agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Petunya (Petunia) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3442.htm)

ceviz ağacı 08-05-2008 10:38

1 Eklenti(ler)
Bu yıl bahçeme beyaz petunyayı ağırlıklı olarak diktim . Beyazlar çok daha canlı oluyorlar.

ceviz ağacı 09-05-2008 10:06

Sevgili uzman16 ,
Beyazlar kırmızıdan etkilenip pembeleşmedi , şimdilik gördüğünüz gibi bembeyazlar .

Nihal 10-05-2008 23:56

Bende bugün bir tanecik petunya aldım;)Bakalım nasıl olacak?Aldığımda üzerinde bir tane açmış vardı inşallah tomurcukları da açar;)

Buket Aknar 11-05-2008 08:32

Arkadaşlar ben de dün yeni keşfettiğim bir çiçekciden katmerli petunya aldım. İnşallah fotoğraflarını da görüntüleyeceğim. Sevgili Uzman16 Kıbrıs'a geldiğinde seni götürebileceğim yeni bir yer keşfettim. İnanamazsın.

yukka 11-05-2008 16:02

1 Eklenti(ler)
Bunlar da bendekiler. Bu vesile ile çiçeksever annelerin anneler günü kutlarım. Sevgi ve selamlar herkese ...

Acaba petunyaların hep böyle genç bol çiçekli ve kalmaları için nasıl bir bakım gerekli??? Bu konudaki bilgileri paylaşabilirsek sevinirim. Arada sırada aşırı uzayan dallar koparılıp alttan çıkan yeni sürgünlere fırsat verilebilir, diye düşünüyorum ... Çiçek diplerinde tohum torbaları oluştu şimdiden. Kışın isteyenlere göndereceğim ...

Sergül 11-05-2008 23:43

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim petunyalarım, beyaz ve mor olanlarını daha sonra yükleyeceğim;)

Maude 12-05-2008 21:51

Yazılıyordu da inanasım gelmiyordu... aldığım iki beyaz iki pembe petunyayı bir beyaz bir pembe olmak üzere tarha yanyana diktim. Beyazlar saf beyazdı. Yeni tomurcuklar açınca ne göreyim, beyaz petunya çiçeklerinin kenarlarından 2 cm'lik kısımları çepeçevre soluk pembe renk almışlar. Sürpriz oldu bana :).

Buket Aknar 12-05-2008 21:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sergül (Mesaj 234885)
Bunlar da benim petunyalarım, beyaz ve mor olanlarını daha sonra yükleyeceğim;)

Sevgili Sergül; seninkiler de katmerli gibi görünüyor. Çok güzeller, ellerine sağlık.

ardabora 12-05-2008 22:08

Katmerli mavinin tonu harika....Kadife gibi...

zenfree 12-05-2008 22:18

Çiçekleriniz çok güzel. Ben de katmeri maviye bayıldım. Daha önce hiç görmemiştim.

Sayın Yukka bence budamak için temmuz ya da ağustos ayını bekleyin. Ben öyle yapmayı planlıyorum. Geçen yıl ekim sonuna kadar bu şekilde çiçekli kalmışlardı.

zenfree 13-05-2008 19:34

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim petunyalar çok büyüdüler ama henüz açmadılar. Galiba kullandığım zengin içerikli toprak çok yapraklanmalarına neden oldu. Carrefour'dan dayanamayıp aldığım fideler çok güzel çiçeklendiler.

Sergül 13-05-2008 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar (Mesaj 235235)
Sevgili Sergül; seninkiler de katmerli gibi görünüyor. Çok güzeller, ellerine sağlık.

Teşekkürler Buket, seninkileri de merakla bekliyoruz. Eminim güzel kalbin tüm çiçeklerindeki gibi petunyalarına da yansımıştır.;)

Sevgili Zenfree, senin petunyaların da harika cıvıl cıvıl insanın içi açılıyor.:)

tufan 13-05-2008 22:29

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar;
Pembe Petunya resmini yüklemek istiyordum,
inşallah başarırım. Bu arada sormak istediğim şey,
çiçeklerimin heryerden fışkırması, altlarda sıkışıyolar,
acaba saksıdaki kökleri çıkarıp başka yere alsam ne olur?

tufan 13-05-2008 22:40

2 Eklenti(ler)
Merhaba;
hazır yollamışken diğer renkleri de
göndereyim bari dedim. Bu petunyalar
gerçek sarkan petunya arkadaşlar. Hani
internette gördüğümüz 1-2 metre sarkan
petunyalardan. Umarım benimkiler de öyle olur.
Daha 10 gün önce diktim. Önceki mesajda da
belirttiğim gibi acaip sık açıyor çiçekleri.

caretta 14-05-2008 09:35

Sayın Tufan,
Bunlar sarkanlardansa zaten böyle sıkışık durmaları normal değil mi..?

tufan 14-05-2008 10:15

Sayın caretta;
cevap tarzınızdan normal olabileceğini anladım.
Daha önce yetiştirmediğimden bana garip gelmişti.
Ama ben gene de dayanamadım, sabah
kalkar kalkmaz bayağı bi aralamaya çalıştım dallarını.
Çünki gerçekten çok sıktı.
Alt yaprakları acaip kötü bir haldeydi;
kendini salmış, sararmış, bozuk gibiydi adeta.
Şimdi bayağı rahatladılar.Daha sonra
resimleri tekrar yollamaya çalışırım.

yukka 14-05-2008 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tufan (Mesaj 235906)
Sayın caretta;
cevap tarzınızdan normal olabileceğini anladım.
Daha önce yetiştirmediğimden bana garip gelmişti.
Ama ben gene de dayanamadım, sabah
kalkar kalkmaz bayağı bi aralamaya çalıştım dallarını.
Çünki gerçekten çok sıktı.
Alt yaprakları acaip kötü bir haldeydi;
kendini salmış, sararmış, bozuk gibiydi adeta.
Şimdi bayağı rahatladılar.Daha sonra
resimleri tekrar yollamaya çalışırım.

Bu sarkan sardunyaları tohumdan mı yetiştirdiniz???

tufan 14-05-2008 22:53

Hayır, tohumdan yetiştirmedim.
Uzun aramalardan sonra; 24 Nisan' da aldım,
3 Mayıs' ta saksıya diktim. Sanırım tohumunu
bulabilmekte çok zor olacaktı.

Gülgün 15-05-2008 05:12

Bunlar petunya değilmiydi?

abk 15-05-2008 07:50

Sevgili Tufan;
Bu fotografları hepimize göstermekler hata ettiniz. Şimdi biz bu çiçekleri çok beğendiğimiz için sizden sarkan petunya tohumu isteyeceğiz. Siz tohum toplayacak, bizlere göndereceksiniz falan. :p Zor olacak sizin için.:p

Arzu Kırlangıç 15-05-2008 16:20

5 Eklenti(ler)
Petunyalarımız,

Nihal 15-05-2008 17:43

Çok güzel görünüyorlar.(Maşallah)Güle güle büyütün;)

Penelophe 15-05-2008 18:06

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim katlı petunyalarım fakat yeni çiçekler açtıkça, üstten de yeni tomurcuklar verip uzuyorlar, bu normal mi?

Eklenti 37383

limon 15-05-2008 20:27

Tufan, bir saksıya kaç kök diktiniz? Acaba kök sayısı mı fazla yoksa petunyalar mı çok keyifli?
İçte kalan ışığı görmeyen yaprakların sararması normal bence. Hepsi çok güzeller.

Arzu Hanım sizin petunyalarınız da çok güzeller. Özellikle koyu mor olanına bayıldım.

Penelophe çok güzelmiş renkleri ve çiçekleri. Normalde katmerli petunyayı pek sevmem ama bu renkler çok hoşuma gitti. Katmerliler aslında bodur olurlar ama seninki çok uzamış.
Serbest bıraksan Sarkan Katmerli Petunya olacak ;)

Yeşillim sizinkiler de şeker gibiler. Çok seviyorum ben tüm yaz rengarenk açan petunyaları :)

Bu sene hiç almadım ama geçen yıl kendinden dökülen tohumlardan çıkanlar çok büyüdüler. Abk ile aynı zamanlarda ektiğimiz sarkan petunya tohumları da ufak ufak başladı yeşillenmeye ama kaç günde büyürler bilmiyorum. Geçen yıl tohumdan yetiştirdiklerimin renkleri sizinkiler gibi canlı olmadı, pastel tonlarda oldu, olsun onları da çok sevdim ama galiba bizim topladığımız tohumlardan yetişenler öyle oluyor. Sarkanlar nasıl olacak acaba beraberce göreceğiz.

Buket Aknar 15-05-2008 20:34

Arkadaşlar; herkesin petunyaları çok güzel.
Penelophe; seninkiler bambaşka bir güzel. Onlardan ben de aldım. İnşallah benimkilerin de seninki gibi güzel çiçekleri olur.

Penelophe 15-05-2008 22:03

Limon, serbest bıraksam kırılacak, gittikçe uzuyor bu gidişle sarmaşık katmerli petunya olacak.:D

Buket, umarım benimkilerden daha güzel açarlar, eğer uzama olursa boylarında yazarsın.;)

LuNa 16-05-2008 02:02

Bu yaz bende ilk defa Petunya yetistiriyorum. Daha önce hic almamistim. Sizdekilerin resimlerini görünce imrendim dogrusu daha önce niye almadim diye pisman oldum. Yarin unutmazsam bende benim petunyalarimin resmini cekip buraya eklerim.

LuNa 16-05-2008 14:04

Arkadaslar resimleri yükleyemiyorum problem ne olabilir. Yüklemeye calisiyorum 5 dk sonra yükleme hatasi diye uyari geliyor.

hassoman 16-05-2008 14:29

Yüklemek istediğiniz fotoğrafın boyutunu ayarlamanız gerekir.
Bunun için bknz: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256

Buket Aknar 16-05-2008 14:49

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar; bunlar da benim katmerli petunyalarım. Daha çok yeniler, çoğalıp yayıldıklarında yeni fotoğraflarını da ekleyeceğim. Diğerleri henüz çiçekli değiller, renklerini dahi bilmiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025