agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Petunya (Petunia) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3442.htm)

vibb 18-05-2010 21:12

1 Eklenti(ler)
diğerleri.

umıt79 18-05-2010 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazarolu (Mesaj 639735)
yapışkanlığa çözüm bulan arkadaş var mı?

Yapışkanlıktan kastınız nedir ?
Sarkan tel saksıların içinde durmasını kastediyorsanız otsu bir malzeme ile tel saksı içine bir çeşit astarlama yapılıyor.Yabancı sitelerde görmüştüm.

Benol Hazaroğlu 19-05-2010 08:19

sayın ümit79
PETUNYA YAPRAKLARINDA YAPIŞKANLIK aldıktan bir müddet sonra yaprakları şekerli gibi yapışkanlaşıor bu bitkinini ölmesinin başlangıcı oluyor. her mevsim bu son daha almam diyorum.sonra dayanamıor yine alıyorum. 3o tane katlı katsız aldım oksijenli su püskürttüm çok hafif yapışkanlık var. biraz güzelliklerini seyredeyim ölmesinler istiyorum.

acemifüsun 19-05-2010 09:05

Sevgili Benol Hazarolu bu konuda Petunya başlığının ilk sayfasında Mine Hanımın verdiği önemli bilgiler var.

maki01 19-05-2010 10:57

Bu yapışkanliğin nedeni susuzluk da olabilir. Geçen sene bol bol sulayarak yapışkanlıktan kurtulmuştum.

Benol Hazaroğlu 20-05-2010 16:52

Mine hanımın yazılarını okudum. ağaçlar net sabah açılıyor gece 12 ye kadar başındayım. kaçırdıklarımı okuyorum. sarımsaklı biberli karışımı.oksijenli suyu, neemazeli tatbik ediorum. bakalım bu sene kurtarabilecekmiyim onları . oğlum anne kalk artık başından diyor.

selis 20-05-2010 22:40

Bahçeye ne olduğunu hatırlamadığım, karışık ektiğim tohumların arasında petunyaya benzer bitkiler çıkmış.. Dış yaprakları kokulu mu bunların.. Benimkiler kokuyor..

acemifüsun 21-05-2010 10:08

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim fide olarak aldığım petunyalar:)

Lonicera 27-05-2010 18:19

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim petunyalar sürekli çiçekleniyorlar. Tohum paketinde farklı renkte olanlar da vardı, ancak onlar çimlenmemişler.

maki01 27-05-2010 19:50

1 Eklenti(ler)
Her ne kadar baş aşağı dikilse de petunyalar yukarıya doğru uzuyor.

Benol Hazaroğlu 28-05-2010 11:31

sarkan cins değiller. yinede tohumdan yetişebildikleri için manşallah demek lazım. benim zengarden den aldıklarımdan en sonunda 2 tane çimlendi 3 yaprak oldu bekliyorum.

Benol Hazaroğlu 28-05-2010 11:34

fide alıp diktiklerimden.

1 Eklenti(ler)
bu sene yapışkanlık mücadelesi daha yoğun

Benol Hazaroğlu 28-05-2010 11:37

1 Eklenti(ler)
bir tane daha

kar-topu 30-05-2010 19:46

Benim petunyalarda da yapışkanlık başladı.

özlem11 30-05-2010 20:49

Sürekli ilaçlamak gerek değilse birden çiçeği öldürüyor. Geçen sene kocaman, bir saksıda 4 kök petunyam yapışkan yüzünden gitti.

MİRBE 30-05-2010 21:04

Sırf bu yapışkan illetinden Petunyalara bulaşmadım bu sene..

Geçen sene petunyalara verdiğim mücadeleyi başka çiçeklere verseydim envai çeşit çiçeklerim olmuştu..

ankara 31-05-2010 12:45

3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim petunyalarım :) tohum veriyorlarmı?
Eklenti 148417
[ATTACH]Eklenti 148421[/ATTACH]

gülyabani 02-06-2010 15:08

petunya

4 Eklenti(ler)
Bunlarda benden beyaz ve mor olanlar çok güzel kokuyorlar pembe ve ebrulilerde koku alamıyorum ben.

DilSe 02-06-2010 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ankara (Mesaj 649571)
Bunlarda benim petunyalarım :) tohum veriyorlarmı?
Eklenti 148417
[ATTACH]Eklenti 148421[/ATTACH]

Sayın ankara,çiçekleriniz çok güzeller.Tohum için biraz daha zaman var gibi görünüyor.Eğer hiç tohumunu görmediyseniz şöyle anlatabilirim.Çiçek solduktan sonra eğer uygunsa tohum oluşturacak.Bu da minik su damlası biçimindeki bir kapsülün içinde,çok sayıda,küçük,siyah nokta kadar tohumlar.Zaten gördüğünüz zaman da anlarsınız.Hatta yapraklarına da yapışabilir dağılıp.Forumun sayfalarından birinde de resmi vardı.Umarım tohum verirler,tohumdan yetiştirmenin zevki bambaşka.Sevgilerle...=)

DilSe 02-06-2010 22:54

Sayın gülyabani sizin de petunyalarınız çok güzelller.=) Buradaki paylaşılan her resme baktıkça içim açılıyor.Ben de en kısa zamanda petunyalarımın resmini paylaşacağım.Sevgilerle...

Kevser 02-06-2010 23:51

petunyayı ilk tohumdan çimlendirme çalışmam elde var sıfırla sonuçlanmıştı. diğer marka ile denedim, kırmızı beyaz katmerli olması gereken tohumlar katmersiz ve lila açtılar. son derece de küçük çiçekleri var. hiç biri çimlenmeyen markayı aldığım yere bilgi verme amaçlı gittiğimde "çimlendirmeyi bilmiyorsunuzdur" gibi açılımlarda bulunmaları sebebiyle bu sefer bir geri dönüş yapmadım. tohumdan büyütüp çiçeklerini gördüğüm onca bitkim var, şu petunyada bir türlü başarı sağlayamadım. fidanlıktan aldığım renk renk fideler de olmasaydı petunyasız kalacakmışım bu yaz..

gülyabani 03-06-2010 11:43

Petunyalarım açtıkça açıyo seyrine doyamıyorum işi abartıp bir kaç saksı daha oluştursam mı diye düşünüyorum balkona çıktığımda kokuları beni mest ediyor. Hem zahmetsiz hem seyri dinlencesi çok hoş bir çiçek renk cümbüşü ayrıca.

acropora 03-06-2010 14:52

Benimde en kolay tohumdan çimlendirdiğim ve açtırdığım çiçeğim petunyalar. Sadece hibrit sarkan türünde başarısız oldum. Tüm acemiliğime ve ilk denemelerime bile dayandılar. Ben büyük marketlerde satılan tohumlardan daha iyi sonuç aldım, internet üzerinden de satış yapan bir iki firmadan ise aldığım tohumlarda çimlenme oranları çok iyi olmadı. Bazılarını ise hiç çimlendiremedim.
Petunyalardaki tek sıkıntım susuzluğa hiç gelememeleri, çok sık sulamak zorunda kalıyorum. Adana çok sıcak geldiği için bahçenin nisbeten gölge olan kısımlarında daha iyi gelişiyorlar.

ankara 04-06-2010 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DilSe (Mesaj 650955)
Sayın ankara,çiçekleriniz çok güzeller.Tohum için biraz daha zaman var gibi görünüyor.Eğer hiç tohumunu görmediyseniz şöyle anlatabilirim.Çiçek solduktan sonra eğer uygunsa tohum oluşturacak.Bu da minik su damlası biçimindeki bir kapsülün içinde,çok sayıda,küçük,siyah nokta kadar tohumlar.Zaten gördüğünüz zaman da anlarsınız.Hatta yapraklarına da yapışabilir dağılıp.Forumun sayfalarından birinde de resmi vardı.Umarım tohum verirler,tohumdan yetiştirmenin zevki bambaşka.Sevgilerle...=)

sn.DilSe teşekkür ederim cevabınız için.İnşallah görürüm tohumlarını.Dediğiniz gibi tohumdan çiçek yetiştirmenin zevki başka ben ilk defa bu yıl yatiştiriyorum her gelişmeleri beni heyecanlandırıyor :)

Benol Hazaroğlu 08-06-2010 18:38

zengardenden aldığım sarkan petunyalar en nihayet 3 tanesi çimlendi yaşatmaya çalışıyorum.başarırsam iftaharla sunacağım.

Şevki Çelik 08-06-2010 18:47

foruma yeni katıldım çok haklısınız petunyalarım gerçekten çok çabuk öldü ben mi yetiştiremiyorum acaba

melikesarı 08-06-2010 22:07

Bugün ilk defa petunyalarımın tohumunu aldım onları cam bardakda güneş alan pencerenin önüne koydum. Kurudukdan sonra buzdolbındamı saklıcam bilemiyorum :(

DilSe 09-06-2010 21:36

Sayın melikesarı nem almaması gerek diye biliyorum ben.Buzdolabı pek uygun olmaz sanırım.Ben küçük cam ya da plastik şişelerde(ilaç şişesi mesela),ağzı kapalı,nem almayacağı bir yerde saklıyorum.Bir sorun olmadı şimdiye kadar.Tabii önce kurutmak mantıklı olur küflenmemesi için.Belki pamuklu bir kese içinde saklamak daha uygun olabilir.Forumun bir yerinde okumuştum.
Sevgilerle...=)

maki01 11-06-2010 12:12

1 Eklenti(ler)
Sarkan petunya tohumu diye satın aldığımız Easy Wave serisi gerçekten sarkıyormuş. Delik yaratarak sarkan görünümü vermem gerekmiyormuş. Yaşatabildiğim fideleri büyük bir saksıda dağınık ekince, görünüm hoş olmadı. Hepsini normal diksem sarkan dolu dolu petunyam olacakmış:)

Petunyamanın son durumu :)

DilSe 11-06-2010 21:01

Petunyalarım

5 Eklenti(ler)
Tohumdan bu sene yetiştirdiğim petunyalar.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025