![]() |
Hayırlı olsun arkadaşım. benimkiler 15 cm oldular bile. Çok çabuk büyüyorlar.ÇİÇEKLENMELERİ DİLEĞİYLE....
|
Sağ olun Sn. Murvettuncer:rolleyes: İnşallah çiçeklerini görürüz ama benimkiler henüz çimlenmedi, bekleyeceğim artık :rolleyes:
|
Laleci latinlerden ne haber.benimkiler açacak nerdeyse.....
|
Benimkiler daha dün çimlendiler bugünde biraz daha gelişmişler o kadar :( Sizin latinlerin fotoğrafını çekseydiniz de görseydik Murvettuncer :rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Latin çiçeğinin bir de bu rengi varmış.
Tropaeolum azureum Eklenti 535260 Şimdi bunun tohumu aranmaz mı:confused: |
2 Eklenti(ler)
Nasturtium Salmon Baby de böyle bir güzellikmiş.
Eklenti 535261 O da çok güzel, Asıl aradığım bu - Tropaeolum speciosum ama henüz tohum bulamadım. Eklenti 535264 . |
Kırmızıyı da buldum ve gece saat 3 civarı satın aldım.
Canlı bitki Pahalı oluyor, tohum daha bir keyifli. Bir milimetre bile olmayan bir tohumdan devasa bir bitkiniz oluyor. Tohumlar için ülke sınırları diye bir şey yok gibi 🍒 |
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2 haftalık latinler 😊
|
1 Eklenti(ler)
Nasturtium speciosissim'un tohumlarını suya koyuyorum bu gece.
Yarın tüm diğer renklerle birlikte ekeceğim. Yetişmesini en çok istediğim türlerden biri.. 6-12 haftada çimlenecek yazıyor. Eklenti 539054 Talimatlara şimdi baktım, soğukta ekilecekmiş. Ekip buzdolabın sebzelik kısmında bekletebilirim, 15 derece. Başarırım umarım. |
1 Eklenti(ler)
Büyümeye devam ediyorlar ( yaklaşık 2 aylıklar )
|
3 Eklenti(ler)
Yaklaşık 4–5 aylık latinlerim, henüz çiçek açmadılar. En sondaki ise yeni, balkondaki saksıya öylesine ekmiştim hemen çimlendi ;)
|
3 Eklenti(ler)
selamlar, ben de yeni üye oldum :) amatör çicekciyim balkon çapında çalışmalarım var :) geçen sene ekmiştim latin çiceklerimi , bu hafta başında açtılar, açmaya devam ediyorlar.
araştırdığım kadarıyla hem çok şifalı , hem de yemeklerde kullanılan bir bitkiymiş. kıyabilirsem bu güzelliğe salata yapmayı düşünüyorum. lor peyniri doldurup içlerine yenilebiliyormuş. hatta yapraklarından dolma falan yapılıyormuş... |
arkadaşlar marketlerdeki plastik peynir-yağ kaplarına tohumlarını ekerek kalorifer peteğinin üstünde (altına karton parçası koyarak) rahat çimlendiriyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Tomurcuk gördüm sanki :D :D Çok mutluyuuum :D
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan çiçeğe yaklaşık üç ay sürdü. Karışık renk almış olsam da tümü turuncu çıkacak gibi :D
|
Gözün aydın Gökhan ağabeyim çok güzel açmış, ben de sabırla bekliyorum, tomurcuklar günden güne olgunlaşıyor ;)
|
Teşekkür ederim laleci kardeşim :)) senin latinin tomurcukları 10 güne kalmaz patlar sen de sürersin sefasını :)
|
10 gün nasıl geçecek şimdi :D
Neyse yapacak bir şey yok bekleyeceğim :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet 8 saksı latinlerden biri farklı renk çıktı :D bu arada kırılan dallar olursa ekebilirsiniz çok çabuk kökleniyor ;)
|
2 Eklenti(ler)
Klasik turuncu latine benzese de sonuçta farklı bir renk daha açtı :D
|
3 Eklenti(ler)
Çiçeklenme hızla devam ediyor ;)
|
çok güzel bir çiçek ama nazık gibi duruyor
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Demek tutturduk Sayın Laleci :)
|
Tam isabet Gökhan ağabeyim, tecrübe konuşmuş demek ki :D
|
1 Eklenti(ler)
En güzel zamanları :)
|
Vaaayy! Bu ne güzellik ya hu? :eek:
Bir saksı mutluluk işte... :D |
Sevgili laleci aynen öyle bir saksı dolusu mutluluk :)
|
2 Eklenti(ler)
Sarı latinler coşma yolunda :D Turunculara kıyasla çiçek ömürleri daha uzun sanki :rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Krem ve sarı rengi de ekmiştim. Sadece bunlar çıkmış.
|
Latin Çiçeği Son durum
1 Eklenti(ler)
Sadece kök ve dalları kaldı bulunduğumuz yerde kış aylarında -30 ları görüyor . Bu aşamadan sonra ne yapmalıyım. Bahara kadar yaşar mı bu çiçek ?
Çiçeğimizi kaybettik maalesef .. |
1 Eklenti(ler)
Sayın mücevher çalısı önermişti latin çiçegini ve hemen bulup aldım.1hafta önce diktigim 5 tohumdan 5ide filizlendi.☺büyüme aşamalarınıda tek tek paylaşıcam..
|
2 Eklenti(ler)
Geçen süre zarfında latinlerim bukadar yol katetti.inşallah çiçeklendiği zaman da fotolar atmak nasip olur...
|
Bu yıl da yetiştirmeyi düşünüyorum . Karışık renkli latin çiçeği tohumunun paketini 3.5 tl aldım. Çimlendirme aşamalarını buradan paylaşırım.
|
Bende bim den aldım bugün fakat bahçede mi saksıda mı yetişireceğimi şaşırdım.Bahçe çok güneşli açık alan acaba sorun olur mu?Ankara'dayım gerçi ama sebzelerin yanına bir bölge ayırdım çiçekler için olmadı oraya ekeyim diyorum tohumları.Sizce fideleyip mi dikeyim yoksa direk tohumları olduğu yere mi ekeyim?Tavsiyelerinizi bekliyorum.Sebze bahçelerinde arı çekici olarak kullanılıyor galiba oyüzden de istiyorum açıkçası.
|
Alıntı:
|
Latin Çiçeği Hk.
4 Eklenti(ler)
Satın aldığım latin çiçeği tohumlarını ,
Eklenti 669442 Kağıt havlu arasında extra bir işlem yapmadan çimlendirip Eklenti 669443 Küçük kaplara alındıktan sonra kalıcı yerlerine diktik ve bol çiçekli bir yıl geçirdik. Eklenti 669444 Bu da düşen tohumlardan kendiliğinden çimlenen :cool: Eklenti 669445 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025