![]() |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, 3 gün önce bauhausdan 3 saksı aldım, evin içindeydi çiçekleri coştu ama bugün keyifsiz görünce dışarı aldım hemen. 2-3 saatte kendilerini bıraktılar pörsüdüler. Ne yapmak gerekir acaba? Fazla/az sulama ile alakalı olabilir mi?
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim Syn;Mücevher Calisi'dan gelen bodrum lu kızlar gelişim çok hızlı değil ama ben sabirliyim.
Seride fidelendigi bilgisini okumuştum,bu sıralar havalar malum ama içeri almadım bitkinin ritmi bozulur diye,bilmem yanlısmi yaptım. Teşekkürler. Syn:Mücevher Çalısı. |
Benim bodrum papatyamın taç yaprakları kurumaya ve dökülmeye başladı. Yanlış yapmış ne olabilirim?
|
1 Eklenti(ler)
Mart ayında elimdeki çiçek tohumlarını dikmiştim ama hangi çiçeğe ait oldukları konusunda hiç fikrim yoktu. Bir tanesi bodrum papatyasıymış meğer. Yeni ögrendim. 4 adet kök var, üzerinde tomurcuklar başladı, bir tanesi açtı. İnşallah kışı zayiatsız atlatırız. Ankara geçen kış olduğu gibi -15 lere düşmezse :)Eklenti 657565
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bugün işyerimdeki küçücük bahçeye diktiğim bodrum papatyalarınla ilgilendim biraz.2 Kasım a geldiğimiz halde hepsi oldukça gür ve üzerlerinde çiçekler var.Anlayamadığım tek şey ise şu.Bahçeye bir kırmızı bir beyaz olarak dikmiştim ama nedense beyaz olanlar yokoldu sanki.Gönderdiğim resimlerde de göreceksiniz hemen hemen hepsi kırmızı çiçek açmaya başladı.Aklıma tek gelen şey kırmızı renk çiçek açanlar baskın karakterli olup beyaz olanı sindirdi.başka birşey de gelmiyor aklıma.Kış bitimine doğru budayıp aralara farklı renkte olanlardan alıp dikmeyi düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sayin;Mücevher Calisi'ndan gelen bodrum papatyasi tohumlarınin dönüşümü :) ,beyaz olmalıydı,sanırım havalarda etkilenmesi bu renkte açılmasına sebep oldu,çok da güzel oldu bence.
Teşekkürler, Sayin;Mücevher Çalısı. |
2 Eklenti(ler)
Bodrum'da bodrum papatyası güzel olur :)
|
1 Eklenti(ler)
Apartman bahçemize ektiğim bodrum papatyası...
|
Rengi muhteşem çok beğendim. Ankara da bu renk bulmak imkansız sanırım. Hep aynı renkler bulunuyor
|
1 Eklenti(ler)
7 sayfayı da sonuna kadar okudum.Bakalım benim bağda akıbeti ne olacak bodrum papatyasının.
Şimdilik böyleyiz.Yayılıcı yazıyor,resimler de harikaydı.Büyüyüp yayılmazsa üzüleceğim. Eklenti 672226 |
1 Eklenti(ler)
Selamlar , geçen sene aldığım bodrum papatyası kışı atlattı
Eklenti 673222 Baharda yeniden canlandı ve mesajlarda söylendiği gibi yayılıcı,şimdiden 5 kök olduğu görülüyor.Yetiştirenlere başarılar. |
Bodrum papatyaları direk güneş ışığı vurmayann ama aydınlık dış mekanda olurmu? Çok beğeniyorum ama güneşli yerim fazla yok maalesef.
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bunlarda benim kışı atlatan bodrum papatyalarım ve son halleri: )
[IMG]https://i.hizliresim.com/NnB8DQ.jpg[/IMG] [IMG]https://i.hizliresim.com/16WaEY.jpg[/IMG] |
[QUOTE=siflera12;1560160]En çok güneş alan bölgede deniyebilirsiniz benim bahçemde çok güneş almıyor ama gayet güzelce oluyor [emoji4]
Merhaba siflera, havalar güneşliyken dikkat ettim 2 saat kadar güneş alan bir yerim var (bu güne kadar hiç dikkat etmemistim) oraya dikmeyi düşünüyorum. Hatta iki tane fide sipariş ettim bekliyorum, inşallah benimde olacak bu güzelliklerden. |
[quote=Aceminaz;1562996]
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
2 Eklenti(ler)
Benimde bir bodrum papatyam var artık 😊tabi eğer bodrum papatyası ise, yaprakları değişik nedense üzerinde yazı yoktu işin garibi satan adamda ne olduğunu bilmiyordu😂
Bir dalı eve gelene kadar kırılmıştı başka saksıya diktim acaba bu başka bir çiçekmi🤔 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Beğenmenize çok sevindim umarım tek yıllık kalmaz tohumu olur tekrar yetiştirebilirim 😊 |
3 Eklenti(ler)
Karşı komşumuz bahçe katında yetiştirdiği Bodrum papatyasınından bir kaç dal vermişti bana diktim hemen tuttu Hatta bir dal arkadaşıma bir dalınıda kardeşime vereceğim saksının ortasındaki Bodrum papatyası değil sanıyorum,onu kardeşimden almıştım biraz daha farklı Umarım büyüyüp yayıldığı günleri de görürüm bodrum papatyamın.
|
Merabalar bodrum papatyası çiçeğim var saksıda fakat yapraklarının çoğu kurudu napmam lazım kalan yapraklar için yardımcı olurmusunuz ilk defa bir çiçeğe bakıyorum ama beceremedim 😔
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede üzmeyen, yormayan, sürekli çiçek görmek isteyenler için biçilmiş kaftan bu bitki. -6 derece soğuklara da dayanıklı. Geçen yıldan topladığım tohumları bu yıl ektim, onlarda çıktılar şimdilerde 4 yaprak oldular.
Eklenti 706813 |
Papatyalarım
2 Eklenti(ler)
Merhabalar bunlarda benim papatyalarım. Sarı olanı toprağa dikmiştim.Beyaz olanı da onun yanına saksısıyla koydum. Ama güneşi çok sevmediklerini fark etim , çiçeklerini döktüler. Bende tekrar gölgeye aldım kuruyan çiçeklerini kestim. Şimdi tekrardan toparlamaya başladılar.
Eklenti 709495 Eklenti 709496 |
http://www.agaclar.net/forum/calilar/12242-2.htm
Ppapatyalarınız tam buraya göreymiş. Çok güzeller. |
Euryops pectinatus
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan ektiğim Bodrum papatyalarım. Biraz yavaş büyüyorlar ama olsun. Bu sene çiçeklerini görür müyüm sizce?
|
1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır ölü olan bu başlığı baharın gelmesiyle yeniden canlandırmanın vakti gelmiştir diye düşünüyorum :) Yaklaşık 1 ay önce tohumdan ektiğim Bodrum Papatyası tohumları iç mekanda yavaş yavaş büyümeye devam ediyorlar. Şu an bim vb bir çok markette de satışının başlandığı bu çiçeği alanlarınız veya elinde olanlar vardır diye düşünüyorum:) bakalım benimkinin çiçeklerini de ne zaman göreceğiz. Bir de Afrika Papatyası ile Bodrum papatyası aynı tür mü ?
|
Uzun zamandir duran bir basligi hortlatiyorum ama bir arkadasim icin soruyorum. Bahcesine bol miktarda bodrum papatyasi ekmek/dikmek istiyor. Fide fiyatlari cok yuksek. Tohum almak istiyor ancak Trendyol gibi yerlere ne kadar guvenebiliriz bilemedik.
Ne onerirsiniz? Nasil cok sayida bodrum papatyasi olan bir bahce elde edebiliriz? |
Alıntı:
Sitesinden baktım fide fiyatı 22TL. Beş adet fide alırsınız. Bunlar, yıl içerisinde gelişirler ve bu gelişen bitkilerden çelik alarak çoğaltırsınız. Ertesi yıl, bahçenin oldukça büyük bir kısmı kaplanır. |
Alıntı:
https://www.bahcetohum.com/index.php...papatyas%C4%B1 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025