![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Dağıtım başlığına yazıyorum. :D |
https://docs.google.com/spreadsheet/...hl=en_US#gid=2
Sn. Cegabo, tohum takas bankasına gönderdiklerimden bir miktar kalmış. |
Merhaba.. Geçen yaz köyden haseki tohumu bulmuştum. On gün önce ektim hala bir gelişme yok. Haseki tohumları ne kadar zamanda yeşerir ? Acaba tohumlar çürümüş olabilir mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tohum takas bankasından gelen haseki tohumlarını çimlendiremedim:(. Özellikle Güler hanım'ınkilerden istemiştim, mor beyazlıya ve bordo beyazlıya baylıyordum. Şubatın 16 sında ektim halâ tık yok. Çimlenme şansları varmı acaba halâ? Daha önce buradan bir komşumdan bulduğum haseki tohumlarını, eylülde ekip buzdolabında üç hafta bekletip çıkarttıktan iki hafta sonra çimlenmeye başlamışlardı ama renkleri nasıl katlımı yalın kat mı hiç bir fikrim yok.
|
Ben de acele edip bir hafta önce diktim.. Fakat nisan sonu mayıs gibi dikilmesi öneriliyorumuş.. Henüz havalar belli bir sıcaklığa ulaşmadı.. İç mekânda tekrar deneyeceğim..
|
Merhaba, tohumlarınızın çimlenmediğini sanarak yanılıyorsunuz, hiç beklemediğiniz bir anda bir yerlerden çıkarlar. Çimlenme oranı çok yüksek . Sonbahar dikimlerinde baharda çiçeklerini görebilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
|
Eee sakdag ne diyeyim ben size :)) Demek ki dikim zamanıyla ilgili bir sorunumuz yok.. Jineop'un dediği gibi beklemeye devam.. :)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba. Ben de hasekilerim çürüdü mü çıkmıyorlar tohumdan diyordum ama biraz sabırlı olmak gerekiyormuş. 8-9 adet yeşerdi , tohumlar zaten azdı. İnşallah fire vermeden fidan olurlar.
Sayın sakdağ resimdeki sevimli hasekilerinizin arkadaşı bitkinin adını öğrenebilir miyim.Uzun etli yaprakları var ve kırmızı renk çiçek açıyorlar diye biliyorum ama adını bilmiyorum. |
Alıntı:
Ben de dün öğrendim adını ;) Delosperma cooperi, sanırım benim ki pembe açanı... |
2 Eklenti(ler)
Haseki küpesi tomurcukları...
|
Maşallah; çok güzel büyümüş. Yetiştirmek isteyip te sahip olamadıklarımdan bir güzellik. Tohum aldım ama çimlendirmeyi beceremedim.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ben fotoğrafladığım haseki küpesini dört yıl önce tohumdan çimlendirerek elde etmiştim. Çimlendirme tecrübem çok zayıf olmasına rağmen, bu çiçeği tanımadan, tamamen bilmeden üç kök elde etmeyi başardım. Bu yıl üçüncü kez çiçeklenmeyi göreceğiz. Seneler geçtikçe daha sağlık ve güç kazandığını belirtmeliyim.
İlgimi çeken başka bir konu şudur, çiçekten geçip tohuma döndükten sonra, tohum podlarını toplamıyorum ve çiçeğin üzerinde bırakıyorum. Bu sene ta ki geçtiğimiz ay yeşil yapraklanma belirtileri başlayınca, eski kurumuş dalları temizlerken, hala çiçek podunun üzerinde tohumlar olduğunu gördüm. Tabi bozulmuşlardı. Ne yazık ki tohumlar kendiliğinden saçılıp, çimlenmediğinden yeni haseki küpeleri elde edemiyorum. Geçenlerde ithal köklü haseki küpesi satışına rastladım ve hemen aldım. Toprağa aldım, yaşarlarsa sevineceğim. Köklü olanların tutma olasılığı yüksek gibi görünse de, hastalıksız ve güçlü bir bitki olup olmadığından tam olarak emin olamıyorum. Mini serada öndeki ikisi haseki küpesi, arkadakiler lupin. |
Alıntı:
Sadece bir kök büyük, bir kök de hiç gelişmeyen H.küpesi var, ikisi de aynı ortamda diğeri neden gelişmedi bilmiyorum. Sevgili Jineop'un tavsiyelerine uyacağım, Sonbaharda bir çok yere tohum ekeyim, gelecek bahara hazır olsun. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba benim miniş hasekilerim de maşallahı hakkediyor. Çok yavaş büyüyorlar. Kapalı terastan balkona açık havaya gölgeye çıkardım .Bir bozulma yok. Çiçeklerinin zerafetinden ayrı bir büyüleniyorum. Yaşatabilirsem seneye inşallah çiçeklerini de göreceğim.
Bir tanıdığım geçen sene tohum vermek istemişti ama bu sene geç kaldım herhalde. Onun bahçesinden 5-6 cm büyüklükte haseki fidanlarını alıp saksıya diksem olur mu? Tutarlarsa onlarda mı seneye açacak ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu hafta sonu çok güzel rengarenk hasekileri olan tanıdığımıza gideceğim inşallah fide alırım. Geçen seneden hatırladığım sarı, beyaz ,mor , pembe renkler vardı ama hepsinin rengini tam hatırlayamıyorum. |
Sn. Rana+miraç, rengi ile size süpriz yapacaklar o zaman, bu da daha heyecan katıyor değil mi insana?
Çimlenme başarılı gerçekleşmiş, çok güzel ve sağlıklı görünüyor fideler. Kolaylıklar dilerim. |
Alıntı:
|
:D
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Haseki küpelilerimin tohumlarını Güler Ablam ve ardabora göndermişti. Sağolsunlar:)
|
5 Eklenti(ler)
Açan ve açmaya devam eden hasekiler.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da, hazır ithal paketler içinde köklü olarak satılan haseki küpelerinden. Biri hariç üç tanesi yaşam belirtisi göstererek hayata tutundu.
Umuyorum ki, kökleri kuvvet alana kadar hastalık ve zararlı ihtimaline karşı şanslı olurlar ve seneye çiçeklerinin ne renk olduğunu görme mutluluğunu bana yaşatırlar. Bu tür ithal bitkiler, ithal edildikleri ülkeden buraya gelene dek yollarda uygun koşullarda muhafaza edilse bile, gümrük depolarında uzun süreler bekleyebiliyor. Daha sonra da mağaza raflarına gelmeden önce, sayım için bir müddet bekliyor. En son olarak da benim satışa çıktığından haberim olana kadar, mağaza rafında beni bekliyor. Kısacası, yaşaması ihtimali şansa kalıyor bu şekilde. Yine de her sezon bu tür bitkilerden almadan duramıyor, yaşatabilir miyim diye düşünmeden edemiyorum. |
5 Eklenti(ler)
Hasekilerin tomurcukları patladı...Bu bahar başında bir kaç kökü hediye ettim, elimde hangi renkler kaldı bilmiyorum. Sonbaharda tohum ekmek lazım, yoksa hasekisiz kalacağım bu gidişle...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025