![]() |
Alıntı:
Videoyu sonuna kadar izledim özellikle küçükken yapraklarına su değdirmemesi dikkatimi çekti . Buna dikkat etmiyordum edeceğim artık teşekkürler. Benim karışık petunya tohumum 2 yılı geçtiği için çimlenmedi petunya tohumunun ömrü 2 yılmış.Geçen seneki tohumlar çimlendi çünkü benim kullandığım vilmorin marka tohumdu kaç sene ektim büyüttüm bir sorun olmadı tavsiye ederim. Ayrıca tohumdan yetiştirmek ayrı bir zevk biraz uzun sürüyor ama beklemeye değer.. Hem 1 paket tohumdan 100 den fazla petunya elde eder bütün tanıdıklara hediye edersiniz :) Teyzem çok seviyor kurban bayramına onun terasında hediye olarak götüreceğim çok sevinecek. Hazır almaya kalksak 25 35 TL civarı satılıyor 5 kök petunya sarkan saksılarda.. |
30 tane tohumdan ancak iki tane petunyam olduhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6a0a4f29bd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...267eb9184a.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Saksıda sarkan kokulu petunya
5 Eklenti(ler)
Daha önce Petunyam vardı. Ama kokusuzdu. Sonra hep bir kokulu Petunyam olsun istemiştim. Ve bir gün bir milyoncuda saksıda gördüm. Rengi çok hoştu. Ama kokmuyordu, yinede aldım eve getirip başka saksıya aktardım. Gece balkonda otururken güzel bir koku geliyordu birde baktım ki Petunyam kokuluydu. Nasılda sevinmiştim. Bazen gerçekten içten istediğimiz dilekler er geç gerçek oluyormuş.. Bu türden yetiştiren var mı? Bu Petunyada mevsimlik mi?
|
5 Eklenti(ler)
petunya hem tohum hem de fide ile cogalta bilirsiniz...ben yaptim oldu...fide aldim dallarindan ve su dolu bardaga koydum 1 hafta içinde koklendi ve topraga ektim çok da guzel tuttu...deneyin,fideler kokleniyor suyun içinde...
|
merhaba
benim gecen yil diktigim petunyalarim ölmedi.yazlik bir yerde yasamanin etkisiyle capcanli duruyorlar.gecen yil cokca tohum vermisti alabildiklerimi aldim alamadiklarim saksiya dustuler.bilemiyorum cinsi de iyi herhalde. mevsimlik bir bitki olmasina ragmen bu yilda ciceklenecek olmasi cok hosuma gitti. |
Merhaba ben yeni katıldım foruma.Bende petunyalarimi çok seviyorum.sarkan türde 4 adet petunyam var.Cok iyi ciceklendiler ve büyüdüler .Mersindeyim ve sıcaklardan petunyamim biri çok etkileniyor galiba. susuz kalmış gibi çiçekler bayiliyor.Digerlerinden tür olarak farklı küçük yapraklı ama büyük çiçekli ve fuşya renkte. Ne yapmalıyım solmasindan korkuyorum.Topragi torf ağırlıklı .
|
Merhaba çok güzel olmuşlar nasıl bakım yapıyorsunuz detaylı anlatırmısınız
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
27 Nisan tarihinde aldığım petunyalarım. İlk aldığımda renkleri fotoğraftaki gibiydi şimdi biraz daha koyulaştılar ve benekleri kayboldu neden acaba?
Takviye olarak 2 haftada bir 3x20 NPK gübre veriyorum. Fırça ile tozlama yapmıştım sanırım son fotoğraftaki tohum kapsülü. Nasıl bir kombinasyon çıkacak çok merak ediyorum.:rolleyes: |
3 Eklenti(ler)
Petunya bakım günü:
Biten çiçekler temizlendi, Tohum kapsülleri toplandı, kurumaya alındı, Önceden toplanıp kuruyan kapsüllerden tohumlar ayrıldı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Night sky petunya Baby doll petunya Thunderstorm petunya olarak aratırsanız ulaşabilirsiniz. Şu an bir firma satıyor bende almayı düşünüyorum ancak özelliğini kaybediyorlar anladığım kadarıyla. |
Orjinal Petunya tohumları.
18 Çeşit ve Renk mevcut. Hepsi fide üreticilerinin kullandığı tohumlardandır. Çok sık ve büyük boy çiçeklenir ve tekrar tohum alarak üretebilirsiniz. . https://www.bahcetohum.com/tohum/cic...umlari/petunya . |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025