agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Lisianthus (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4327.htm)

kgursan 21-08-2011 00:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 849786)
Ekimde açsın diye bu güzel çiçeğe nasılda kıyacağız bilmem.

Kıymak zorunda değilsiniz ki! Tercih meselesi. Bence de bırakın üzerinde solana kadar kalsın. Çiçekleri geçince kesin.

kgursan 21-08-2011 00:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tturt (Mesaj 849792)

Sn tturt., Fotolar güzel ama merak ettim, renkler ile bilgisayarda oynandı mı? Yani pembe ve mor (ilk ve son foto) çok koyu renkli çıkmış ,doğal rengi bu değil diye düşünüyorum.

Güler 21-08-2011 23:34

Sayın kgursan, benim lisiler de çok güzel açtılar. Birarada bol bol yoğun çiçekli olmaları çok hoş bir mazara sergiledi.

Sizin vasıtanız ile tanıdığımız bu güzel çiçeği çok sevdik. İnşallah seneye de bol bol tedarik edebiliriz.

Teşekkür ederim.

tturt 22-08-2011 08:36

3 Eklenti(ler)
Sayın Kgursan,

Hayır renklerle oynanmadı. Bu fotoğraflar baldızımın yeni aldığı profosyonel makine ile zoom lens kullanılarak çekilmiştir. Renkler birebir orjinal halidir.

Lisianthuslar ev halkınça çok rağbet gördü seneye sizden fide talebim artacak.

Hafta sonu çektiğim lisianthuslardan fotoğraflar.

Eklenti 242044

Eklenti 242045

Eklenti 242046

Benol Hazaroğlu 22-08-2011 10:24

Makine var, makinecik var demek ki.
Ben çekimlerimden hiç memnun değilim.

Benol Hazaroğlu 23-08-2011 11:31

Lisianthus fideleri

1 Eklenti(ler)
Sayın kgursan

Bu aralar siteye pek giremiyorsunuz ama inşallah bu mesajımı görüp bana yardımcı olursunuz.

Bu fidelerin tohumları Ocak ayında dikilmişti. Ancak bu kadar olabildiler. Daha fazla sabredemeyip şaşırttım. İnşallah yaşatırım. Yardımınıza ihtiyacım var.

1.Saksılara biraz sık şaşırttım 2. bir şaşırtma daha yapabilirmiyim?
2.Bahara kadar hangi koşullarda saklamalıyım?
3.Kökleri biraz zayıf geldi bana Algo vital veya Roa veya roa plus kullanabilirmiyim?
3.Çok küçükler yağmur altında bırakmayacağım. Ne sıklıkla sulamalıyım?

Ocak'tan beri büyük sabır gösterdim, kendimi sınıyorum ve yaşamalarını çok istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Benol Hazaroğlu 23-08-2011 11:32

1 Eklenti(ler)
Şaşırttıklarım.

Benol Hazaroğlu 23-08-2011 11:34

1 Eklenti(ler)
Çok minik. Sizin gönderdiklerinizin kökleri çok gelişmişti.

Benol Hazaroğlu 23-08-2011 11:39

1 Eklenti(ler)
Saymadım ama 50 tane var galiba.

acemifüsun 23-08-2011 12:25

Sevgili Benol hanım lisileri tohumdan bu duruma getirmek büyük başarı, ellerinize sağlık:)

kgursan 28-08-2011 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 851539)
Sayın kgursan

Bu fidelerin tohumları Ocak ayında dikilmişti. Ancak bu kadar olabildiler. Daha fazla sabredemeyip şaşırttım. İnşallah yaşatırım. Yardımınıza ihtiyacım var.

1.Saksılara biraz sık şaşırttım 2. bir şaşırtma daha yapabilirmiyim?
2.Bahara kadar hangi koşullarda saklamalıyım?
3.Kökleri biraz zayıf geldi bana Algo vital veya Roa veya roa plus kullanabilirmiyim?
3.Çok küçükler yağmur altında bırakmayacağım. Ne sıklıkla sulamalıyım?

Ocak'tan beri büyük sabır gösterdim, kendimi sınıyorum ve yaşamalarını çok istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Benol hanım, çok güzeller. Sabrınızı tebrik etmek gerekiyor.
Bu fideler bundan sonra kökleri kuvvetlenecek. Resimlerde flaş parlama yapmış, beyazlıklar görülüyor ama sanırım flaştan. Ama buna benzer beyazlıklar olursa "Mildiyö" olabilir ve biz Previcur kullanıyoruz, ama siz de ne ilaçlar var bilmiyorum.

Dikim aralıkları normal görünüyor (sanırım 10 cm vardır) ve bu fideler Kasım gibi çiçeklerini verebilir . Bence uç alma YAPMAYIN. Bol güneş alsınlar, sulama normal olmalı, haftada 2-3 yeter sanırım. Havalar da serinlemeye başladı. Çok hafif bir gübre (azotlu veya 15 15 15 vb ) olabilir verirseniz gürbüzleşir ama çok az dozajda.

Hastalıklar (Küf, botrytis, mildiyö vb) gelmez ise seneye rahat kalır.

Kolay gelsin.

Benol Hazaroğlu 28-08-2011 12:32

Çok teşekkür ederim Kamil bey. Başardım diye ben de çok sevinçliyim. Parlaklık flaştan sadece gölgede tutuyordum güneşe alayım. Seneye sağ salim çıkarlarsa çok mutlu olacağım.
Elimde deniz yosunu algovital var birde roa onları kullanmayı düşünüyorum.

kgursan 29-08-2011 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 853687)
Sayın kgursan kışın içeri alsak seneye tekrar filizlenirmi benim geniş çatı katı varda orada kışlasa tekrar yazın şenlenebilirmi

İçeride ışık yetersiz kalabilir, don olayı dışında soğuk havalar pek zarar vermiyor. ama tabi ki korunmasında yarar var. İçeride bol ışık alan bir yer uygun olabilir.

aclimm 29-08-2011 21:03

Merhaba

Öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum.Bu güzel siteyi bir süredir takib etmeme rağmen yeni üye oldum.
Doğayla , bahçeyle ve çiçeklerle uğraşmanın ne büyük bir zevk olduğunu geç keşfedenlerdenim maalesef.Doğanın başka bir parçası olan hayvanları deli gibi sevmeme rağmen nedense bitkiler aleminden hep uzak kaldım.Ne büyük bir kaybımın olduğunu ancak anlayabildim.
Uzatmadan bu lisianthus çiçeğine olan hayranlığımıda belirtmeliyim sizlere.Forumda okuduğum ve gördüğüm kadarıyla Kamil Bey sizlerle çok güzel fideler paylaşmış , fakat görüyorum ki fideleri ancak mayıs ayında temin edebilmekte kendisi.
Bahçeyle yeni uğraşmaya başlamış olan benim heyecan ve sabırsızlığımı tahmin edebilirsiniz.Üstüne burcumun verdiği sabırsızlığıda hesaplarsak bu çiçek için resmen ölüyorum:)
Oldukça zor bir iş olduğunu bilmeme rağmen lisianthus çiçeğini tohumdan yetiştirmeyi denemek istiyorum.Ve bu konuda elinde fazla tohum bulunan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

Bu kadar uzun yazdığım için affedin:)

Gülbeşeker 01-09-2011 00:20

lisilerin çiçekleri geçtikten sonra seneye öldürmeden yaşata bilmemiz için ne tür bir işlem yapmamız lazım sadece kuruyan çiçekleri koparıp sulamaya devam edip seneye yaz gelmesinimi bekleyelim

kgursan 04-09-2011 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker (Mesaj 854361)
lisilerin çiçekleri geçtikten sonra seneye öldürmeden yaşata bilmemiz için ne tür bir işlem yapmamız lazım sadece kuruyan çiçekleri koparıp sulamaya devam edip seneye yaz gelmesinimi bekleyelim

Mildiyö, külleme gibi hastalıklardan hastalanmazsa seneye rahat kalır. sadece don dan korumak yeterli soğuk hava fazla etkilemiyor.

tekomusti 09-10-2011 06:36

merhaba lisianthus tohumu arıyorum nasıl bulabilirim lütfen yardım edin saygılar

Hakkı Şen 09-10-2011 11:50

1 Eklenti(ler)
İkinci kez açan sadece mor renk oldu..Ama ilk açtıkları gibi değil, oldukça cılızlar.

acemifüsun 09-10-2011 17:16

Yine de çok güzeller Hakkı bey, ellerinize sağlık:)

ilksenozturk 10-10-2011 07:23

benim geçen yıl açmamış iki kök lisim bu sene ikinci kez açmaya hazırlanıyor, geriden geldiler ama öne geçtiler. bu senekileri de çiçekleri geçince budadım, dipten bolca sürgün verdiler.

kgursan 12-10-2011 18:22

Yerini sevmişler . kökleri dolayısıyla üstleri çalışıyor. yeni gelen sürgünler kasım cıvarında belki açarlar.

ilksenozturk 13-10-2011 13:50

açtı iki tane daha ama malesef rüzgardan pek yüzleri gülmedi. ama olsun, sonbahara girerken çok iyi geldiler

Benol Hazaroğlu 23-10-2011 11:01

Sayın kgursan

Benden kurtuluş yok sanırım. Tepelerini 2. kez koparttığım lisianthuslarıma dadanan tırtıl mıdır? Zirai donanıma götürsem yaprakları anlarlar mı? Bana kolay bulabileceğim bir ilaç öneriniz olabilir mi?
Saksıda yetiştirdiğim yeni fidelerde bu oluşum yok. Sizden gelenlere dadandı bu böcekler. Bunlar toprakta.

Benol Hazaroğlu 23-10-2011 11:15

3 Eklenti(ler)
Durum budur.

kgursan 23-10-2011 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gülbeşeker (Mesaj 854361)

Sevgili Gülbeşeker. Büyük Geçmiş olsun. 2 saattir haberleri izliyorum. Van da İnşallah bir zararınız olmamıştır.

kgursan 23-10-2011 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 872280)
Durum budur.

Benol hanım., Yeşil kurt veya diğer tırtıllar Ağustos-Kasım arası Lisilere çok zarar veriyorlar ve bunları öldüren bir ilaç da bilmiyorum. yani her zehirli ilaç ile ölmüyorlar.

Bunlar muhtelif kelebeklerin yumurtalarından çıkan tırtıllar. Toprağa düşüyorlar ve geceleri yaprakları yiyip besleniyorlar daha sonraki dönemlerde pupa ve kelebek olacaklar.

Üzgünüm bir ilaç öneremiyorum. Gözle takip etmeye çalışın ve gördüklerinizi öldürün???

sındırgılı 23-10-2011 19:46

Benimkiler, cok gunes gormekten pek yasayamadilar........ Gerci, onlarin haricinde hic bir sey yasamadi....Bu sene hava sartlarina ne oldu ?

kgursan 25-10-2011 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 872452)
Benimkiler, cok gunes gormekten pek yasayamadilar........ Gerci, onlarin haricinde hic bir sey yasamadi....Bu sene hava sartlarina ne oldu ?

Sn sındırgılı çok güneşten bitki (lisianthus) ölmez. Ölümün sebebi başka olmalıdır. Kök gelişmemiş, yeterli sulanmamış veya aşırı sulanmış, kökler çürümüş vb. olabilir.

hanndan 27-10-2011 10:36

Bu güzelliklerin tohumunu nerden bulabiliriz.Yapay çiçek gibi duruyor.

kgursan 28-10-2011 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 873424)
Bu güzelliklerin tohumunu nerden bulabiliriz.Yapay çiçek gibi duruyor.

Tohumundan zor yetişir ama kısmet olursa Nisan ayında fidelerini yapar göndeririz tabi isterseniz. Parola NİSAN ayı.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025