![]() |
Alıntı:
|
Teşekkürler Güngörcüğüm:)
|
1 Eklenti(ler)
2010 da tohumdan yetiştirdiğim haseki küpeleri.
|
Sevgili Güngör çok sağlıklılar, ellerinize sağlık:) Hasekiler çok güneşten hoşlanmıyorlar sanırım, doğru mu?
|
bende tohumdan geççen yaz ekmiştim ama hala çiçek açmadı busene açacağı kesinmi acaba mrakla bekliyorum
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
efletunlar açmaya başladı,bir kök bordo beyaz hasekim vardı,ortalıkta görünmüyor,sanırım birilerine vermişim,üzüldüm göremeyince...
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene ektiğim tohumlardan, ancak bu bahar çimlenen haseki küpem. Büyüklüğü bahçeye geçirmek için erken mi?
Eklenti 214819 |
1 Eklenti(ler)
Bu da bizim bahcemizin guzeli:D
|
3 Eklenti(ler)
eflatun olanlar resimlerde mavi çıkıyor,oysa renk tonu çok hoş...
ikinci resimdekinin alt yapraklarını çok beğeniyorum,eflatun gibi... son resimdeki de farklı bir haseki,tek kök var...geriye mürdüm rengi haseki ile bordo-beyaz haseki kaldı.bordo-beyaz olanların hepsini birilerine verdim diye düşünmüştüm ama minik bir kök kalmış...onlar da açarsa haseki mevsimini kapatırız :)) |
Hımmm, sarı olanı ne kadar güzelmiş. Bende sarı ve kırmızı karışık var, ama bu tek sarı çok daha güzel.
Aman tohum almayı unutmayın. |
Güler hanım,aslında bu sarı değildi,geçen yıl krem rengi açtı,bu sene sarı oldu ne hikmetse..alırız tohumunu inşallah...
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 215226
Sonunda açtı... Benimkinin çiçek yapısı yukarıdakilerden oldukça farklı. Sevgili Ardabora, belirttiğiniz süre çok da kısa değilmiş :) |
vay maşallah pek güzel sevgili kiraz,güle güle açsın :))
haseki gibi bir güzelliğin bir ay kadar açması bana çok kısa geliyor yahu...keşke tüm yaz çiçekli kalsa.... |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
son iki renk hasekim de açtı. sarı olan büyüdükçe kreme döndü,yapısı diğerlerinden farklı.. haseki mevsimini kapatıyoruz böylece... |
arda bey benim hasekilerim henüz açmadılar tomurcuk bile vermedi acaba hala açma ümidi varmı tohumları geçen sene dikmiştim temmuz ağustos ayında çıkmışlardı ama kışı kapalı balkonda geçidi oyüzdenmi açmıyorlar acaba
|
sevgili uzman16,dejavu... :p
sayın gülbeşeker ardabora benim oğlumun ismi,benim adım Vasfiye :)) seneye çiçek açar artık çünkü çiçeklenme zamanı geçti.hasekiler ikinci yılında çiçekleniyor. |
Sarılarım.
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim sarılar, Güler hanım, bu sarıdan isterseniz tohum gönderebilirim sevgiler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
yerine almanızda fayda var. Büyüdükçe yer değiştirmekten hoşlanmıyor. Sevgiyle... |
biliyorum henüz zamanı değil ama 10gün önce haseki küpesi tohumu ektim. ama hala çıkmadılar:( güneşli ve camın iç tarafında duruyorlar. çıkacaklar mı çok merak ediyorum..
|
Alıntı:
|
bu çiçeğin gösterişli halini oldum olası sevmişimdir. sayfayı gezince gaza gelip ekeyim dedim işte :) geçen yılın tohumlarıydı, saklıyordum.bir şey olmamıştır herhalde.
|
Ben de aşağı yukarı 1 ay kadar önce tohum ekmiştim (hercai menekşeler ile birlikte) hercailerde yeşermeler başladı ama hasekilerimde hiç hareket yok. Acaba hiç dokunmazsam seneye filizlenirler mi acaba ? Çok merak ediyorum !:(
|
onur şengün sanırım nisan mayıs gibi dikmeniz gerekiyordu..
|
sayın arda bora elinizde haseki tohum varmı acaba varsa gönderebibirmisiniz
|
3 Eklenti(ler)
En son mesajımda 10 adet tohum ekmiştim iç mekandaki saksının içine. Hiçbir şey çıkmadı, derken onları ümidimi kesip unutmuştum. 4 ay sonra 2 fidecik çıkageldi saksının kenarından...
Elimde kalan diğer tohumları da bunlar bozulmuş herhalde deyip atacaktım. Hadi balkondaki şu kiraz ağacının dibine serpeyim, belki bir mucize olur dedim. Şimdi kiraz ağacımın dibi haseki küpesi fideciği dolu. :) Bunca kar kış buz gördüler, şu minnacık halleriyle meydan okudular resmen. Ağaçların, asmaların buz tutup ölmesine rağmen , şu 2 yaprakcıkların yaşama tutunması gerçek bir mucize değil midir? Bu arada bu çiçeğin tohumlarının kışlaması gerektiğini sonradan okumuştum. Farkında olmadan bu işlemi yapmış olmuşum... :) Tohumlarımı 2 sene önce bir tanıdığımdan almıştım, rengini bile hatırlamıyorum ama katlıydı galiba.. Eklenti 272100 Eklenti 272101 Eklenti 272102 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025