![]() |
Alıntı:
|
Sayın k gursan lisiantuslar tek yılık bitkimi ben okuduklarımdan cok yılık oldugunu cıkardım fakat eken arkadaşlar tekrar yeniden sipariş veriyor kafam karıştı :D benide unutmasınız umarım istanbul havasında tek yılıkmı oluyor beyazlarından yetiştirmek cok isterim.
Saygılarımla |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahçede ve saksıda lisiantus eken arkadaşlar, çiçekleriniz şu anda ne durumda ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Diğerlerini söküp saksıya almıştım, onlar da ölmemişler ama hiç keyifleri yoktu, bahçede olanı denemek amaçlı bırakmıştım. |
Alıntı:
Bu bahar bol bol lisianthus yetiştirin bizlere, bu sene öğrendik seneye telef etmeyiz. |
Alıntı:
|
Benim saksılardaki lisilerim de kısa sık yapraklı ve hepside gayet iyi görünüyor.
Hepimizinkiler kışı atlatacak inşallah. |
Almadığıma pişman oldugum tek çicek oldu,bütün yaz sırayla açmış güzellikleri seyrederken pişmanlıgım birkat daha artı neyseki telafisi mümkün.Sabırsızlıkla baharı bekliyorum;)
|
Benimkiler çiçeklerini bile göremeden rahmetli olduğu için bir daha bu çiçeği eve almayı düşünmüyorum.İçim acıyor. Onları sizlerin bahçesinde seyredeceğim.
|
Sayın Kgursan, bizim lisilerimizi ektiniz mi?
Bir ay sonra fidelerimiz hazır olacaklar mı? |
Alıntı:
|
Çok sevindim sayın kgursan.
|
Arkadaşlar
Lisianthusun çiçekli kalma süresi ne kadar? Ben de ekmeyi düşünüyorum. |
Çiçeklenme süresi çok uzun sevgili Uzman16, açmaya başladılarmı Ekim sonuna kadar çiçekli kalıyorlar, her çiçek de yaklaşık 20 gün dalında kalıyor.
|
Kapalı balkonda kışı geçiren benimkilerden biri şu anda tomurcuklu. Çiçeğe döner mi bilmem.
|
Alıntı:
|
ÇOk güzeller tam gün İzmir güneşine dayanırlar mı?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim çimlendirdiğim lisentuslar.:D Tohumları sevgili Jineop göndermişti. Çok sayıda çimlendi ancak büyük çoğunluğu öldü. Kalanlar bana yeter.
|
Ben de dün sevgili Jineopun gönderdiği lisi tohumlarını ektim, bakalım neler yaşayacağız?:)
|
Bahar geldi mi ? :) satışı ne zaman başlar acaba Sayın kgursan
|
Alıntı:
|
Sayın kgursan hocam;
Benim saksıdaki lisianthuslar, uyanıp boylanmaya başladılar. Onları kesip kısaltmak( tepelerini kırmak) gerekiyor mu? |
Alıntı:
Yukarıya doğru yükselen dallar (boylanan) çiçek verecek, yanlarına destek verecek çubuk dikip ip vs. ile bağlamanız (toplamanız)gerekebilir. Fazla uzayınca dallar yana yatabilir. Tepeleri kesilmeyecek. Kolay gelsin. |
Değerli arkadaşlar., Lisianthus fideleri için siparişleri alabilirim. Ancak bir sorun var çözemedim. Satış bölümünde başlık açamıyorum. Dün ve bu gün uğraştım bir sorun varmış?? ama nedir bilemedim. "Bize ulaşın" ile yöneticilere ulaşmaya çalıştım ama olmadı. Sanırım yakında çözülür.
Sonuç olarak bu yıl fideler erken gelebilecek (Sanırım Nisan sonu gibi). Başlığı açabilirsem siparişlerinizi ve kargo adreslerinizi oradan bildirirsiniz. Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Kenan Bey en son gönderdiğiniz lisiler kışı atlattılar. Ancak toprağa yapışık gibiler. Ne dersiniz, bu görünüme göre büyüyüp çiçeklenme ihtimali var mı ?
|
Sevgili Vildan
Benim lisilerde de durum bu, yapışıp kaldılar bi büyüme yok:( Sn kgursan, yeni siparişler için beklemedeyiz. |
Alıntı:
|
Lisiler 2 sene çiçek açtıktan sonra ölüyor mu?
Yani mantar vs.olmasa bile 3.sene artık çiçek açmaz mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kamil Bey,
Saksı ekimi nasıl olmalı? Saksı büyüklüğü, fide sıklığı, toprak karışımı, güneşli balkon mu ister? |
Sevgili jineop'un şu resmindeki lisianthus'u tek kök mü? Eğer öyleyse tepesi alınmış da mı böyle dallanmış?
Bir de bu resimdeki dolu dolu görüntü çok hoşuma gitti. Tepelerini almasak ama 10-15cm arayla sık sık eksek bu görüntüye ulaşabilir miyiz? Çünkü 20 gün geç çiçeklenmesini hiç istemem. Kendisine sormak isterdim ama sanırım mesaj yazamıyor. :( |
Jineop nasıl yaptı bielmem ama kendi deneyimime göre, tepe budaması yapmanızı tavsiye ederim. Açma sürelerinde çok ta fark olmuyor, en fazla 2 hafta. Çok merak ediyorsanız 1-2 tanesini bırakın ama gerisini muhakkak budayın.
Benim geçen seneki favori rengim Koyu Mor. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=481 KGürsan Bey'in tavsiye ettiği gibi 15 cm. aralıkla dikmiştim. Oldukça gür bir görüntü oluşmuştu. Uzun süre çiçekli kalıyor, açan bir çiçeğinin ömrü çok uzun. Arkadan yeni tomurcuklar da gelince her gün renk cümbüşü oluşuyor. Geçen yıl kaçıranlar fırsatı kaçırmasınlar derim, bu güzelliği yakından görmelisiniz... http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20047 |
Alıntı:
|
Sevgili limon, çok teşekkür ederim. Bu çiçeğe ilk sizin resimlerinizle vuruldum zaten. O nedenle tecrübeleriniz benim için çok önemli. :)
Alıntı:
Bu durumda anlaşıldı, tepe budaması yapıyorum. :) Teşekkürler :) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025