![]() |
1 Eklenti(ler)
Kamil Bey tabiiki daha iyi. Geçen yıl arkadaşların bahçelerde yetiştirdiklerine imrenirken, bu yıl saksıda açtılar. Birkaç kayıp oldu ama açanlar onları unutturdu.
Bu beyaz açan geçen yıldan kalan fidelerden. Bir dal üzerinde sürüyle tomurcuk var, çiçeklenme bitmedi daha yeni başladı. Sırada bir çok tomurcuk var. Şimdilik renklerini tahmin edemiyorum, ilk tercihim lavanta ve pembe olsa da renk çok da önemli değil yaşasın ve açsınlar yeter. İnşallah onları gelecek yıla da taşırım, olur mu dersiniz ? Bu güzel mor da bu gün açtı. çok teşekkürler kazandırdığınız için. Alıntı:
|
Çok güzeller Vildan Hanım, bu güzellik için beklenir işte. Benim şampanya tomurcukta, bekliyorum.
|
Bilumum hayvanlardan köpekti kuştu derken kalan 2 fidem tomurcukta ben de çoookkkkk mutluyum...
Oysaki hiç özenmeden yoğurt kabına ektiğim fideler beni şaşırttılar çiçeklensin resim koyacağım... |
Alıntı:
|
Sayın kgursan;Gönderdiğiniz fideler bugün elime ulaştı.Sanırım kargoda gecikme oldu.Tatilde olduğum için forumu takip edememiştim.Özelinize mesaj atmıştım ama forumu inceleyince buradanda yazayım dedim.Sayın hozatında dediği gibi birçok yerden aldığımız fidelerde kuruyabiliyor.Bu olayda sizin hiç payınız yokki hata bizim.Aksine siz bizi bu güzelliklerle buluşturmakta arcılık ederek yeterince emek harcıyorsunuz.İnce düşünceniz için teşekkür ederim.Mahcup ettiniz bizi.:)
|
1 Eklenti(ler)
lisianthus
Sene başı ekilen tohumdan lisianthuslar |
Çok güzel sn tuta, tebrik ederim. Sabırlıymışsınız. Kaç tane tohum ekmiştiniz acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 30 adet fideyi 3 arkadaş bölüşüp saksılara dikip, balkonlarda tuttuk. Bir iki adet dışında pek kaybımız olmadı. Bahçelere diksek yağmurlardan bu kadar şanslı olmayabilirdik.
Bu arada farklı koşullarda yetiştirmenin etkilerini görme şansımız oldu. - Daha önce de dendiği gibi fazla sulama yapılan ve nispeten az güneş ışığı alan yerde büyümeyi yavaştı. - Bol güneşli ve cam balkon nedeniyle daha sıcak balkonda daha hızlı büyüdü. - Renklere göre büyüme hızları da farklı. kgursan'a teşekkürler. Eklenti 161085 |
Lisianthus
Alıntı:
5 renk sıçak seraya ektim Saksılara ve bahçenın muhtelif yerlerine100 adet civarında kaldı şu an yanlız mor açtı kısa ve uzun 2 çinsti Kanada menşeli Selamlar |
3 Eklenti(ler)
Kamil beye çok teşekkür ederim, gönderdiği lisilerle bahçem şenlendi.
Eklenti 161092 Eklenti 161094 Eklenti 161095 |
Üff ya çok güzeller. Bende 10 gündür evden ayrıyım. Hepsi tomurcuklanmaya başlamışlardı. Umarım pazartesi ye kadar açıp geçmiş olmazlar...
|
Açıp geçmezler Orkun 'cuğum eve gittiğinde hepsini açmış göreceksin. Geçen hafta tek tük açıktı, şimdi grup halinde topluca açıyor, mutlaka yetişirsin.
|
3 Eklenti(ler)
İlk lisim açtı, hemde ölümle kalım arasında. Boynunu bükmüş yaprakları sararmış.Ama yine de açtı.Diğer 4 tanesi de, bugün yarın acacak gibi.
Kamil hocamızın gönderdiği ikinci lisileri, saksıya diktim gelişim şimdilik iyi. |
2 Eklenti(ler)
Kamil bey ,gecen yıl sizden aldığım lisiler toprağa tohum saçmış ve birkaç fide oluşmuş.
Cok hızlı geliştiler ve cok boylandılar, uç almamıştım. Yanılmıyorum değil mi, bunlar lisi:) |
*** arkadaslar bu lisyantus fidelerini nerden bulabilirim cok güzelmis hosuma gitti
|
Alıntı:
|
Vildan Hanım, Fatoş Hanım, Sevgili Cemo, harikasınız, gözümüz gönlümüz açıldı sayenizde. Her rengi diğerinden güzel, bakmaya doyamıyor insan. Çiçek ömrünün uzunluğu ise en büyük avantajı.
Bu sene ben başarısızım ama geçen yıl Vildan Hanım'a ve anneme verdiğim bitkilerin bu yıl harika çiçekler açmasına çok seviniyorum. Demek geçen kış çok sert geçmese bizim bahçedekiler de bu yıla sağlam geleceklerdi. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama bazı marketlerde saksıya dikilmiş olarak satılabilir, belki oralarda bulabilirsiniz. |
Alıntı:
|
Daha küçük fotosu vardı bulamadım ,onda cok benziyor. Şimdi azman gibi oldu bu iki kök.
Bekleyip göreceğim o zaman. |
Maalesef yabai bir ot türü Cemo. Geçen yıl ben de ektiğim bir tohumdan çıktı sanarak çiçek açmasını bir ümit bekleyip, yeşil kısmı neredeyse 1 metre kadar uzadıktan sonra toplu iğne başı kadar açan beyaz çiçeklerini görünce hayal kırıklığı yaşamıştım. Ama yine de sökmeyin siz, bakalım nasıl olacak? Lisianthusun gövde yapısı ve yaprakları daha narin oluyor, bu bitki güçlü gövdeli ve kalın yapraklı oluyor, benzerliği yaprak renginden kaynaklanıyor.
|
Sevgili Limon, ot cıkarsa ne gülerim , komedi gibi:))
Gecen yıl lisiyi diktiğim yerde cıktığı için, bende söküp ön balkon altına güneşe getirdim ve gözünün içine bakıyordum::)) |
Alıntı:
|
lisianthus
1 Eklenti(ler)
lisianthus
|
3 Eklenti(ler)
Evet sevgili Cemo, Üçüz Çiçeği onlar. O da çok güzel oluyor.
Arkadaşlar Lisileriniz çok güzel olmuşlar. Benim geçen yıldan kalanlar da çok güzel açtılar. Balkonda, saksıda ve sıcaklara rağmen. Kamil Bey bizlere bu sevinci yaşattınız ya Allah da sizi sevindirsin. Eklenti 161311 Kesme çiçeklerde gördüğümde çok beğenirdim ama bu bambaşka birşey. Hani Lalegül demişler ya aynen öyle; hem lalenin hem de gülün güzelliği ve asaletini bir çiçekte görebiliyorsunuz. |
2 Eklenti(ler)
Bir hafta sonraki halleri daha da güzel.
|
2 Eklenti(ler)
Kamil Bey hiç üzülmeyin. Bunlar da bu yılkiler. çiçeklerini görebileyim diye uç bile almadım.
Yaşamaları bile benim için yeterli. Eklenti 161327 Bonusları da balkonuma çok yakıştı:o. Çok teşekkürler Eklenti 161326 |
Fatmacım, geçen yıldan kalanlar sanki daha canlı çiçek açmış gibiler.
|
Fatma ablacığım Lisiantuslar çok güzeller gerçekten. Umarım bu yılkilerde biran önce çiçeklerini gösterir:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025