olduğum bir orkidem var iki yıldır açmıyor:(yarından tezi yok sizin yönteminizi deniyeceğim:)
|
Hemen deneyin sevgili Günsu, tam çiçek mevsimindeler.
Bu arada Pulmerialarımız yaşıt görünüyorlar, benimkiler de sizin fotoğraftaki kadar oldular. |
Evet sevgili adalet hanımcığım birkaç gün arayla olsa gerek :)
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi tohumlardan biri kalorifer üzerinde çimlendi şu an 2-3 cm boya erişti. |
Alıntı:
Çok da dikkat etmiştim, şimdilik bir kayıp var dilerim arkası gelmez. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025