![]() |
Evet Nida hanim,sabah sefalarinin tohumlari cörek otundan biraz daha büyük.Aksamsefalsi tohumlarida minik el bombasi seklinde siyah ve cok sert ve üzeri pütür pütür.
|
Elinde tohum olmayanlar arkadaşlar yazın etrafınıza bakının derim. Park, bahçe, yapı market ve otel girişlerinde bir sürü oluyor. Bir kökten bir avuç tohum çıkıyor. Tohumları bir yapı marketin önünden topladım. Bende tohumları ektim. Bakalım sonuç ne olacak...
|
Benim tiktiğim tohumlar sabah sefası tohumu olabilir o zaman. Yanlız paketin üzerinde gece sefası yazıyordu ve çiçekleri akşam sefası çiçeğine benziyordu, bakalım ne çıkacak. Gerçi 2 gündür çimlenmelerinden kuşku duymaya başladım.Çünkü Ankara'da hava yine soğudu. Tohumları direkt toprağa diktiğim için tereddüt etmeye başladım.Umarım çimlenir ve gelişirler.
|
Geçen yıl ebruli renginden bir tek tohumu dikmiştim.İnşaat nedeniyle tohumlarını alamamıştım.Ama olduğu gibi yere dökülmüş.Şimdi görseniz o kadar çok çıkmış ki...Biraz daha büyüsünler başka yerlere de alacağım..Gece çok güzel kokuyorlar..
|
Ben de edindim bu muhteşem çiçeğin tohumlarından.. 24 saattir suda bekliyor. Aksilik olmazsa birazdan da torfa ekeceğim. Bakalım kaç günde fide verecek...Selamlar...
|
Arkadaşlar merhaba,
Ben de 5-6 gün önce bir avuç akşam sefası tohumunu bahçeye diktim ve beklemedeyim. Gün aşırı veya 3 günde bir suluyorum. İlk filizleri görmek için kaç gün beklemek gerekiyor, bilgisi olan var mı? Bir de, sulama sıklığı doğru mu sizce? Selamlar... |
Benim ektiğim tohumlar çimlendi.2 parmak kadar büyüdüler...
|
Arkadaşlar bu bitki gölgeyimi güneşimi sever 1 aya kadar yeni yerlerine alacağıım.Çıkmaz diye çiçekli saksının birine ekmiştim.Çıktılar.Renkleride yavru azı ve pembeydi.
|
leprikon, filizleri görünceye kadar toprağı devamlı nemli tutmak çimlenmeyi hızlandıracaktır.
Benim bahçeye direkt ektiğim tohumlardan güneşi daha fazla görenler 10 cm kadar büyürken, gölgede kalanlar daha yeni çimleniyorlar. Sonuçta kimi geç te kalsa hepsi çimlendi. |
1 Eklenti(ler)
3 Martta ektiğim tohumlar filizlendi ve böyle oldular;
Eklenti 37220 |
Bende komşundan fidan alıp dikmiştim.Sanırım tutmuşlar en kısa zamanda resimlerim. Limon çok güzel olmuş. Çiçeklerinide görmek dileğiyle...
|
Sağolun Olay9. Bir çok yere dikmiştim, gölgede olanlar daha küçük ama firesiz hepsi çıktı.
En çok akşam üstü açan çiçeklerinin kokusunu seviyorum. Her tür kokulu çiçeği seviyorum :) |
Bu çiçeği sizlerle sevdim ben. Umarım büyütüp çiçeklerinide görürüm Limon. Bitki yetiştirip büyütmek tutku oldu bende...
|
2 Eklenti(ler)
Bilindik renkler ama benim elimdekilerde bunlar:rolleyes:
|
Olsun bence şahaneler. Güle güle büyütün.
|
Bu yıl,nasıl olsa akşam sefası tohumları kolay bulunuyor diyerek umursamadım ve akşam sefasız kaldım:(acaba bu mevsimde diksem verim alabilirmiyim
|
Tubay tohum zor çıkıyor. Benim nisanda ektiğim fideler anca büyüdü...
Tohum daha geç olur diyorum. |
Olay9 teşekkürler.Zaten tohumda yok elimde artık seneye kaldı.
|
Arkadaşlar torf nedir?Bilgi verirseniz çok sevinirim...Benim de yaklaşık 25 günlük akşam sefam var boyu 10 cmyi geçti.Çok hızlı büyüyorlar...
|
Kök çürüntüsü sanırım. Kendi ağırlığından 20 kat fazla su emebilen özelliğe sahip.
|
Tohumları dağıttık.Bu sene dikmeyi unutmuşum,belki dökülenler çıkar diyordum.Fakat hiç çiçek çıkmadı.Sabah sefası gibi değilmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Bahar başında teyzem bana geldi,elime bir kaç tohum tutuşturdu gider ayak..Trakya tarafında çoğu çiçeğe yerel isimler verilmiş.Bu çiçeğe de ZEVZEK diyorlar...:p
Ben de bahçeye sepeledim onları,akşam vaktiydi,tohumları ekmekle uğraşamadım o an... Daha sonra unuttum ben bu tohumları.Onları attığım yeri daha sonra kazdık,taş maş dizdik...Taşların üzerlerine sedum falan yerleştirdim ben.Sedumların altına güzel kara bir toprak dökmüştük.O kara topraktan sürekli ayrık otuna benzeyen değişik yabani otlar çıktı durdu..İnatla yoldum,inatla çıktılar...Büyümelerine hiç izin vermediğim için neye benzeyeceklerini de bilmiyordum tabi... Ben hala uyanmış değilim tabi bu durumdan...Yoldum durdum...Ama şimdi resimlere bakıyorum da bunlar akşamsefasının fideleriymiş.:( Haftasonu teyzeme gittim Tekirdağ'a...Resimdeki çiçeği görünce pek beğendim,tohumunu istedim...Bana onun tohumundan verdiğini söyledi.Ben de ektiğimizin yerin şeklini değiştirdiğimiz için çıkmadıklarını söyledim. Sevgili Limon'un 70 numaralı mesajındaki resmi görünce,kafamı taşlara vurasım geldi..:(:mad: İnanamıyorum kendime ya... |
4 Eklenti(ler)
Akşam Sefacılar nerdesiniz? Mis kokulu Sefalarım bu akşam itibariyle bol açmaya başladılar. Ne kadar güzel kokuyor değil mi? Çok arsız diye değer verilmeyen bir çiçek ama ben çok seviyorum. Boyları 1 metreyi geçmeye başladı.
Eklenti 43623Eklenti 43624 Eklenti 43625Eklenti 43626 Tohumları taaa İzmir'den gönderen Hfz hanım'a tekrar çok teşekkür ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
1 ay kadar önce ektiğim akşamsefalarını, ilk yapraklardan sonra çıkan yaprak çifti görününce saşırttım ve şimdi bu boyuttalar. Tohumlar çok kolay çimlendi, 3-4 günde toprak yüzeyine çıktılar. Burada yazlar çok uzun olduğu için belki sonbahar ortalarına doğru açabilirler diye düşündüm, açmazlarsa kışın içeride tutacağım.
Eklenti 44061 |
Sevgili Nariel bence sonbahar ortasına kalmadan çiçeklenir.Çünkü çabuk yetişen bir bitki.
|
İzmir dönüşü hala yaşıyor olurlarsa :p iyice büyük saksılara geçireceğim. Sevgiler..
|
2 Eklenti(ler)
tek tohumdan neler çıktı:p
|
Son resimdeki akşam sefasının futbol maçı izlemeye gitmiş gibi bir hali var:D
|
Evet sevgili Nihal,bana da oğlumu hatırlatıyor;) Oğlum bunu ve GS gülünü çok seviyor:)
|
Hocam merhaba.
resımdekı aksam sefasının tohumundan bana gonderırmısınız mmektupla rıca etsem.selamlarımla |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025