![]() |
Kökler zarar mı gördü acaba? Gerçi çok vahim görünmüyor.
Halbuki çok dikkatli köklemiştim. |
Alıntı:
|
qxyl, bence biraz bekle toprağına ve yerine alışsın düzelir :) (inşallah)
|
Tutana kadar gölge bir yerde kalsa daha iyi olur.
|
Arkadaşlar benimkinin yaprakları küçük kalıyor.Sabahtan 15,00 kadar güneş alanyerde duruyor.Bu güneş sevmiyor mu ? yoksa
|
Eğer toprağa dikili olarak taşıdıysanız bir zarar gelmemiştir.Bana kalırsa en alttaki 2 yaprağı da kesin,2 yaprak kalsın,yeni yapraklarını daha kolay versin.
|
Alıntı:
Toprağa dikili değildi, plastik bir kabın içindeydi, kökleri görünüyordu ama plastik kabın içinde biraz toprak vardı. sanırım Sevgili ada topraklı çıkarmış ama yolda sallana sallana topraklarını dökmüş :( saygılar. |
Alıntı:
Benimki güneşi neredeyse hiç görmüyor. Sen karar ver artık. |
4 Eklenti(ler)
Benim latinler öğleden sonra güneşin şöyle bir yalayıp geçtiği yerdeler,keyifleri de yerinde.İşte yeni renkler,yeni çiçekler;
|
Adabayrakoglu sende farklı renkleri var mı yoksa tek renk mi? Bende ki mor sanırım ?
|
Karışık diye aldım ama bendekilerin hepsi aynı renk.
Birkaç arkadaşa vermiştim ama onların ki açmadı henüz. Belki senin ki başka renk olabilir.(sarı-turuncu) |
Arkadaşlar merhaba. ben aranıza yeni katıldım. Amasya/ merzifon da yaşıyorum. gecen ay internette çiçek tohumu almak için gezinirken tesaduf eseri latin çiçegini gordum. fotograftaki cicekler cok goz alıcı gorunmuyordu ama kolay yetisen bir çiçek oldugunu yazıyordu. dayanamadım aldım. şimdi sizlerin gonderdigi fotografları gorunce gercekten cok dogru bir secim yapmısım.tohumları hem bahceme hemde balkonuma aynı gunde ektim ama ne hikmetse bahcedekiler buyumuyor ama saksıdakiler fışkırdı. bahcedekileri buyutmem için tavsiyeniz var mı?
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar;
Sanırım benim latin toparlıyor. :) |
1 Eklenti(ler)
Latin çiçeğinin tohumunu nasıl alıyoruz? Çiçeği ucunda duruyor geçince kuruyup düşüyor. Baktım baktım tohum olacak bir yer göremedim. (Aldığım paketteki tohumlar hiç öyle küçük te değillerdi.)
Bu bendeki çiçek latin çiçeği değil mi yoksa? Eklenti 11516 |
Limon
Biraz dikkatli bakarsan çiçeğin kuruyup düştüğü yerde yeşil tohumu göreceksin. onun sararıp,kurumasını bekle,sararınca kopar. |
Limon, kuruyunca tahta boncuk gibi oluyor.
|
1 Eklenti(ler)
Limon
Latinlerimi kontrol ettim,birçoğu tohum vermemiş.Bir tanesinin üzerinde üçüz tohumlar var,toplamak için olgunlaşıp sararmasını bekliyeceğiz; |
Ben de sizin yazılarınızı okuyunca kontrol ettim. Tohum yapmamış ve yapacak gibi de görünmüyor. Zaten tohum kesesi o kadar ufak ki. Belki sardunya gibi her çiçek tohum vermiyordur. Bakmaya devam edicem. Sevgiler...
|
Benim neredeyse bütün çiçekler tohuma döndü.
Hala da çiçek veriyor. |
Latin bütün yaz açar adabayrakoğlu.Hatta İzmirde seneye de kalacağını sanıyorum.Gemlik körfezi İstanbula nazaran daha ılıman olduğundan bahçemde kışı ölmeden geçirebiliyorlar.
|
Ferda Hanım size kötü bir haber vereyim. Benim latini bir böcek kemirip duruyor. Bitki hastalıkları ve zararlılar bölümünde görebilirsiniz.
Mine Hanımın tariflerinden ilaçlama yaptım ve gitmelerini bekliyorum. |
Çok fazla sarmıştı ben de yapraklarını koparttım. İlaçladım.
Pek sağlıklı görünmüyor. Onu diğer çiçeklerimden ayrı tutuyorum. Tohumlar kuruyuncaya kadar bekleteceğim. |
İnşallah tohumlar sağlam sağlıklı olur
|
Benim tohumun biri çimlenmişti diğeri yok çimlenen büyüdü çok güzel gidiyordu ama ne olduysa hafta sonu yerlere yatmış sararmış :(
|
Sevgili Ferda Ülkümen;
Kargonuz az önce elime ulaştı. Çok çok teşekkür ederim:) *2 metre sarmaşık yazan tohumlar hangi sarmaşığın tohumu? Mevsimlik mi? *Ve birde orijinal paketinde ama açılmış bir tohum var üzerinde bilgi yok, o nedir? (birde kırmızı sarı renkli tohum ambalajı var ya onun içimiydi bu tohumlar) *Alacalı yapraklı, kırmızı, karışık, beyaz ve açık sarı tohumlar içinde çok teşekkürler :) |
1 Eklenti(ler)
Latinlerimi daha önce yükleyememiştim.Umarım şimdi olmuştur.:rolleyes:
|
Toplam beş saksı latinim var.Bunları 15-20 gün önce çekmiştim,şimdi diğerleri de açtılar.Bir saksısı(yanda görülen)sarı açtı,diğerleri kırmızı.Yarın hepsini fotoğraflıyacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda Latin Çiçeğinin sarılan cinsi olsa gerek. Fotoğraflar bana ait değil..
|
Latin çiçeği ile bu yıl tanıştım ama biraz geç kaldığımı sizlerdeki resimleri görünce anladım. İşyerinde tohumdan önce plastik bardaklarda çimlendirip daha sonra bahçeye yaklaşık 47 kök diktim , yanlış hatırlamıyorsam 3 kök yavaş yavaş kurudu.Henüz yeni büyüyorlar ve çiçek açan olmadı. Ayrıca 30 kök LUPİN ve 30 kök COSMOS ektim. Çiçeklerin hepsi tohumdan olduğu için henüz küçükler ve çiçeklenen yok ilk açtıkları gün resimlerini gönderirim.(Lupinler ancak ertesi yıl açarmış) Son bir ayrıntı sizlerin resimlerindekilerden tek farkları yaprakları şeklen aynı olsada renk olarak yeşil üzerine sarımsı alacalı.
|
Latinlerimin son durumu
5 Eklenti(ler)
Latinlerim oldukça keyifli bir şekilde büyüyorlar.çiçek açıyorlar,kocaman tohum
vermeye başladılar.Şimdi yapılacak iş hergün renk ayrımı yaparak tohumları toplamak ve isteyenlere yettikçe göndermektir,form arkadaşlarıma duyururum. |
latinlerim ölüyor, lütfen yardım edin.
Önce bir saksıdaki latinlerin yapraklarının üzeri beyaz sarı küçük beneklerle kaplandı ve büzüldü. Sonra yeni çıkan yapraklarda bu hali almaya başladı. Ardından tüm saksılarda aynı durum oluştu. Bu arada çıkan tomurcuklar da kendiliğinden kurumaya başladı. sadece tek bir çiçek görebildim şu ana kadar. Şu an neredeyse hiç birinde yaprak yok. Herhangi bir zararlı görmedim. Ancak bazı çiçeklerde örümcek ağı gördüm. İki gün önce bir çiçekçiden unlu bitler ve örümcekler için aldığım ilacı uyguladım. Eğer bu konuda deneyimi/bilgisi olan varsa benimle paylaşır mısınız? bol çiçekli günler |
Arkadaşlar,Latinlerin tohumlarını ne zaman toplayacağız?
|
Rukiye Hanım aynı sebepten benim Latinlerim de öldü.
Ev yapımı ilaç yaptım ve uyguladım sonuç başarısız. Bitki hastalıkları ve zararlılar başlığında benim latinimdeki zararlıyla sizinkini karşılaştırın isterseniz. Önerim, BİRAN ÖNCE DİĞER ÇİÇEKLERİNİZDEN AYIRIN. |
Sevgili Adabayrakoğlu bana hediye ettiğin latin de öldü:(
Ayrıca minicik tohumlar vermiştin, onlarda çimlendi ama çıkan bitkiler çok küçük. |
Benim latin hala açmadı.Fazlada büyümüyor.Sabhtan öğlene kadar güneşte..
|
4 Eklenti(ler)
Daha önce bahsettiğim latinlerimden bazılarının resimlerini yüklüyorum. Resimler cep telefonu ile çekildiği için biraz kötü olabilir kusura bakmayın. Hala çiçek yok fakat arasıra ölümler oluyor. Çiçekleri göremeden hepsinin ölmesinden korkuyorum. Resimler çekildikten hemen sonra yabani otlar toplanmıştır.
|
Ada bayrakoğlu'na
"Rukiye Hanım aynı sebepten benim Latinlerim de öldü. Ev yapımı ilaç yaptım ve uyguladım sonuç başarısız. Bitki hastalıkları ve zararlılar başlığında benim latinimdeki zararlıyla sizinkini karşılaştırın isterseniz. Önerim, BİRAN ÖNCE DİĞER ÇİÇEKLERİNİZDEN AYIRIN." geç kaldınız... diğer çiçeklerde de(gül, petunya ve ful) örümcek ağından vardı. Geçtiğimiz salı günü Koruma "DDVP 55 EM" ilacından yapmıştım. Şimdilik bir değişiklik olmamakla birlikte yeni çıkan bir kaç yaprak canlı duruyor. Çiçekleri koyabilecğim sadece bir balkonum var:( beklemekten başka bir şey gelmiyor elimden ... sizin çiçeklerinize de üzüldüm. |
Arkadaşla benimkiler oldukça sağlıklı sizlerden farklı ne yapıyorum bilemiyorum.
Sıvı gübreyi toprağına ve organik gübre ( Hümik Asitli) 'yide yapraktan 1O günde bir veriyorum. En alttaki sararan yaprakları ve hastalıklı yaprakları sürekli toplayarak imha ediyorum.Geçen sene bazı yaprak arkalarında Patlıcanlarda rastladığım beyaz beneklerden vardı. Sanırım bir cins mantardı.Organik ev yapımı ilaçlarla mücadeleme devam edip hastalıklı yaprakları toplayarak imha etmiştim. Latinin yapraklarına su değdirmiyorum,ayrıca suyu bir seferde bol verip en az 4 gün su vermiyorum.Suyu azaltınca latinler daha sağlıklı oldu ve çiçeği bollaştı. Sık sık su vermekten kaçının,saksı şartlarına göre takip edin. Tohumların sararmasını bekliyorum toplayıp isteyen arkadaşlara göndereceğim. |
latin
Alıntı:
|
Malesef alamıyorum.Çünkü güneş sever diye yıldız çiçeği ile aynı saksıda.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025