agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Bodrum papatyası (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3927.htm)

Khan 16-04-2017 18:57

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, 3 gün önce bauhausdan 3 saksı aldım, evin içindeydi çiçekleri coştu ama bugün keyifsiz görünce dışarı aldım hemen. 2-3 saatte kendilerini bıraktılar pörsüdüler. Ne yapmak gerekir acaba? Fazla/az sulama ile alakalı olabilir mi?

ParlakYıldızlar 21-04-2017 15:53

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim Syn;Mücevher Calisi'dan gelen bodrum lu kızlar gelişim çok hızlı değil ama ben sabirliyim.
Seride fidelendigi bilgisini okumuştum,bu sıralar havalar malum ama içeri almadım bitkinin ritmi bozulur diye,bilmem yanlısmi yaptım. Teşekkürler. Syn:Mücevher Çalısı.

Eelif 13-05-2017 08:50

Benim bodrum papatyamın taç yaprakları kurumaya ve dökülmeye başladı. Yanlış yapmış ne olabilirim?

Zekiye 19-09-2017 23:19

1 Eklenti(ler)
Mart ayında elimdeki çiçek tohumlarını dikmiştim ama hangi çiçeğe ait oldukları konusunda hiç fikrim yoktu. Bir tanesi bodrum papatyasıymış meğer. Yeni ögrendim. 4 adet kök var, üzerinde tomurcuklar başladı, bir tanesi açtı. İnşallah kışı zayiatsız atlatırız. Ankara geçen kış olduğu gibi -15 lere düşmezse :)Eklenti 657565

Batı Rüzgarı 01-11-2017 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekiye (Mesaj 1518302)
Mart ayında elimdeki çiçek tohumlarını dikmiştim ama hangi çiçeğe ait oldukları konusunda hiç fikrim yoktu. Bir tanesi bodrum papatyasıymış meğer. Yeni ögrendim. 4 adet kök var, üzerinde tomurcuklar başladı, bir tanesi açtı. İnşallah kışı zayiatsız atlatırız. Ankara geçen kış olduğu gibi -15 lere düşmezse :)Eklenti 657565

ankarada dışarda dayanacağını sanmıyorum. ankara -15 den daha düşük sıcaklıklar görebiliyor... o yüzden içeri almanız lazım... yoksa ölür.

İber35 02-11-2017 09:32

1 Eklenti(ler)
Bugün işyerimdeki küçücük bahçeye diktiğim bodrum papatyalarınla ilgilendim biraz.2 Kasım a geldiğimiz halde hepsi oldukça gür ve üzerlerinde çiçekler var.Anlayamadığım tek şey ise şu.Bahçeye bir kırmızı bir beyaz olarak dikmiştim ama nedense beyaz olanlar yokoldu sanki.Gönderdiğim resimlerde de göreceksiniz hemen hemen hepsi kırmızı çiçek açmaya başladı.Aklıma tek gelen şey kırmızı renk çiçek açanlar baskın karakterli olup beyaz olanı sindirdi.başka birşey de gelmiyor aklıma.Kış bitimine doğru budayıp aralara farklı renkte olanlardan alıp dikmeyi düşünüyorum.

ParlakYıldızlar 07-11-2017 12:59

1 Eklenti(ler)
Sayin;Mücevher Calisi'ndan gelen bodrum papatyasi tohumlarınin dönüşümü :) ,beyaz olmalıydı,sanırım havalarda etkilenmesi bu renkte açılmasına sebep oldu,çok da güzel oldu bence.
Teşekkürler, Sayin;Mücevher Çalısı.

wakan 08-03-2018 13:37

2 Eklenti(ler)
Bodrum'da bodrum papatyası güzel olur :)

Dumlupınar 15-03-2018 23:05

1 Eklenti(ler)
Apartman bahçemize ektiğim bodrum papatyası...

bynpol 30-04-2018 10:21

Rengi muhteşem çok beğendim. Ankara da bu renk bulmak imkansız sanırım. Hep aynı renkler bulunuyor

sevgihoca 30-04-2018 20:58

1 Eklenti(ler)
7 sayfayı da sonuna kadar okudum.Bakalım benim bağda akıbeti ne olacak bodrum papatyasının.
Şimdilik böyleyiz.Yayılıcı yazıyor,resimler de harikaydı.Büyüyüp yayılmazsa üzüleceğim.

Eklenti 672226

Mehmet Eskizara 09-05-2018 21:30

1 Eklenti(ler)
Selamlar , geçen sene aldığım bodrum papatyası kışı atlattı
Eklenti 673222

Baharda yeniden canlandı ve mesajlarda söylendiği gibi
yayılıcı,şimdiden 5 kök olduğu görülüyor.Yetiştirenlere
başarılar.

Aceminaz 22-02-2019 22:21

Bodrum papatyaları direk güneş ışığı vurmayann ama aydınlık dış mekanda olurmu? Çok beğeniyorum ama güneşli yerim fazla yok maalesef.

siflera12 23-02-2019 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aceminaz (Mesaj 1560094)
Bodrum papatyaları direk güneş ışığı vurmayann ama aydınlık dış mekanda olurmu? Çok beğeniyorum ama güneşli yerim fazla yok maalesef.

En çok güneş alan bölgede deniyebilirsiniz benim bahçemde çok güneş almıyor ama gayet güzelce oluyor [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

supernova34 11-03-2019 20:54

Bunlarda benim kışı atlatan bodrum papatyalarım ve son halleri: )

[IMG]https://i.hizliresim.com/NnB8DQ.jpg[/IMG]

[IMG]https://i.hizliresim.com/16WaEY.jpg[/IMG]

Aceminaz 17-03-2019 22:50

[QUOTE=siflera12;1560160]En çok güneş alan bölgede deniyebilirsiniz benim bahçemde çok güneş almıyor ama gayet güzelce oluyor [emoji4]

Merhaba siflera, havalar güneşliyken dikkat ettim 2 saat kadar güneş alan bir yerim var (bu güne kadar hiç dikkat etmemistim) oraya dikmeyi düşünüyorum. Hatta iki tane fide sipariş ettim bekliyorum, inşallah benimde olacak bu güzelliklerden.

siflera12 18-03-2019 04:31

[quote=Aceminaz;1562996]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1560160)
En çok güneş alan bölgede deniyebilirsiniz benim bahçemde çok güneş almıyor ama gayet güzelce oluyor [emoji4]

Merhaba siflera, havalar güneşliyken dikkat ettim 2 saat kadar güneş alan bir yerim var (bu güne kadar hiç dikkat etmemistim) oraya dikmeyi düşünüyorum. Hatta iki tane fide sipariş ettim bekliyorum, inşallah benimde olacak bu güzelliklerden.

İnşAllah güzel olur bitkilerinizi diktikten sonraki fotoğraflarını bekliyorum [emoji846]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ebrarnur 28-03-2019 10:06

2 Eklenti(ler)
Benimde bir bodrum papatyam var artık 😊tabi eğer bodrum papatyası ise, yaprakları değişik nedense üzerinde yazı yoktu işin garibi satan adamda ne olduğunu bilmiyordu😂

Bir dalı eve gelene kadar kırılmıştı başka saksıya diktim acaba bu başka bir çiçekmi🤔

nevgül 28-03-2019 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ebrarnur (Mesaj 1564175)
Benimde bir bodrum papatyam var artık 😊tabi eğer bodrum papatyası ise, yaprakları değişik nedense üzerinde yazı yoktu işin garibi satan adamda ne olduğunu bilmiyordu😂

Bir dalı eve gelene kadar kırılmıştı başka saksıya diktim acaba bu başka bir çiçekmi🤔

Sayın Ebrarnur, sanırım çiçeğiniz bir sineralya. Rengi çok güzel. Güle güle büyütün. Bu sayfadan inceleyebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...leri/12924.htm

Ebrarnur 28-03-2019 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevgül (Mesaj 1564183)
Sayın Ebrarnur, sanırım çiçeğiniz bir sineralya. Rengi çok güzel. Güle güle büyütün. Bu sayfadan inceleyebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...leri/12924.htm

Sayın Neygül,çok teşekkür ediyorum gerçekten dediğiniz çiçekmiş verdiğiniz linkten bayağı okudum güzel bakılırsa her sene açıyormuş rengini çok sevmiştim kokusu harika gelip gidip kokluyorum 😁

Beğenmenize çok sevindim umarım tek yıllık kalmaz tohumu olur tekrar yetiştirebilirim 😊

Ebrarnur 18-04-2019 11:49

3 Eklenti(ler)
Karşı komşumuz bahçe katında yetiştirdiği Bodrum papatyasınından bir kaç dal vermişti bana diktim hemen tuttu Hatta bir dal arkadaşıma bir dalınıda kardeşime vereceğim saksının ortasındaki Bodrum papatyası değil sanıyorum,onu kardeşimden almıştım biraz daha farklı Umarım büyüyüp yayıldığı günleri de görürüm bodrum papatyamın.

Karamane 17-04-2020 16:58

Merabalar bodrum papatyası çiçeğim var saksıda fakat yapraklarının çoğu kurudu napmam lazım kalan yapraklar için yardımcı olurmusunuz ilk defa bir çiçeğe bakıyorum ama beceremedim 😔

sakdag 26-04-2020 10:54

1 Eklenti(ler)
Bahçede üzmeyen, yormayan, sürekli çiçek görmek isteyenler için biçilmiş kaftan bu bitki. -6 derece soğuklara da dayanıklı. Geçen yıldan topladığım tohumları bu yıl ektim, onlarda çıktılar şimdilerde 4 yaprak oldular.

Eklenti 706813

çiftçioğuzhan 28-05-2020 23:42

Papatyalarım

2 Eklenti(ler)
Merhabalar bunlarda benim papatyalarım. Sarı olanı toprağa dikmiştim.Beyaz olanı da onun yanına saksısıyla koydum. Ama güneşi çok sevmediklerini fark etim , çiçeklerini döktüler. Bende tekrar gölgeye aldım kuruyan çiçeklerini kestim. Şimdi tekrardan toparlamaya başladılar.
Eklenti 709495

Eklenti 709496

derin35 28-05-2020 23:51

http://www.agaclar.net/forum/calilar/12242-2.htm
Ppapatyalarınız tam buraya göreymiş. Çok güzeller.

çiftçioğuzhan 01-06-2020 21:06

Euryops pectinatus

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derin35 (Mesaj 1589801)
http://www.agaclar.net/forum/calilar/12242-2.htm
Ppapatyalarınız tam buraya göreymiş. Çok güzeller.

Bende bu cinsin tam adını bilmiyordum bilgilendirdiğiniz için teşekür ederim.

derin35 01-06-2020 21:42

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiftçioğuzhan (Mesaj 1590099)
Bende bu cinsin tam adını bilmiyordum bilgilendirdiğiniz için teşekür ederim.

Rica ederim. Bende bu papatyamın cinsini merak ediyorum, arıyorum bulamadım. :confused:

kılıçh 17-03-2021 11:15

1 Eklenti(ler)
Tohumdan ektiğim Bodrum papatyalarım. Biraz yavaş büyüyorlar ama olsun. Bu sene çiçeklerini görür müyüm sizce?

kılıçh 28-03-2021 19:49

1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır ölü olan bu başlığı baharın gelmesiyle yeniden canlandırmanın vakti gelmiştir diye düşünüyorum :) Yaklaşık 1 ay önce tohumdan ektiğim Bodrum Papatyası tohumları iç mekanda yavaş yavaş büyümeye devam ediyorlar. Şu an bim vb bir çok markette de satışının başlandığı bu çiçeği alanlarınız veya elinde olanlar vardır diye düşünüyorum:) bakalım benimkinin çiçeklerini de ne zaman göreceğiz. Bir de Afrika Papatyası ile Bodrum papatyası aynı tür mü ?

acemi ciftci 24-03-2023 19:52

Uzun zamandir duran bir basligi hortlatiyorum ama bir arkadasim icin soruyorum. Bahcesine bol miktarda bodrum papatyasi ekmek/dikmek istiyor. Fide fiyatlari cok yuksek. Tohum almak istiyor ancak Trendyol gibi yerlere ne kadar guvenebiliriz bilemedik.

Ne onerirsiniz? Nasil cok sayida bodrum papatyasi olan bir bahce elde edebiliriz?

Doku_Kültürcü 24-03-2023 21:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci (Mesaj 1620370)
Uzun zamandir duran bir basligi hortlatiyorum ama bir arkadasim icin soruyorum. Bahcesine bol miktarda bodrum papatyasi ekmek/dikmek istiyor. Fide fiyatlari cok yuksek. Tohum almak istiyor ancak Trendyol gibi yerlere ne kadar guvenebiliriz bilemedik.

Ne onerirsiniz? Nasil cok sayida bodrum papatyasi olan bir bahce elde edebiliriz?

https://www.zengardentr.com/arama/bo...papatyas%C4%B1
Sitesinden baktım fide fiyatı 22TL. Beş adet fide alırsınız. Bunlar, yıl içerisinde gelişirler ve bu gelişen bitkilerden çelik alarak çoğaltırsınız. Ertesi yıl, bahçenin oldukça büyük bir kısmı kaplanır.

megbilgi 25-03-2023 18:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemi ciftci (Mesaj 1620370)

Bu sitenin tohumlarına güvenebilirsiniz.

https://www.bahcetohum.com/index.php...papatyas%C4%B1

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025